Libnet.ro
UNICEF

01:05

Academia Suedeza anunta joi castigatorii premiului pentru Literatura din 2018 si 2019

România Liberă România Liberă,
Academia Suedeza anunta joi castigatorii premiului pentru Literatura din 2018 si 2019

Premiul Nobel pentru Literatura va fi atribuit anul acesta atat pentru anul 2019, cat si pentru 2018. continuă pe România Liberă

Academia Suedeza va acorda joi doua premii Nobel pentru Literatura Cartarescu, pe lista scurta a favoritilor

Joi vor fi anuntati, la Stockholm, laureatii Premiului Nobel pentru Literatura pentru 2019 si pentru 2018 - care nu a fost acordat anul trecut - ramanand ca in 2019 sa fie desemnat castigatorul, noteaza Agerpres. Premiul Nobel pentru Literatura, acordat, anual, de Academia Suedeza, rasplateste cele mai valoroase opere din toate genurile sau speciile literare, de la poezie, nuvela, roman, la piese de teatru, eseuri sau discursuri.

Joi vor fi anuntati cei doi laureati ai premiului Nobel pentru literatura. Unul dintre ei trebuie sa fie o femeie, cel mai probabil, vor fi de pe continente diferite

Joi, Academia Suedeza va anunta cei doi laureati ai premiului Nobel pentru literatura, institutia incercand de aceasta data sa evite perspectiva eurocentrica si orientata catre barbati din anii anteriori, scrie The Guardian. Motivul acordarii a doua premii vine ca urmare a scandalului sexual care a zguduit academia anul trecut.

NOBELUL PENTRU LITERATURA a fost castigat de Olga Tokarczuk si Peter Handke Cartarescu pierde din nou prestigiosul premiu

Au fost acordate premiile Nobel pentru Literatura! Academia Suedeza a decis sa premieze pentru 2018 pe Olga Tokarczuk, iar pentru anul curent premieul a mers pentru Peter Handke. Anul acesta au fost acordate doua.

ACADEMIA SUEDEZA: Laureatii Nobel pentru Chimie pe 2019 au creat o lume reincarcabila

Cercetatorii John B. Goodenough de la Universitatea din Texas, Stanley Whittingham de la Universitatea Binghamton din New York, si Akira Yoshino de la Universitatea Meijo din Japonia au fost desemnati laureatii premiului Nobel pentru Chimie pe anul 2019 pentru dezvoltarea bateriilor litiu-ion, pentru ca au creat o lume reincarcabila, a motivat Academia Suedeza.

Premiile Nobel pentru Literatura: Olga Tokarczuk (2018) si Peter Handke (2019)

Premiul Nobel pentru Literatura 2018 a fost atribuit scriitoarei poloneze Olga Tokarczuk iar cel pentru 2019 austriacului Peter Handke, anunta AFP. Premiul a fost acordat pentru doi ani fiindca in 2018 s-a renuntat la acordarea lui dupa ce Academia Suedeza a fost subiectul unui urias scandal.

Declaratia unuia dintre castigatorii Premiului Nobel 2019 pentru medicina: Eram tineri cand am facut descoperirile Cercetatorii tineri fac marile descoperiri

Problema premiului Nobel este ca mereu este dat oamenilor de stiinta mai in varsta, care da impresia oamenilor ca cercetarea este facuta de batrani, a spus unul dintre castigatorii Premiului Nobel 2019 pentru Medicina, americanul Gregg Semenza. Dar nu este cazul, eram tineri cand am facut descoperirile, relateaza AFP.

NOBEL 2019. Olga Tokarczuk si Peter Handke primesc Premiul Nobel pentru Literatura pe 2018, respectiv 2019

Premiul Nobel pentru Literatura a fost decernat joi romancierei poloneze Olga Tokarczuk, pentru editia corespunzatoare anului 2018, amanata din cauza unui scandal de agresiune sexuala care.

Premiul Nobel pentru Literatura va avea doi laureati in 2019, dintre care unul va fi, cel mai probabil, o femeie, dupa scandalul MeToo Printre favoriti, Mircea Cartarescu

Poetul si romancierul Mircea Cartarescu este citat din nou printre favoritii la Premiul Nobel pentru Literatura, alaturi de japonezul Haruki Murakami si francezul Milan Kundera, scrie AFP.

ştiri din Cultura

ştiri de la România Liberă

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2102 seconds )