Libnet.ro
UNICEF

22:30

Boboteaza 2021. Traditii si obiceiuri de Boboteaza: Fetele pun busuioc sub perna, barbatii scot crucea din apa

Antena3 Antena3,
Boboteaza 2021. Traditii si obiceiuri de Boboteaza: Fetele pun busuioc sub perna, barbatii scot crucea din apa

Boboteaza 2021. Sarbatoarea Botezului Domnului cuprinde, pe langa sfintirea apei, o serie de obiceiuri populare, printre care spectaculoasa intrecere inot a barbatilor pentru a scoate din apa o cruce aruncata de preot si cel practicat de fete, care pun busuioc sub perna pentru a-si visa alesul. continuă pe Antena3

Boboteaza 2021, traditii si obiceiuri. De ce este bine sa iei agheasma in aceasta zi. Ritualul care iti aduce noroc in casa

In fiecare an, pe 6 ianuarie, crestinii ortodocsi celebreaza Boboteaza sau Botezul Domnului. Boboteaza marcheaza de asemena, incheierea sarbatorilor de iarna dedicate Craciunului, fiind o sarbatoare a purificarii naturii, a apelor de fortele raului.

De ce se pune busuioc sub perna de Boboteaza. PLUS: alte superstitii romanesti de Botezul Domnului

Astazi, 6 ianuarie, crestinii ortodocsi de pretutindeni sarbatoresc Boboteaza sau Botezul Domnului. Aceasta sarbatoare este a treia ca importanta, dupa Paste invierea Domnului) si Craciun Nasterea Domnului). Diverse traditii marcheaza aceasta sarbatoare, printre care si cea potrivit careia se pune busuioc sub perna de Boboteaza. Iata care este explicatia. Superstitii romanesti: busuioc sub perna de .

Boboteaza 2021. Ce trebuie sa faci 8 zile dupa aceasta sarbatoare. E musai sa respecti traditia

Obiceiuri si traditii pe care trebuie sa le respecti de Boboteaza 2021. Iata ce trebuie sa faci timp de 8 zile dupa aceasta sarbatoare pentru a avea sanatate pe tot parcursul anului. Ce este bine sa faci 8 zile dupa Boboteaza in fiecare an, pe 6 ianuarie, are loc Boboteaza, una dintre cele mai importante .

Boboteaza 2021. Ce se intampla in aceasta dimineata la Mitropolie. Cifrele nu mint

Prima slujba de Boboteaza oficiala in pandemie. Regulile au fost sfinte, dar imbulzeala a fost la ea acasa. Drumul catre Mitropolie a fost batut de multi oameni. Boboteaza 2021. Apa sfanta s-a impartit cu greu. La Mitropolie a fost prea aglomerat inalt Preasfintitul Teodosie a spus ca la sarbatoarea de Boboteaza pot veni chiar si .

Boboteaza 2021: Credinciosii - binecuvantati de Patriarh prin stropire cu Agheasma Mare; apa sfintita - doar imbuteliata

Biserica Ortodoxa celebreaza, miercuri, Botezul Domnului sau Boboteaza, evenimentele liturgice prilejuite de aceasta sarbatoare urmand a se desfasura in acest an cu respectarea regulilor sanitare, noteaza Agerpres. Credinciosii prezenti pe Dealul Mitropoliei de Boboteaza vor fi doar binecuvantati prin stropire cu Aghiasma Mare de catre Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, iar apa sfintita o vor primi imbuteliata. Acestia vor avea acces spre Catedrala Patriarhala intre orele 7,00 - 14,00, doar dinspre Piata Unirii, accesul dinspre Strada 11 iunie fiind restrictionat pe acest traseu urmand a fi permisa doar coborarea dinspre Catedrala). Credinciosii vor avansa pe un culoar bine marcat, pastrand in mers distanta de 1,5 m si purtand masca de protectie.

Boboteaza 2021. Cum se bea corect apa sfintita astazi. Greselile pe care le fac credinciosii

Astazi e ziua cand toate apele se sfintesc, iar cei care beau se purifica. Crestinii ortodocsi merg la biserica inca de dimineata, in ziua de 6 ianuarie, de Boboteaza, ca sa ia Agheasma mare. Apa sfintita se foloseste la spalarea si curatirea fizica a trupului sau a celorlalte corpuri materiale,dar este asociata si lucrarii de curatire spirituala, de indepartare a urmelor pacatului.

Boboteaza 2021. iPS Teodosie, fara teama de COVID: 10.000 de oameni, la Slujba de Boboteaza

Boboteaza 2021. Circa 10. 000 de oameni sunt asteptati la slujba de Boboteaza, care se va desfasura in Portul Tomis, unde vor fi aruncate in mare si traditionalele cruci, a declarat, luni, iPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care spune ca daca ne ascundem de sarbatori inseamna ca vrem sa fim biruiti de boala.

Boboteaza 2021. Restrictii la Slujba de Boboteaza de la Patriarhie, unde s-au adunat sute de credinciosi

Boboteaza 2021. Sute de credinciosi au venit, miercuri dimineata, la Mitropolie, pentru a participa la ceremonia religioasa prin care crestinii sarbatoresc botezul lui Iisus Hristos de catre proorocul Ioan Botezatorul.

Boboteaza in 2021. Masuri fara precedent ale Patriarhiei! Cum se vor desfasura ceremoniile

Boboteaza in 2021. Patriarhia Romana a anuntat ca evenimentele liturgice de la Catedrala Patriarhala, cu ocazia sarbatorii Botezului Domnului din acest an, se vor desfasura in contextul precautiilor impuse de respectarea regulilor sanitare.

ştiri de la Antena3

actualitate, 22:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.1979 seconds )