Libnet.ro
UNICEF

05:30

30 ani de la Revolutia din decembrie 1989. Slujba oficiata la Patriarhie

Antena3 Antena3,
30 ani de la Revolutia din decembrie 1989. Slujba oficiata la Patriarhie

O slujba de pomenire a eroilor martiri din Decembrie 1989 a fost oficiata luni la Catedrala patriarhala, in prezenta PF Daniel si a membrilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. continuă pe Antena3

Moneda cu tema 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989, lansata de BNR in circulatie

Banca Nationala a Romaniei lanseaza in circulatie, de luni, o moneda din alama cu tema 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989, precum si, in circuitul numismatic, monede din argint si alama pentru colectionare, conform unui comunicat al BNR, citat de Agerpres.

P Dan Lungu a inaintat o initiativa legislativa pentru declararea Iasului Oras martir al Revolutiei din Decembrie 1989

Dan Lungu, senator USR, a inaintat Biroului permanent al Senatului spre dezbatere si adoptare o initiativa legislativa pentru declararea Municipiului Iasi, Oras martir al Revolutiei din Decembrie 1989. Aceasta propunere a aparut in contextul in care, in luna decembrie a acestui an, se implinesc 30 de ani de la manifestarile curajoase de contestare a dictaturii din Romania, petrecute in 1989 si pe fondul faptului ca desi intamplarile, documentele si istoricii consemneaza importanta pe care Iasul a avut-o in anul 1989, titlul de Oras - martir nu este inca unul atribuit orasului in mod oficial.

Revolutie 30 de ani - Timisoara: Slujba de pomenire a martirilor Revolutiei din Decembrie 1989, presedintele Klaus Iohannis va depune coroane de flori

Timisorenii comemoreaza, luni, 30 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, cu mai multe evenimente, printre care o slujba de pomenire a martirilor si cate o candela aprinsa pentru fiecare dintre ei. Presedintele Klaus Iohannis va participa la evenimentele organizate in cea de-a doua parte a zilei, cand va depune o coroana de flori la Monumentul Eroilor si una la Catedrala Ortodoxa. Seara, seful statului va sustine un discurs la Opera Nationala.

Recviemul de Verdi:Concert In memoriam 30 de ani de la Revolutia din 1989 la Sala Radio

Vineri, 20 decembrie 19. 00), Sala Radio va fi scena unui concert-eveniment emotionant:In memoriam 30 de ani de la Revolutia din 1989. Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului de origine italianaDAVID CRESCENZI- in prezent dirijor invitat al Operei din Dusseldorf Germania) -va interpreta una dintre partiturile monumentale ale muzicii clasice:Recviemul de Verdi.

Fotografia din decembrie 1989 care a castigat un premiu prestigios. Autorul: M-am intrebat mereu cine este barbatul care plange in aceasta imagine

Un fotograf strain care a fost la Revolutia din decembrie 1989 a impartasit lumii povestea fotografiei alb-negru realizate in acele zile, care l-a impresionat profund si i-a adus un premiu international.

Printul Charles a marcat 30 de ani de la Revolutia Romana la sediul Institutului Cultural Roman din Londra

Alteta Sa Regala Printul de Wales a deschis, alaturi de Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, expozitia de fotografie Deschiderile unei Revolutii. Fotografii din decembrie 1989, organizata de Institutul Cultural Roman din Londra in parteneriat cu Ambasada Romaniei si Agentia Nationala de Presa Agerpres.

VIDEO Parlamentul European a dezbatut o rezolutie pentru comemorarea Revolutiei romane din decembrie 1989

Parlamentul European, reunit in sesiune plenara la Strasbourg, a dezbatut luni seara o rezolutie pentru comemorarea Revolutiei din decembrie 1989, chiar in ziua in care se implinesc 30 de ani de la debutul evenimentului ce a schimbat istoria Romaniei. Rezolutia ar urma sa fie adoptata in sedinta de joi a forului legislativ de la Strasbourg.

Marturia in premiera a unui roman emigrat inainte de 1989 care a participat la Revolutia din Decembrie: Caramitru m-a indemnat sa vorbesc la TVR

Un roman care a participat la Revolutia din Decembrie 1989, venit din diaspora, la eliberarea Televiziunii Romane, a decis sa descrie, dupa 30 ani, cele petrecute atunci. El a aratat si fotografii in premiera, din grupul de revolutionari.

Dezbatere despre Revolutia din 1989 in Parlamentul European. Traian Basescu: Dorinta romanilor de a reveni intr-o Europa a valorilor a fost mult mai puternica decat teama de represiune

O dezbatere despre Revolutia Romana are loc, luni, in Parlamentul European, la exact 30 de ani de la debutul evenimentelor din decembrie 1989. in discursul sustinut in sedinta legislativului UE,.

Dezbatere despre Revolutia din 1989, in Parlamentul European. Traian Basescu: Dorinta romanilor de a reveni intr-o Europa a valorilor a fost mult mai puternica decat teama de represiune (VIDEO)

O dezbatere despre Revolutia Romana are loc, luni, in Parlamentul European, la exact 30 de ani de la debutul evenimentelor din decembrie 1989. in discursul sustinut in sedinta legislativului UE,.

ştiri de la Antena3

actualitate, 05:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2097 seconds )