Libnet.ro
UNICEF

01:05

Alex Gavan, marturie emotionanta de pe muntele K2: Aerul ce iti patrunde in plamani doare, la propriu

Adevărul Adevărul,
Alex Gavan, marturie emotionanta de pe muntele K2: Aerul ce iti patrunde in plamani doare, la propriu

Alex Gavan, unul dintre cei mai apreciati alpinisti din Romania si din Europa, se afla de pestre trei saptamani intr-o noua expeditie, la finalul careia spera sa fie primul roman care escaladeaza fara oxigen suplimentar in sezonul de iarna varful K2 din Himalaya, al doilea ca inaltime din lume, dupa Everest. continuă pe Adevărul

FOTO Alpinistul Alex Gavan, mesaj emotionant de pe K2

Alpinistul Alex Gavan, care impreuna cu italianca Tamara Lunger se pregateste sa urce fara oxigen suplimentar pe varful K2, de 8. 611 metri, relateaza, intr-o Declaratie de dragoste, recunostinta si iertare de la 5000 de metri altitudine, de pe K2, ca pe munte temperatura este de -34 de grade, iar pe varf ajunge la -68 de grade, ca vantul a batut cu pana la 80 de kilometri pe ora, iar atunci cand inspiri, simti cum aerul ce iti patrunde in plamani doare, la propriu.

Alex Gavan, primul roman care urca iarna pe varful K2: Cea mai mica degeratura ar insemna sfarsitul expeditiei

Alpinistul Alex Gavan vrea sa puna piciorul acolo unde niciun roman nu a ajuns pe timp de iarna: Pe varful K2. Stirea ca romanul escaladeaza al doilea varf ca marime din lume, in premiera in sezonul de iarna si fara supliment de oxigen, face inconjurul lumii. Acesta a povestit pentru Antena 3, in Editia Speciala de duminica, cu ce provocari se confrunta pe munte.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2466 seconds )