Libnet.ro
UNICEF

19:45

31 de ani de la Revolutie |22 decembrie 1989 - Sotii Ceausescu fug, Ion Iliescu preia puterea. Bucuria oamenilor urma sa fie inecata in sange (VIDEO)

B1 B1,
31 de ani de la Revolutie |22 decembrie 1989 - Sotii Ceausescu fug, Ion Iliescu preia puterea. Bucuria oamenilor urma sa fie inecata in sange (VIDEO)

22 decembrie 1989 a fost ziua in care regimul dictatorial condus de Nicolae Ceausescu era inlaturat, iar conducerea tarii, preluata de Frontul Salvarii Nationale. Ion Iliescu se numara printre initiatorii. continuă pe B1

Au trecut 31 de ani de la Revolutie. in Buzau, primele impuscaturi s-au auzit pe 22 decembrie

La Buzau, Revolutia din decembrie 1989 a inceput in seara zilei de 22 decembrie. Un numar de 47 buzoieni au murit in urma cu 31 de ani. 25 dintre acestia au murit pe raza judetului Buzau iar ceilalti 22, in Bucuresti, Brasov, Hunedoara, Targoviste si Timisoara.

Revolta unei pensionare, la 31 ani de la Revolutie: Tu, copile, n-ai nici loc de munca, iar eu sa cer ca o nesimtita sa-mi mareasca pensia?!

Cu un singur revolutionar si reprezentantii catorva institutii s-au comemorat la Slatina evenimentele din decembrie 1989. Cateva minute mai tarziu, o doamna in varsta se oprea in fata monumentului si se inchina in fata troitei ridicate in memoria revolutionarilor.

Primul discurs necenzurat rostit, pe 22 decembrie 1989, la Focsani. Va rog sa respectati valorile materiale si spirituale

In zilele Revolutiei Romane de la 1989, vrancenii au avut in fruntea judetului un poet. Este vorba despre Liviu Ioan Stoiciu, vrancean prin adoptie, dupa ce a copilarit intr-un canton al Haltei CRF Adjud, oras unde a si finalizat studiile liceale.

31 de ani de la Revolutie. De unde vine nostalgia post-comunista a unor romani?

Perioada comunista cea mai bine definita de impactul nostalgiei este, cu precadere, perioada anilor 1965-1989. Care sunt sursele nostalgiei? Ce mecanisme determina argumentele de tipul inainte era mai bine? Mai mult de atat, de ce se utilizeaza memoria selectiva in reconstruirea amintirilor de odinioara? Sunt cateva intrebari la care voi incerca sa raspund in cele ce urmeaza.

31 de ani de la Revolutie. Esecul justitiei din Romania

In urma cu 31 de ani, in Bucuresti izbucnea Revolutia care a dus la caderea regimului comunist. A fost ultimul discurs al lui Nicolae Ceausescu. Ce s-a intamplat cu dosarul Revolutiei? Dupa 30 de ani, in aprilie 2019, Parchetul general a trimis in judecata pentru infractiuni contra umanitatii 4 inculpati - Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus si Emil Cico) Dumitrescu. Procurorul general de la acea vreme Augustin Lazar isi cerea scuze pentru durata excesiva a anchetei. in octombrie 2020, insa, instanta suprema a constatat neregularitatea rechizitoriului, iar dosarul s-au putea intoarce la Parchet.

Klaus Iohannis: Ma inclin in fata sacrificiului suprem din Decembrie 1989

Presedintele Klaus Iohannis a omagiat eroii care in urma cu 31 ani au asezat piatra de temelie a Rom.

Klaus Iohannis: Ma inclin in fata sacrificiului suprem din Decembrie 1989! Orice intarziere a Justitiei in infaptuirea dreptatii va transforma aceasta rusinoasa restanta intr-un grav atentat la adresa democratiei

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj special marti, cu prilejul Zilei Victoriei Revolutiei Romane si a Libertatii. Ma inclin in fata sacrificiului suprem din Decembrie 1989, a transmis seful.

22 DECEMBRIE, IN ROMANIA: Numarul infectarilor cu SARS-CoV-2 se mentine ridicat - 5009 cazuri noi

Pana astazi, 22 decembrie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 598. 792 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus COVID - 19). 979 de pacienti au fost declarati vindecati.

Coronavirus in Romania, 22 decembrie 2020. Peste 5.000 de cazuri noi de coronavirus in ultimele 24 de ore

Pana astazi, 22 decembrie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 598. 792 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus COVID 19). 979 de pacienti au fost declarati vindecati.

Horoscop 22 decembrie 2020, cu Camelia Patrascanu. Racii au autoritate, Pestii sunt preocupati de bani

22 decembrie 2020, horoscop cu Camelia Patrascanu. O zi frumoasa pentru toata lumea, daca ne miscam si ne implicam. Avem sansa sa rezolvam la finalul zilei ce ne-am propus.

ştiri din Politica

ştiri de la B1

actualitate, 19:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2234 seconds )