Libnet.ro
UNICEF

09:45

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala Ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate

B1 B1,
Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala Ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate

Avocatul Poporului a sesizat, vineri, Curtea Constitutionala, in privinta Ordonantei de Urgenta prin care este reglementat modul de organizare a alegerilor anticipate. Avocatul Poporului atrage. continuă pe B1

DOCUMENT Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala ordonanta pentru anticipate

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate, motivand ca aceasta incalca o serie de prevederi constitutionale si nu respecta recomandarile Comisiei de la Venetia in materie electorala.

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu OUG privind alegerile anticipate

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu OUG privind alegerile anticipate, considerand ca modalitatea de desfasurare a alegerilor pentru Parlament nu poate fi legiferata prin OUG si ca in domeniul electoral, competenta Guvernului este aceea de organizare a alegerilor si de reglementare normativa.

Avocatul Poporului a atacat OUG privind spitalele private la Curtea Constitutionala, sustinand ca afecteaza grav dreptul la sanatate

Avocatul Poporului a atacat, miercuri, la CCR modificarile din sistemul sanitar facute prin OUG 252020, fiind de parere ca sunt in contradictie cu Constitutia si afecteaza grav dreptul la sanatate al romanilor si va duce la saracirea sistemului public de servicii medicale.

Avocatul Poporului a sesizat CCR asupra OUG privind alegerile anticipate

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu OUG privind alegerile anticipate.

Ordonanta de urgenta privind vanzarea cartelelor prepay doar cu buletinul este neconstitutionala - Curtea Constitutionala

Ordonanta de urgenta privind vanzarea cartelelor prepay doar cu buletinul adoptata de Guvernul Dancila este neconstitutionala, a decis marti Curtea Constitutionala.

CCR a respins, cu unanimitate, Ordonanta de urgenta privind cumpararea cartelelor prepay doar cu buletinul

Curtea Constitutionala CCR) a declarat, cu unanimitate de voturi, neconstitutionala ordonanta de urgenta adoptata anul trecut de Guvernul Dancila, prin care s-a introdus prevederea ca vanzarea cartelelor de telefon prepay sa fie posibila doar cu buletinul.

Ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate un precedent periculos

Ce ar fi in neregula cu ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate? in primul rand, modul de adoptare a incalcat in mod grosolan principiul transparentei decizionale: nu numai ca nu a existat o publicare a proiectului anterioara adoptarii, dar niciuna dintre principalele prevederi votul in orice sectie de votare, mandatele alocate circumscriptiei pentru cetatenii din strainatate, modul de strangere a semnaturilor de sustinere, obligativitatea ca cel care strange semnaturi pentru sustinerea unei candidaturi sa fie imputernicit in scris de catre conducerea partidului etc. ) nu a facut subiectul unor discutii publice.

Ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate a fost respinsa de senatori Actul normativ merge la votul deputatilor

Ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate a fost respinsa miercuri de senatori, actul normativ urmand sa fie trimis Camerei Deputatilor, care este for decizional. Potrivit OUG adoptata de Guvernul Orban, alegatorii care nu se afla in localitatea de domiciliu pot vota oriunde se afla in tara, prevederea fiind contestata de toate partidele, cu exceptia PNL si USR.

Lovitura dura pentru Guvernul Orban. Avocatul Poporului a atacat la CCR OUG privind alegerile anticipate

Lovitura dura pentru Guvernul Orban. Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala Ordonanta privind alegerile anticipate. Renate Weber a vorbit la Antena 3 despre incalcari grave ale Constitutiei.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a sesizat CCR cu privire la modificarile aduse prin OUG sistemului sanitar. Afecteaza dreptul la sanatate al cetatenilor romani

Avocatul Poporului, Renate Weber, a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse sistemului sanitar prin ordonanta de urgenta 252020, spunand ca sunt in contradictie cu Constitutia si ca afecteaza dreptul la sanatate al cetatenilor romani.

ştiri de la B1

actualitate, 09:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2369 seconds )