Libnet.ro
UNICEF

18:45

Apel la solidaritate cu Andrei Plesu, impotriva linsajului mediatic produs de Antena 3.

România Liberă România Liberă,
Apel la solidaritate cu Andrei Plesu, impotriva linsajului mediatic produs de Antena 3.

Peste 150 de intelectuali si mai multe organizatii neguvernamentale au semnat un protest fata de linsajul mediatic la care postul Antena 3 l-a supus pe filozoful si scriitorul Andrei Plesu. Scrisoarea poate fi semnata aici. Mai jos, continutul integral a protestului si lista de semnaturi: Subsemnatii am luat cunostinta cu indignare si revolta de noua agresiune mediatica produsa impotriva unei importante personalitati a vietii noastre intelectuale. Cuvintele proferate timp de o ora pe un . continuă pe România Liberă

Sute de intelectuali si jurnalisti au semnat un apel la solidaritate cu Andrei Plesu, impotriva linsajului mediatic produs de Antena 3

Actualizat joi, ora 15. 46) Sute de reprezentanti ai lumii academice, artisti, scriitori si ziaristi au lansat joi un apel la solidaritate cu Andrei Plesu, linsat mediatic intr-o emisiune a postului de televiziune Antena 3. Cuvintele proferate timp de o ora pe un canal de televiziune la adresa unuia dintre cei mai respectati carturari ai Romaniei, profesorul Andrei Plesu, fondator si rector al unei institutii admirate pe plan mondial, Colegiul Noua Europa, apartin unei mosteniri toxice pe care am fi dorit-o definitiv incheiata, aceea a denigrarilor si a delatiunilor, a amenintarilor si a executiilor sumare, se arata in apelul publicat de Revista 22.

Zeci de intelectuali si jurnalisti au lansat un apel la solidaritate cu Andrei Plesu, mpotriva linsajului mediatic produs de Antena 3

Zeci de reprezentanti ai lumii academice, artisti, scriitori si ziaristi au lansat joi un apel la solidaritate cu Andrei Plesu, linsat mediatic intr-o emisiune a postului de televiziune Antena 3. Cuvintele proferate timp de o ora pe un canal de televiziune la adresa unuia dintre cei mai respectati carturari ai Romaniei, profesorul Andrei Plesu, fondator si rector al unei institutii admirate pe plan mondial, Colegiul Noua Europa, apartin unei mosteniri toxice pe care am fi dorit-o definitiv incheiata, aceea a denigrarilor si a delatiunilor, a amenintarilor si a executiilor sumare, se arata in apelul publicat de Revista 22.

Peste 150 de jurnalisti si intelectuali sunt solidari cu Andrei Plesu fata de linsajul mediatic produs de Antena 3

Un numar de 162 de persoane, printre care intelectuali precum Mircea Cartarescu, Norman Manea, Gabriel Liiceanu si multi altii, s-au solidarizat fata de Andrei Plesu, dupa scandalul iscat marti seara de Mihai Gadea si Mugur Ciuvica, in emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3, cand cei doi jurnalisti i-au adresat lui Plesu numeroase insulte si atacuri la persoana.

Sute de jurnalisti si intelectuali sunt solidari cu Andrei Plesu fata de linsajul mediatic produs de Antena 3

Peste 300 de persoane, printre care intelectuali precum Mircea Cartarescu, Norman Manea, Gabriel Liiceanu si multi altii, s-au solidarizat fata de Andrei Plesu, dupa scandalul iscat marti seara de Mihai Gadea si Mugur Ciuvica, in emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3, cand cei doi jurnalisti i-au adresat lui Plesu numeroase insulte si atacuri la persoana.

Apel al intelectualilor romani impotriva linsajului mediatic practicat de Mihai Gadea

Andrei Plesu a fost tinta unui linsaj mediatic, marti seara, in cadrul emisiunii Sinteza Zilei, moderata de Mihai Gadea, fapt care a generat un apel de solidaritate cu scriitorul al mai multor.

Miting pentru sustinerea lui Andrei Plesu: E un protest apolitic in favoarea cartii si impotriva Antenei 3

In Capitala, duminica, cu incepere de la ora 18. 30, va fi organizat un miting de sustinere a scriitorului Andrei Plesu. Manifestatia a fost anuntata pe retelele de socializare, unde s-a precizat ca este vorba despre un protest fata de linsajul mediatic la care a fost supus scriitorul.

Un raspuns obrazniciei lui Mihai Gadea: Andrei Plesu si dreptul la demnitate

In anul in care aniversam infiintarea Colegiului Noua Europa, cand ar trebui sa-i spunem cu totii lui Andrei Plesu ce ii datoram, Mihai Gadea, trambitas al intreprinderii voiculesciene numita Antena 3, si-a permis un atac ignobil impotriva fondatorului acestei oaze in desert, cum spunea Marius Stan reluind o metafora a Hannei Arendt. Sa-l numesti pe Andrei Plesu sluga este o abominatiune, o miselie, o ticalosie. Prima intrebare, fireasca si necesara este: Cine este Mihai Gadea? Cine ii ingaduie lui si altor ciuvici sa scuipe pe valorile acestei tari? Daca nu vom apara dreptul la demnitate, vom fi cu totii victimele atacurilor hienelor, pramatiilor si canaliilor.

Industria minciunii la Antena 3. Adevarata viata a lui Andrei Plesu

Specialist al tonurilor si esentelor intermediare. cum l-a definit sociologul german Wolf Lepenies), Andrei Plesu a marcat ca intr-un mod unic si spectaculos forumul cetatii. El este ambasadorul inteligentei est-europene, avocatul decentei morale si soldatul civilitatii, scrie Mihail Neamtu, presedinte Noua Republica, pe blogul lui de pe adevarul. ro.

Industria minciunii la Antena 3. Adevarata viata a lui Andrei Plesu (I)

Specialist al tonurilor si esentelor intermediare. cum l-a definit sociologul german Wolf Lepenies), Andrei Plesu a marcat intr-un mod unic si spectaculos forumul cetatii. El este ambasadorul inteligentei est-europene, avocatul decentei morale si soldatul civilitatii.

Mihai Gadea, dupa ce a fost facut obraznicatura de Andrei Plesu: Daca ati avea de ales intre o obraznicatura si o sluga, ce ati alege? Ciuvica: Minte ca un porc, e si prost omul

Mihai Gadea l-a acuzat pe Andrei Plesu, marti seara, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, ca a fost o sluga a tuturor regimurilor de dupa 1989, indiferent daca au fost de dreapta sau de stanga.

ştiri din Cultura

ştiri de la România Liberă

actualitate, 18:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2121 seconds )