Libnet.ro
UNICEF

00:07

Analiza: De ce a luat Donald Trump decizia de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului

B1 B1,
Analiza: De ce a luat Donald Trump decizia de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului

Decizia lui Donald Trump de a recunoaste oficial Ierusalimul drept capitala a statului Israel a dat nastere unor noi tensiuni in Orientul Mijlociu. Proteste extrem de violente au avut loc joi in. continuă pe B1

Cu exceptia Israelului, anuntul lui Donald Trump privind recunoasterea Ierusalimului drept capitala a Israelului starneste reactii negative / Turcia: Gest iresponsabil

Anuntul facut miercuri seara de presedintele american Donald Trump prin care Ierusalimul este recunoscut drept capitala Israelului a starnit reactii negative atat in randul aliatilor occidentali cat si, asa cum era de asteptat, a lumii arabe. Singura reactie pozitiva vine din Isreal, unde premierul Netanyahu saluta o zi istorica.

Netanyahu anunta ca multe tari vor urma exemplul SUA si vor recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului

Benjamin Netanyahu a anuntat joi dimineata ca mai multe state vor urma exemplul SUA si vor recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului, porivit Reuters. Netanyahu, care nu a numit tarile respective, a spus ca multe ambasade se vor muta la Ierusalim.

Decizia lui Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului, explicata

Presedintele Donald Trump a starnit miercuri tensiuni majore in Orientul Mijlociu prin anuntul ca SUA recunosc oficial Ierusalimul drept capitala Israelului. Ce inseamna aceasta decizie, care implineste partial o lege adoptata acum mai bine de doua decenii de Congresul american? Si de ce este ea atat de tulburatoare pentru scena politica internationala?.

Donald Trump recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului

ACTUALIZARE 21:00 Presedintele american Donald Trump a recunoscut astazi Ierusalimul drept capitala a Israelului, marcand o ruptura spectaculoasa cu predecesorii sai si ignorand puternicele avertismente ale liderilor din regiune si nu numai, care se tem de un val de violente in Orientul Mijlociu, relateaza AFP. Prin aceasta decizie istorica - care-i va marca mandatul -, liderul Statelor Unite isi respecta una dintre promisiunile emblematice de campanie, noteaza AFP. insa el se izoleaza si mai mult pe scena internationala si isi asuma riscul de aneantiza timidele sperante de reluare a negocierilor de pace intre israelieni si palestinieni, mai scrie agentia internationala. Este timpul sa se recunoasca oficial Ierusalimul drept capitala a Israelului, a declarat Donald Trump intr-o scurta alocutiune, la Casa Alba, in cursul careia a insistat asupra vointei sale de a recunoaste pur si simplu o realitate.

Donald Trump recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului

Presedintele american Donald Trump a anuntat miercuri ca SUA recunosc orasul Ierusalim drept capitala a statului Israel, relateaza agentiile internationale de presa. Ierusalimul este centrul.

VIDEO Proteste in lumea musulmana impotriva deciziei lui Donald Trump cu privire la Ierusalim

Zeci de mii de persoane au manifestat vineri, in mai multe tari arabe si musulmane, in semn de protest fata de decizia lui Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului si in semn de solidaritate cu palestinienii, relateaza News. ro citand agentia AFP.

MAE. Atentionare de calatorie: posibile manifestatii in Turcia, in contextul deciziei lui Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau vor sa calatoreasca in Istanbul ca, in contextul anuntului presedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului, se preconizeaza ca vor avea loc manifestatii publice in Istanbul, in proximitatea Consulatului General al SUA si in districtul Fatih, in zona moscheilor importante din centrul istoric al orasului.

Presedintele american Donald Trump va recunoaste, miercuri, Ierusalimul drept capitala a Israelului

Donald Trump va recunoaste, miercuri, Ierusalimul drept capitala a Israelului, in sens contrar deceniilor de prudenta americana in aceasta privinta si in pofida avertismentelor liderilor din regiune care se tem de o izbucnire a violentei, scrie AFP.

UPDATE Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala a Israelului

Donald Trump a recunoscut miercuri oficial Ierusalimul drept capitala a Israelului, o ruptura radicala cu decenii de diplomatie americana si internationala, scrie AFP. Presedintele american a revendicat o noua abordare asupra conflictului israeliano-palestinian, asigurand ca respecta o promisiune pe care predecesorii sai au esuat sa o respecte.

Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala a Israelului si a anuntat mutarea ambasadei SUA in acest oras

Donald Trump a recunoscut miercuri oficial Ierusalimul drept capitala a Israelului, o ruptura radicala cu decenii de diplomatie americana si internationala, scrie AFP. Presedintele american a revendicat o noua abordare asupra conflictului israeliano-palestinian, asigurand ca respecta o promisiune pe care predecesorii sai au esuat sa o respecte.

ştiri de la B1

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,3086 seconds )