Libnet.ro
UNICEF

11:45

Arabia Saudita a anuntat lansarea unei operatiuni impotriva rebelilor Houthi

România Liberă România Liberă,
Arabia Saudita a anuntat lansarea unei operatiuni impotriva rebelilor Houthi

Coalitia condusa de Arabia Saudita a declarat lansarea unei operatiuni militare in Yemen impotriva r. continuă pe România Liberă

Coalitia condusa de Arabia Saudita a anuntat lansarea unei operatiuni militare impotriva rebelilor Houthi

Coalitia condusa de Arabia Saudita a anuntat ca a lansat joi o operatiune militara in Yemen impotriva rebelilor Houthi sprijiniti de Iran, prima dupa atacurile cu drone asupra instalatiilor petroliere saudite de saptamana trecuta, informeaza vineri AFP.

Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite se alatura Statelor Unite impotriva Iranului

Emiratele Arabe Unite au anuntat joi, la o zi dupa Arabia Saudita, ca au intrat in coalitia militara.

Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite se alatura coalitiei militare maritime din Golful Persic. Seful diplomatiei iraniene avertizeaza cu un razboi total

Emiratele Arabe Unite EAU) au anuntat joi, la o zi dupa Arabia Saudita, ca au intrat in coalitia militara maritima condusa de Statele Unite in Golful Persic intr-un context de tensiuni puternice cu Iranul. De la Teheran, ministrul de Externe Mohamad Javad Zarif avertizeaza Washingtonul si Riadul: un atac militar american sau saudit impotriva Iranului va declansa un razboi total.

SUA, Israel, Arabia Saudita, pregatite de razboiul impotriva Iranului dupa atacurile cu drone

Cea mai recenta actiune de natura hibrida s-a derulat in Arabia Saudita, acolo unde campurile petroliere, statiile de pompare si rezervoarele de stocare ale companiei saudite Aramco au fost tinte ale unui atac cu drone care a dus la lovirea facilitatilor, incendiu masiv si blocarea furnizarilor de petrol reprezentand jumatate din exportul Arabiei Saudite, 5,2 milioane de barili de petrol pe zi, si circa 5% din productia globala de petrol.

ARABIA SAUDITA: Productia de petrol afectata de atacuri se va relua pana la sfarsitul lui septembrie

Arabia Saudita va relua productia de 5,7 milioane de barili de petrol pe zi, blocata de atacuri, pana la sfarsitul lunii septembrie si a anuntat ca a reusit sa readuca livrarile de titei la nivelul celui anterior atacurilor din weekendul trecut datorita stocurilor detinute, relateaza Reuters.

Seful spionajului rus nu exclude un razboi in Golful Persic dupa atacurile din Arabia Saudita, atribuite de SUA Iranului

Pericolul unui scenariu de razboi dupa atacurile cu drone asupra unor obiective din Arabia Saudita este posibil, a declarat directorul Serviciului de Informatii Externe al Rusiei, Serghei Nariskin. Anchetatorii sauditi si americani au stabilit cu o probabilitate foarte mare ca atacurile din Arabia Saudita de saptamana trecuta au fost lansate dintr-o baza aeriana din Iran, situata in apropierea granitei cu Irakul.

Liderul Hezzbollah: Iranul va distruge Arabia Saudita in caz de razboi

Hassan Nasrallah, liderul miscarii siite Hezbollah din Liban, a amenintat ca Iranul va distruge Arabia Saudita in cazul in care Regatul va intra in razboi cu Republica islamica, potrivit Reuters preluat de.

CNN: Arabia Saudita a prezentat dovezi care confirma, sustine Riadul, ca Iranul a fost implicat in atacurile de sambata

Ministerul apararii din Arabia Saudita a sustinut miercuri o conferinta de presa in care a prezentat dovezile care, sustine Riadul, confirma ca Iranul a fost implicat in atacurile de sambata de la instalatiile petroliere saudite, potrivit CNN, citeaza Rador.

ONU trimite experti sa ancheteze cine a atacat Arabia Saudita cu drone

Experti ai ONU sunt asteptati in Arabia Saudita pentru a efectua o investigatie internationala asupr.

Iranul continua sa dezminta orice legatura cu atacurile din Arabia Saudita

Iranul continua sa dezminta ca a jucat vreun rol in atacurile comise sambata in Arabia Saudita, scrie miercuri agentia iraniana de presa Irna, relateaza AFP potrivit news. ro Iranul a transmis Statelor.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 11:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2422 seconds )