Libnet.ro
UNICEF

21:30

Boboteaza, una dintre cele mai importante sarbatori pentru credinciosi. Fetele pun busuioc sub perna, barbatii se intrec inot pentru a scoate crucea din apa

Adevărul Adevărul,
Boboteaza, una dintre cele mai importante sarbatori pentru credinciosi. Fetele pun busuioc sub perna, barbatii se intrec inot pentru a scoate crucea din apa

Boboteaza este sarbatorita pe 6 ianuarie si, impreuna cu ziua Sfantului Ioan Botezatorul, praznuit pe 7 ianuarie, marcheaza finalul perioadei de 12 zile a sarbatorilor de iarna, care incep in Ajunul Craciunului. De Boboteaza si de Sfantul Ioan se colinda, se fac farmece, se prezice viitorul in noul an, fetele pun busuioc sub perna ca sa isi viseze ursitul, iar barbatii se intrec inot pentru a scoate crucea aruncata de preot in apa. continuă pe Adevărul

CUTREMUR pe scena internationala: Una dintre cele mai iubite actrite a fost diagnosticata cu cancer DIN NOU! Cred ca voi iesi invingatoare

Olivia Newton-John, australianca devenita celebra dupa rolul feminin principal din musicalul Grease, a publicat, miercuri, o inregistrare video prin care infirma zvonurile despre moartea sa iminenta din.

Cele mai eficiente trucuri pentru un zambet frumos si sanatos

Se spune ca zambetul este cartea de vizita a fiecarei persoane, un accesoriu de care ar trebui sa avem intotdeauna grija. In acelasi timp, dantura este si una dintre cele mai expuse zone, iar sanatatea ei poate fi influentata de.

Retrospectiva. Deschiderea Sezonului Romania-Franta, unul dintre cele mai importante programe culturale din 2018

Targurile de carte de la Paris, Madrid, Leipzig, o serie de evenimente dedicate sarbatoririi Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, deschiderea Sezonului Romania-Franta si pregatirea participarii Romaniei ca tara invitata la Festivalul International de Arte Europalia 2019 s-au numarat printre prioritatile Institutului Cultural Roman ICR) in anul 2018.

Care sunt cele mai importante fenomene astronomice ale anului 2019

Muzeograful Ciprian Vintdevara, coordonatorul Serviciului de Astronomie al Muzeului Vasile Parvan din Barlad a publicat lista celor mai importante fenomene astronomice ale anului 2019. Primul fenomen vizibil a fost noaptea trecuta, cand s-a atins maximul curentului de meteori Quadrantide.

Teatrul National din Timisoara aniverseaza un deceniu de cand ofera publicului una dintre cele mai frumoase povesti ale lumii: Povestea de iarna de W. Shakespeare

Anul 2019 incepe la Teatrul National cu o infuzie de imaginatie si speranta. Astfel, in luna ianuarie, Teatrul National din Timisoara aniverseaza un deceniu de cand ofera publicului una dintre cele mai frumoase povesti ale lumii: Povestea de iarna de Shakespeare. Acum 10 ani, pe cand Sala 2 era la una dintre primele ei intalniri .

Thailanda se pregateste de furtuna tropicala Pabuk, una dintre cele mai puternice din ultimele decenii

Autoritatile thailandeze au suspendat serviciile de feriboturi si au inceput sa evacueze oamenii din zonele ce vor fi afectate de furtuna tropicala Pabuk, temandu-se ca aceasta ar putea fi cea mai puternica din ultimii 30 de ani.

De-a Viata Ascunselea. Maestrul Ion Dichiseanu: Dincolo de Bariera a fost un film-sansa pentru mine

Maestrul Ion Dichiseanu a marturisit la De-a Viata Ascunselea ca filmul Dincolo de Bariera, in care a avut unul dintre cele mai importante roluri, a fost un film-sansa pentru el. A fost un.

Pentagonul a cheltuit inca 2,9 milioane de dolari pentru bazele militare din Romania! Bloomberg se intreaba de ce ne-au cumparat si o Dacia Sandero

Bloomberg, una dintre cele mai cunoscute publicatii americane, se intreaba de ce contribuabilii din Statele Unite ale Americii au cumparat Ministerului Apararii din Romania o Dacia Sandero Stepway 2, relateaza ad.

Unul dintre cele mai mari mistere ale istoriei. Care era originea puterii regilor-vindecatori

Vindecatorii miraculosi sau oamenii cu puteri magice nu erau ceva neobisnuit in lumea medievala. Cu toate acestea, niciun vraci medieval nu se putea compara cu faima de vindecatori pe care o dobandisera regii Frantei din celebra dinastie Capet. Pana in secolul al XIV-lea erau recunoscuti in toata Europa si se organizau pelerinaje anuale pentru vindecarea tuturor bolilor. Pana si tratatele medicale ale vremii le recunosteau puterea.

Trump: As putea fi cea mai populara persoana din Europa/ Vreau ca Europa sa plateasca

Presedintele SUA, Donald Trump, sustine ca ar putea sa fie cea mai populara persoana din Europa si ca ar putea sa candideze pentru orice functie europeana daca si-ar dori. Reactia lui Trump vine dupa ce sondajele l-au cotat ca una dintre cele mai nepopulare figuri politice de pe continentul European, relateaza The Independent.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 21:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2178 seconds )