Libnet.ro
UNICEF

18:00

Autonomia Hong Kong-ului, anulata. Parlamentul chinez valideaza legea securitatii nationale. Se asteapta mutarea SUA

Adevărul Adevărul,
Autonomia Hong Kong-ului, anulata. Parlamentul chinez valideaza legea securitatii nationale. Se asteapta mutarea SUA

Parlamentul chinez a adoptat, joi, proiectul de lege privind securitatea nationala la Hong Kong, care a dat un nou impuls contestarii in fosta colonie britanica, relateaza Reuters. Pe acest fundal, Mike Pompeo a notificat Congresul ca Hong Kong nu mai are autonomie fata de China si se asteapta ca SUA sa adopte sanctiuni la adresa liderilor de la Beijing. continuă pe Adevărul

Parlamentul chinez a adoptat legea controversata privind securitatea nationala in Hong Kong

Parlamentul chinez a adoptat joi aproape in unanimitate o lege controversata cu privire la securitatea nationala a Hong Kong-ului, ca masura la protestele de anul trecut din fosta colonie britanica si in ciuda actualelor proteste care au agitat strazile regiunii, relateaza AFP. Miscarea ar aduce teritoriul semiautonom si mai mult sub controlul Beijing-ului.

Sfarsitul autonomiei Hong Kongului: cum arata viitorul si ce pregatesc SUA

China actioneaza pentru a prelua autonomia Hong Kongului, parte a unei serii de incercari agresive de a controla regiunea, relateaza The Atlantic. China incearca sa forteze o legislatie a securitatii nationale care pericliteaza principiul o tara, doua sisteme sub care functioneaza regiunea semiautonoma. Locuitorii si comunitatea internationala se tem ca acesta e sfarsitul Hong Kongului.

Parlamentul chinez a validat legea securitatii nationale la Hong Kong

Parlamentul chinez a adoptat azi, cu o majoritate zdrobitoare, proiectul de lege privind securitatea nationala la Hong Kong.

Presedintele SUA ameninta din nou China in legatura cu ultimul sau asalt asupra Hong Kongului: Pregatesc ceva chiar in acest moment

Donald Trump promite sa anunte pana la sfarsitul acestei saptamani riposta sa fata de controversatul proiect de lege al securitatii nationale pe care China vrea sa-l impuna Hong Kongului si avertizeaza ca aceasta initiativa poate duce la pierderea statutului de piata financiara internationala al fostei colonii britanice, relateaza AFP.

China ameninta SUA cu represalii in cazul impunerii unor sanctiuni din cauza Hong Kongului. Taiwanul promite ajutor pentru manifestantii pro-democratie

Beijingul a amenintat luni Washingtonul cu represalii daca acesta din urma va impune sanctiuni in legatura cu proiectul de lege privind securitatea nationala in Hong Kong. Peste 180 de persoane au fost arestate duminica in cursul unor manifestatii de amploare impotriva acestui demers legislativ.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 18:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2244 seconds )