Libnet.ro
UNICEF

09:00

Ajutoare din partea Comisiei Europene

România Liberă România Liberă,
Ajutoare din partea Comisiei Europene

Comisia Europeana a acordat Romaniei ajutoare in valoare de 8,5 milioane de euro, in urma inundatiilor din 2014, cand au fost afectate infrastructurile de transport, apa, energie si comunicatii, precum si locuinte si ferme, potrivit unui comunicat CE, informeaza Mediafax. continuă pe România Liberă

EXCLUSIV Care sunt autostrazile si drumurile expres prioritare pana in 2020 in varianta finala a MasterPlanului ce va fi retransmisa Comisiei Europene: Sibiu - Pitesti, pe primul loc. PLUS: Ce decizie majora este asteptata de la Ministerul Finantelor

Master Planul pe Transport si Strategia de Implementare - documentul care stabileste prioritizarea proiectelor - au fost modificate pentru a tine cont de observatiile Comisiei Europene si sunt aproape gata sa fie retransmise oficialilor europeni pentru o aprobare finala. Astfel, in ceea ce priveste prioritizarea proiectelor rutiere pana in anul 2020, pe primul loc se afla autostrada Sibiu - Pitesti, iar pe doi e autostrada Bacau - Pascani. Alte proiecte care apar prioritare sunt autostrazile Sibiu-Brasov, Brasov-Ploiesti, Cluj Napoca - Bors si Pitesti-Craiova. La drumurile expres, legatura din Moldova pe ruta Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau capata prioritate. Toate proiectele rutiere sunt gandite sa fie implementate prin mixul de fonduri europene-buget-imprumuturi, iar pana la retransmiterea Master Planului finalizat Comisiei Europene mai e nevoie ca Ministerul Finantelor sa aprobe spatiul fiscal suplimentar in deficitul national pentru urmatorii ani, necesar pentru angajarea unor imprumuturi de 7 miliarde de euro care sa completeze fondurile europene disponibile.

VIDEO Vicepresedintele Comisiei Europene: Estimam ca reducerea TVA va avea un efect fiscal negativ substantial

Valdis Dombrovskis, vicepresedintele Comisiei Europene a declarat miercuri, 8 aprilie, la Bucuresti ca exista ingrijorari la Bruxelles legate de planurile Guvernului Romaniei din noul Cod Fiscal. Am comunicat Primului Ministru o serie de ingrijorari legate de planurile Guvernului pentru noul Cod Fiscal prin care se vor reduce substantial ratele de TVA, care, potrivit estimarilor Comisiei Europene ar urma sa aiba un efect negativ fiscal substantial, a declarat Dombrovskis intr-o conferinta de presa comuna cu premierul Victor Ponta si Ministru Muncii, Rovana Plumb.

INTERVIU VIDEO Vicepresedinte al Comisiei Europene: Am discutat cu premierul Ponta si cu Parlamentul despre scaderea TVA, suntem ingrijorati pentru stabilitatea financiara si sustenabilitatea finantelor publice / Cat este de fezabila aderarea Romaniei la

Vicepresedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis a declarat, miercuri, la Bucuresti, intr-un interviu acordat HotNews, ca executivul comunitar are ingrijorari fata de noul Cod fiscal propus de Guvernul Romaniei si de scadarea TVA. Oficialul de la Bruxelles a avut discutii cu premierul Ponta si cu Parlamentul, dar este in continuare ingrijorat pentru stabilitatea financiara si sustenabilitatea finantelor publice ale Romaniei, in contextul scaderii substantiale de TVA. Reamintim ca Guvernul a adoptat, prin ordonanta de urgenta, scaderea TVA la toate alimentele de la 24% la 9%, din 1 iunie 2015 si a propus un nou cod fiscal care prevede reducerea TVA standard de la 24% la 20% din 1 ianuarie 2016.

Vicepresedinte al Comisiei Europene, la Bucuresti: Sunt provocari legate de propaganda ruseasca in Europa Centrala si de Est si statele baltice

Exista ingrijorari legate inclusiv de propaganda ruseasca in statele din Europa Centrala si de Est si in tarile baltice, iar Uniunea Europeana trebuie sa ramana unita in fata acestor provocari, inclusiv prin prelungirea sanctiunilor impotriva Rusiei, a declarat, miercuri, intr-un interviu acordat HotNews, la Bucuresti, vicepresedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis.

Bogdan Aurescu, intalnire cu vicepresedintele Comisiei Europene pentru euro si dialog social

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astazi o intrevedere cu vicepresedintele Comisiei Europene pentru euro si dialog social, Valdis Dombrovskis, in contextul vizitei in Romania a oficialului european.

EXCLUSIV Adevarul LIVE, ora 11.00 / Vicepresedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, interviu despre dezechilibrele economiei romanesti si viitorul zonei euro

Cu o zi inainte de vizita in Romania, vicepresedintele Comisiei Europene pentru moneda euro si dialog social, Valdis Dombrovskis, i-a acordat un interviu corespondentului Adevarul la Bruxelles, Cristian Unteanu, in care vorbeste despre intentiile cu care vine in vizita oficiala in tara noastra.

EXCLUSIV Adevarul Live, ora 11.00: Vicepresedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, interviu despre dezechilibrele economiei romanesti si viitorul zonei euro

Cu o zi inainte de vizita in Romania, vicepresedintele Comisiei Europene pentru moneda euro si dialog social, Valdis Dombrovskis, i-a acordat un interviu corespondentului Adevarul la Bruxelles, Cristian Unteanu, in care vorbeste despre intentiile cu care vine in vizita oficiala in tara noastra.

Fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, cerere de arestare din partea DNA

Fiul fostului presedinte al Republicii Moldova s-a ales cu o cerere de arestare din partea procurorilor DNA, informeaza B1 TV. La inceputul acestei luni instanta a decis ca Sergiu Lucinschi poate fi cercetat sub.

Un membru al Guvernului ar fi primit bani din partea unui afacerist

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatului Ionel Bogdan, administrator al unor societati comerciale, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de dare de mita.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 09:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2112 seconds )