Libnet.ro
UNICEF

01:05

Brexit: Ce se intampla cu romanii care fac afaceri in Marea Britanie

Adevărul Adevărul,
Brexit: Ce se intampla cu romanii care fac afaceri in Marea Britanie

Camera de Comert si Industrie a Romaniei CCIR) indeamna liderii politici sa depuna eforturi rapide pentru a clarifica viitoarea relatie dintre Uniunea Europeana si Marea Britanie si totodata, sa informeze asupra implicatiilor acestui demers in raport cu cetatenii romani. continuă pe Adevărul

BREXIT: Ce urmeaza pentru romanii din Marea Britanie

Romanii care traiesc in Marea Britanie pot aplica pana in iunie 2021 pentru obtinerea statutului de rezident, care le permite sa ramana in tara si sa beneficieze de aceleasi drepturi dupa iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana, vineri, la miezul noptii. De asemenea, intrarea in Marea Britanie va fi permisa in continuare pe baza cartii de identitate, cel putin pana la 31 decembrie 2020, sau cu pasaportul, potrivit Ambasadei Romaniei in Regatul Unit.

BREXIT. Marfurile si bunurile vor continua sa circule liber intre Marea Britanie si Romania pana in 2021

Marfurile si bunurile vor continua sa circule liber intre tara noastra si Marea Britanie, chiar daca Regatul Unit va fi de maine, in mod oficial, in afara Uniunii Europene.

Klaus Iohannis, anunt despre Brexit. Ce se intampla cu romanii din Marea Britanie chiar de maine

Presedintele Romaniei a facut declaratii despre iesirea Regatului din Uniunea Europeana. Ce se va intampla, incepand de maine, cu romanii care sunt stabiliti in Marea Britanie? Momentul istoric nu este deloc in conformitate cu viziunea lui Klaus Iohannis. Klaus Iohannis, despre Brexit. Ce se va intampla cu romanii din Regat? Klaus Iohannis a afirmat, in .

Brexit. Ce se schimba in Marea Britanie pentru romani de la 1 februarie 2020

Vineri la miezul noptii 1. 00 ora Romaniei), Uniunea Europeana va pierde, pentru prima data, un stat membru, care este unul dintre cele mai mari si cele mai bogate tari din blocul comunitar. Cetatenii romani care traiesc in Marea Britanie pot aplica pana in iunie 2021 pentru procedura de statut de rezident care le permite sa ramana in Regatul Unit dupa Brexit. Procedura este deschisa celor care locuiesc in Marea Britanie de cel putin cinci ani.

Barnier vizeaza, dupa Brexit, un acord de asociere cu Marea Britanie de tipul celui cu Ucraina

Negociatorul-sef UE al Brexitului Michel Barnier se gandeste ca un acord de asociere de tipul celui incheiat cu Ucraina sa stea la baza viitoarei relatii intre Uniunea Europeana si Regatul Unit, au declarat miercuri surse diplomatice pentru Reuters.

Interviu la cald despre BREXIT. Ciolos: Exista protectie totala pentru romanii din UK. Marea Britanie pierde mai mult. Nu poti sa fii mai influent daca esti mai slab

Dacian Ciolos, liderul PLUS si al grupului Renew din Parlamentul European, sustine, intr-un interviu pentru Adevarul acordat la Bruxelles, ca romanii din Marea Britanie nu vor fi afectati de BREXIT. Problema e ce se va intampla cu cetatenii care vor merge in Marea Britanie de acum incolo pentru a munci sau pentru a studia. Aceste lucruri trebuie negociate, explica Ciolos.

VIDEO Ambasadorul Romaniei la Londra: Romanii din Marea Britanie nu au motive de ingrijorare, cel putin pana in decembrie 2020 Ce trebuie sa faca cei care se simt discriminati

Nici romanii stabiliti in Marea Britanie nici cei care vor sa plece in Regatul Unit, dupa Brexit, nu au motive de ingrijorare, cel putin pana la 31 decembrie 2020, cand se incheie perioada de tranzitie, spune ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache. Potrivit acestuia, toti cei care vor sa traiasca, sa munceasca, sa studieze in Marea Britanie vor putea veni fara niciun fel de impedimente pana la 31 decembrie 2020, sub conditia de a se inregistra pentru statutul de pre-rezident sau rezident, pana la 30 iunie 2021.

Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana. Ce spune ministrul roman de Externe despre negocierile care vor urma Mesajul catre romanii din Regatul Unit

Marea Britanie si Uniunea Europeana incep din martie negocierile pentru un acord post-Brexit, iar unul dintre aspectele avute in vedere de autoritatile de la Bucuresti vizeaza situatia romanilor care vor merge in Regatul Unit dupa 31 decembrie 2020, cand se incheie perioada de tranzitie. Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, spune ca este important ca in urma negocierilor dintre Uniunea Europeana si Regatul Unit sa se ajunga la o solutie care sa asigure un regim nediscriminatoriu pentru europeni - sa nu existe regimuri diferite intre cetatenii celor 27 de state membre pe teritoriul Regatului Unit.

Cum isi vad mai multi tineri romani din Marea Britanie viata dupa BREXIT

Epopeea Brexit s-a incheiat, dupa trei ani si jumatate de la referendumul istoric din 2016. in urma sa raman destule semne de intrebare, multa confuzie si incertitudine cu privire la directia in care o va lua Uniunea Europeana. Dar in spatele Brexit-ului raman si aproape jumatate de milion de cetateni romani. Am vorbit cu cativa dintre ei, sa vad ce parere au despre parasirea UE de catre Marea Britanie si daca ii va afecta personal.

Cum va functiona roaming-ul in Marea Britanie, dupa Brexit

Desi Brexit-ul are loc, Roam like at home si restul reglementarilor europene privind apelurile si SMS-urile continua sa se aplice in Marea Britanie, cel putin pana la sfarsitul anului, informeaza Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii ANCOM).

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2161 seconds )