Libnet.ro
UNICEF

20:30

ASPA a intensificat programul de prindere a canilor fara stapan din Capitala

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
ASPA a intensificat programul de prindere a canilor fara stapan din Capitala

Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor ASPA) a intensificat programul de prindere a canilor fara stapan din Capitala, actionand cu 11 masini, fata de trei masini cate existau inainte. continuă pe Ziarul Bursa

HARTA INTERACTIVA Orasele cu cel mai mare numar de caini fara stapan din Romania si topul oraselor fara maidanezi

Bucuresti, Constanta si Galati sunt orasele cu cel mai mare numar din caini fara stapan din toata tara. In jur de 100. 000 de maidanezi traiesc pe strazile celor trei orase, iar mii de persoane au fost muscate de caini numai anul acesta. La polul opus se situeaza Targu Mures, Vaslui si Zalau, potrivit presei locale. Vezi in articol numarul de maidanezi pe fiecare oras resedinta de judet, o fotografie a situatiei din tara inainte ca legea care permite eutanasierea maidanezilor sa fie promulgata de presedinte.

Printesa Maja de Hohenzollern protesteaza impotriva masacrarii cainilor fara stapan ...

Printesa Maja de Hohenzollern transmite o scrisoare deschisa catre judecatorii Curtii Constitutionale, presedintelui Traian Basescu, prim-ministrul Victor Ponta pentru a protesta in numele a multor activisti pentru drepturile animalelor, dar si a numeroase persoane din strainatate, impotriva uciderii inumane, crude si brutale a cainilor fara stapan in Romania. Citeste si Brigitte Bardot ii scrie lui Basescu pentru a apara cainii maidanezi din Romania.

Deputatii dezbat in comisii legea privind cainii fara stapan.

Deputatii din comisiile juridica si de administratie au inceput, luni, dezbaterile asupra legii privind cainii fara stapan, in prezenta primarului general Sorin Oprescu si a reprezentantilor unor ONG-uri, relateaza Mediafax. Bogdan Ciuca, presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, a precizat, la inceputul sedintei, ca vor fi discutate doar articolele vizate de observatiile Curtii Constitutionale si ca, daca sunt dezbateri pe alte aricole, acestea nu au efect in cadrul .

ASPA: 11 masini si 32 de hingheri, pentru strangerea cainilor din Capitala.

11 masini cu 32 de hingheri, actioneaza in prezent in Bucuresti pentru strangerea cainilor fara stapan de pe domeniul public, dupa ce au fost semnate contracte cu trei din cele sapte firme care s-au prezentat la licitatia pentru acest serviciu, informeaza ASPA, conform Mediafax. Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor ASPA) a mai precizat ca prinderea unui caine costa 219 lei. ASPA a intensificat programul de prindere a canilor fara detinator din Bucuresti, se arata intr-un .

Ce reglementari propune Oprescu pentru situatia cainilor fara stapan.

Primariul Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, a propus Comisiei Juridice un set de amendamente prin care sa rezolve situatia cainilor fara stapan, potrivit unui comunicat de presa al Primariei Capitalei. Astfel, Oprescu doreste stabilirea unui set de reguli clare si a unui termen de sapte zile in care cainii fara detinator sa fie adoptati sau revendicati. Dupa acest termen, cainii vor fi eutanasiati. Citeste si Deputatii dezbat in comisii legea privind cainii fara stapan Totodata, edilul .

La Galati, gestionarea cainilor fara stapan a fost abandonata.

Chiar directorul Serviciului Ecosal, Ionut Pucheanu, cel ce coordoneaza gestionarea problemei cainilor fara stapan, recunoaste ca, din primavara, practic de la numirea sa in functie, la Galati nu se mai ocupa nimeni de colectarea cainilor, ca exemplarele din padocuri nu sunt sterilizate, iar banii stransi de la galateni nu sunt folositi. Potrivit cifrelor Directiei Sanitar-Veterinara DSV), in oras ar fi 20. 000 de caini fara stapan, iar potrivit evaluarilor Ecosal numarul acestora ar fi de .

Eutanasierea cainilor fara stapan dupa 14 zile a fost adoptata de camera Deputatilor. ...

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, amendamentul la Legea privind cainii fara stapan care stabileste un termen de 14 zile in care cainii sunt tinuti in adaposturi, dupa care, daca nu sunt revendicati sau adoptati, sa fie eutanasiati, edilii avand posibilitatea sa amane eutanasierea, informeaza Mediafax. CITITI SI: Soarta cainilor maidanezi a fost decisa. ONG-urile nu au fost primite la votul legii privind cainii fara stapan Amendamentul a fost adoptat cu majoritate de voturi, dupa ce .

Soarta cainilor fara stapan a fost decisa.

Cainii fara stapan care nu vor fi revendicati sau adoptati vor fi eutanasiati, este decizia deputatilor care au discutat luni proiectul de lege privind cainii comunitari, transmite Mediafax. Comisiile parlamentare au stabilit, luni, un termen de 14 zile in care cainii fara stapan sunt tinuti in adaposturi, dupa care, daca nu sunt revendicati sau adoptati, sa fie eutanasiati, edilii avand posibilitatea sa amane eutanasierea daca dispun de resurse pentru a mai pastra animalele in .

Cum pot fi salvati de la moarte cainii fara stapan

Cainii fara stapan pot fi salvati de la eutanasiere de adoptiile la distanta. Normele de aplicare din legea eutanasierii maidanezilor vor da ocazia iubitorilor de animale sa aiba grija de cainii din.

Badea: Un caine fara stapan nu e un caine. E un animal salbatic

Mircea Badea a afirmat in editia de marti seara a emisiunii in gura presei ca, in opinia sa, un caine fara stapan nu mai poate fi numit caine, ci animal salbatic, iar in Bucuresti sunt zeci de mii de.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 20:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2159 seconds )