Libnet.ro
UNICEF

20:15

16 decembrie 1989. Cum a inceput Revolutia care a rasturnat 42 de ani de regim comunist

B1 B1,
16 decembrie 1989. Cum a inceput Revolutia care a rasturnat 42 de ani de regim comunist

Pe 16 decembrie 1989 incepea, la Timisoara, Revolutia anticomunista, protestele impotriva dictaturii lui Nicolae Ceausescu ajungand sa se raspandeasca in Capitala si in toate marile orase din. continuă pe B1

DOCUMENTAR 31 de ani de la Revolutie: 16 decembrie 1989, inceputul sfarsitului pentru regimul condus de Nicolae Ceausescu

Ziua de 16 decembrie 1989 a ramas in istorie ca reprezentand inceputul sfarsitului pentru regimul condus de Nicolae Ceausescu. Revolutia de la Timisoara, care a cuprins evenimentele din intervalul 16-20 decembrie 1989, a initiat procesul de daramare a totalitarismului din Romania, dupa cum precizeaza politologul Vladimir Tismaneanu in lucrarea Despre 1989. Naufragiul utopiei Editura Humanitas, Bucuresti, 2009). A fost momentul inaugural al seriei de actiuni care aveau sa culmineze la Bucuresti si in alte orase in zilele de 21 si 22 decembrie si care au constituit efectiv o revolutie ca modalitate de intemeiere a libertatii . ) Nascut din violenta si brutalitate, regimul pierea in chip violent si brutal. isi dovedea, inca o data, deficitul total de legitimitate si proba natura ilegala, criminala, a existentei sale, subliniaza Vladimir Tismaneanu.

Horoscop zilnic - miercuri, 16 decembrie 2020. Acestia sunt nativii care vor primi o surpriza in bani

Ziua de miercuri, 16 decembrie aduce o serie de schimbari in viata nativilor Capricorn. Persoanele singure si-ar putea gasit jumptatea, mai ales daca sunt deschisi la comunicare si dialog. Nativii Berbec se vor.

Klaus Iohannis: Nu ne putem permite, la nesfarsit, ca Revolutia Romana din Decembrie 1989 sa fie umbrita de o rusinoasa neputinta a statului. Avem nevoie de adevar si dreptate

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis,a transmis un mesaj, miercuri, cu ocazia marcarii a 31 de ani de la inceputul Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Onorarea memoriei victimelor inseamna apararea.

16 decembrie 2020, horoscop cu Camelia Patrascanu. Gemenii calculeaza castiguri, Capricornii isi schimba relatia cu familia

16 decembrie 2020, horoscop cu Camelia Patrascanu. Zi dificila si importanta. Partea buna este ca ne dam seama care este drumul cu adevarat, care ni se potriveste, dar si ce se inchide. O zi complicata pentru toata lumea. Este si o zi a responsabilitatii. Acolo unde am gresit trebuie sa spunem musai cu demnitate asta si se rezolva mai usor.

Horoscop 16 decembrie 2020. Zodia care trebuie sa tina mana pe buzunar pana nu ramane fara bani

Horoscop. Venus a intrat ieri in semnul Sagetatorului, unde deunazi am avut parte de o Luna Noua. Planeta se va misca prin aceasta zodie pana pe 8 ianuarie 2021. in consecinta, semnele Gemeni, Fecioara, Sagetator si Pesti continua sa faca schimbari in vietile lor si sa lase noilor experiente sa-si faca loc printre obiceiurile deja .

16 DECEMBRIE, IN ROMANIA: Scadere usoara a numarului de infectari cu SARS-CoV-2 - 5991 noi cazuri

Pana astazi, 16 decembrie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 571. 749 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus COVID - 19). 499 de pacienti au fost declarati vindecati.

Coronavirus in Romania, 16 decembrie 2020. Numar ridicat de infectari

Coronavirus in Romania, 16 decembrie 2020. Grupul de Comunicare Strategica al Guvernului a publicat ultimul bilant al pandemiei de coronavirus in Romania. Astfel, in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 164 de decese, 5. 991 de persoane infectate cu COVID, in timp ce la ATI sunt internate 1. 267 de persoane.

Curs BNR pentru miercuri, 16 decembrie 2020. Relaxarea politicii monetare, fara efect

Incepand cu ora 13:00, Banca Nationala a Romaniei va emite un nou curs BNR pentru principalele valute. Ramane sa vedem daca, in comparatie cu ziua de ieri, leul va mai castiga teren in fata monedei europene. Banca Nationala a Romaniei si-a relaxat politica monetara Romania este sub auspiciul pandemiei si a inevitabilei crize economice, ca .

Coronavirus Germania: Merkel anunta noi restrictii incepand cu 16 decembrie pana pe 10 ianuarie

Toate magazinele neesentiale, precum si scolile si cresele vor fi inchise in Germania incepand cu ziua de miercuri, 16 decembrie, pana pe 10 ianuarie, in incercarea de a opri al doilea val al epidemiei de coronavirus, a anuntat duminica cancelarul federal Angela Merkel, subliniind ca masurile instituite pana acum nu au fost suficiente.

LA DATORIE - o marturie a schimbarii la fata a Romaniei, in decembrie 1989

Cu 31 de ani in urma, pe 17 decembrie, armata de atunci a tarii primea ordinul de alarmare, in conditiile in care nu putini ofiteri ascultau posturile de radio Vocea Americii si Europa libera, intelegeau motivatiile complexe ale prabusirii succesive a regimurilor socialiste din state membre ale Tratatului de la Varsovia, prin urmare anticipau ca si Romania va fi prinsa in aceasta valtoare, dar nu stiau cum si mai ales cand, consemneaza Ion Petrescu pentru blogurile Adevarul.

ştiri de la B1

actualitate, 20:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2113 seconds )