Libnet.ro
UNICEF

20:15

Ana Birchall, scrisoare catre Lia Savonea. Acuzatii grave la adresa sefei CSM

Antena3 Antena3,
Ana Birchall, scrisoare catre Lia Savonea. Acuzatii grave la adresa sefei CSM

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, o acuza, intr-o scrisoare, pe Lia Savonea, presedinte al CSM, de imixtiune grava in activitatea Guvernului. Ana Birchall precizeaza ca Lia Savonea a incalcat principiul. continuă pe Antena3

Ana Birchall, scrisoare plina de acuzatii la adresa sefei CSM, Lia Savonea: incalca Constitutia

Ana Birchall a transmis o scrisoare plina de acuzatii la adresa sefei CSM. Ministrul Justitiei e de parere ca Lia Savonea ar fi responsabila de imixtiune grava, in ceea ce priveste activitatea puterii executive. Cu alte cuvinte, presedintele CSM ar fi avut o interventie nedorita si care n-a fost tocmai privita cu ochi buni. Ana .

DOCUMENT Ana Birchall o acuza pe Lia Savonea de imixtiune grava si inacceptabila in activitatea Guvernului

Ana Birchall acuza o imixtiune grava si inacceptabila in activitatea Guvernului prin incercarea unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii de a-si aroga un veritabil drept de veto cu privire la actiunile externe ale ministrului Justitiei. Birchall i-a trimis Liei Savonea o scrisoare in care vorbeste despre o interferare a CSM in activitatea Ministerului Justitiei si despre incalcarea principiului separatiei puterilor in stat.

Ministrul Justitiei acuza CSM ca de incalcarea Constitutiei. Ana Birchall: Este o imixtiune grava si inacceptabila in activitatea puterii executive

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, precizeaza, intr-o scrisoare adresata sefei Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, ca atunci cand cere detalii despre acordurile incheiate de Minister cu alte.

Ministrul Justitiei acuza CSM de incalcarea Constitutiei. Ana Birchall: Este o imixtiune grava si inacceptabila in activitatea puterii executive

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, precizeaza, intr-o scrisoare adresata sefei Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, ca atunci cand cere detalii despre acordurile incheiate de Minister cu alte.

Birchall, atac la adresa sefei CSM, Lia Savonea: incalca Constitutia, principiul separatiei si echilibrul puterilor in stat

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, intr-o scrisoare adresata presedintelui CSM, Lia Savonea, sustine ca CSM incalca Constitutia, principiul separatiei si echilibrul puterilor in stat si principiul cooperaraii loiale intre autoritatile statului, atunci cand cere detalii privind acordurile incheiate cu alte state.

Averea sefei CSM, Lia Savonea, verificata de Agentia Nationala de Integritate - surse Savonea acuza o celeritate neobisnuita

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate ANI) verifica averea presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii CSM), Lia Savonea, ca urmare a unei sesizari, au declarat pentru Mediafax surse din institutie. Potrivit ultimei sale declaratii de avere, Savonea are doua case, sase terenuri, peste 377. 000 de euro si aproape 90. 000 de lei in conturi, iar sotul sau a vandut in ultimele luni cinci imobile, valoarea tranzactiilor ajungand la aproape 345. 000 de euro.

UPDATE: Iohannis avea si are obligatia legala sa emita decretele pentru revocarea ministrilor Ana Birchall si Mihai Fifor Refuzand numirea interimarilor, a creat premisele blocarii activitatii a trei ministere- motivare Curtea Constitutionala

Presedintele Klaus Iohannis avea si are obligatia constitutionala si legala sa emita cele doua decrete de revocare din functie a ministrului Justitiei, Ana Birchall, si a vicepremierului Mihai Fifor, la propunerea premierului Viorica Dancila, arata Curtea Constitutionala in motivarea deciziei prin care a constatat un conflict juridic intre Guvern si seful statului. Seful statului este criticat de judecatorii CCR si pentru refuzul de a numi ministrii interimari dupa retragerea ALDE de la guvernare, CCR sustinand ca modificarea compozitiei politice a Guvernului nu poate reprezenta un argument valid pentru refuzul numirii de catre presedinte a ministrilor interimari. Presedintele a creat premisele blocarii activitatii a trei ministere, afectand buna functionare a Guvernului, arata CCR in motivarea deciziei.

Lia Savonea, sefa CSM, vrea sa secretizeze averea partenerilor de viata ai judecatorilor

Propuneri controversate ale judecatorilor pentru modificarea legii Agentiei Nationale de Integritate ANI) intr-un document tinut secret de CSM, de Ministerul Justitiei si de senatorul Robert Cazanciuc, care a primit aceste propuneri in urma cu mai multe luni. Printre beneficiari, Simona Marcu si Lia Savonea, initiatoarele proiectului, relateaza europalibera. ro.

Averea COLOSALA a sefei CSM, verificata de ANI. Dupa deconspirare, Lia Savonea vrea limitarea competentelor Agentiei

Agentia Nationala de Integritate ANI) verifica averea presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii CSM), Lia Savonea,au declarat surse judiciare pentru mainnews. ro. Actiunea vine dupa.

Averea presedintei CSM, Lia Savonea, verificata de Agentia Nationala de Integritate

Agentia Nationala de Integritate ANI) face verificari privind averea presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, ca urmare a unei sesizari formulate pe numele acesteia.

ştiri de la Antena3

actualitate, 20:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2081 seconds )