Libnet.ro
UNICEF

08:30

Bucuresti: Consiliul General a alocat 52 milioane lei pentru construirea a cinci after school-uri si patru gradinite

Hotnews Hotnews,
 Bucuresti: Consiliul General a alocat 52 milioane lei pentru construirea a cinci after school-uri si patru gradinite

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat joi circa 52 milioane lei pentru construirea a cinci after school-uri si patru gradinite, dintre care o extindere. Banii vor veni de la bugetul local. Durata lucrarilor este estimata la 14-16 luni. continuă pe Hotnews

Bucuresti: Coniliul General a alocat 52 milioane lei pentru construirea a cinci after school-uri si patru gradinite

Coniliul General al Municipiului Bucuresti a alocat joi circa 52 milioane lei pentru construirea a cinci after school-uri si patru gradinite, dintre care o extindere. Banii vor veni de la bugetul local. Durata lucrarilor este estimata la 14-16 luni.

Consiliul General a aprobat o noua majorare de capital la companiile municipale: 1,2 miliarde lei pentru cumpararea creantelor ELCEN, 6 milioane lei pentru iluminat festiv

Consiliul General la propunerea Gabrielei Firea a aprobat o noua majorare de capital in valoare totala de 1,26 miliarde lei circa 275 milioane euro) la trei dintre cele 22 de companii municipale infiintate anul trecut. in traducere, aceasta suma va fi luata din bugetul Primariei 5,7 miliarde lei in 2018) si data catre cele trei firme. Cea mai mare majorare de capital s-a aprobat la Compania Municipala Energetica - 1,2 miliarde lei - pentru cumpararea creantelor ELCEN in vederea fuzionarii cu RADET. La Compania Municipala intretinerea Arborilor si Spatiului Verde Bucuresti SA s-a aprobat o majorare de capital de 51,8 milioane lei, nu este detaliat pentru ce, iar la Compania Municipala Iluminat Public Bucuresti SA s-a aprobat o majorare de capital de 12,7 milioane lei. Jumatate din aceasta suma este folosita pentru achizitia de utilaje si scule, iar jumatate pentru iluminatul festiv de sarbatoare.

Primaria Capitalei va cheltui pna la 72 milioane lei pentru construirea unei banci de alimente si a unei cantine sociale

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi alocarea a 72 milioane lei fara TVA pentru realizarea unui complex alcatuit din banca de alimente, cantina si centru de formare profesionala, banii rmand sa fie dati din bugetul Primariei Capitalei. Compexul urmeaza sa fie construit pe aleea George Stanciu 2-6/ str. Mihail Sebastian nr. 134-136 si va avea o suprafata de 6. 380 mp. Investitia urmeaza sa fie realizata in 12 luni.

Scandal-monstru in Consiliul General. Cearta intre alesi locali pentru pantaloni scurti - VIDEO

Scandal-monstru in sedinta Consiliului General al Capitalei, intre unul dintre viceprimari si un consilier USR. Motivul disputei: consilierul a venit imbracat in pantaloni scurti la munca, ceea ce i-a enervat.

Primariile vor putea mprumuta pna la 800 de milioane de lei pentru cofinantarea unor proiecte europene, n 2018

Guvernul a adoptat, joi, o ordonanta simpla care permite unitatilor administratiei publice locale sa acceseze, in 2018, imprumuturi din venituri din privatizare, inregistrate la Trezorerie, in limita sumei de 800 de milioane de lei, pentru prefinantarea si/sau cofinantarea proiectelor europene, informeaza Mediafax.

Primaria Capitalei va acoperi pierderile energetice suferite de RADET n 2017 - circa 80 milioane lei

Primaria Capitalei va acoperi pierderile avute pe retea, in 2017, de RADET, circa 80 milioane lei, potrivit unui proiect de hotarare adoptat joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Prin rectificare bugetara s-a alocat suma de 43 milioane lei, urmand ca restul banilor sa fie alocati in sedintele viitoare. RADET a avut in 2017 pierderi totale de caldura de 28,61%.

Romaero a raportat pierderi de 14,13 milioane lei

Romaero Bucuresti, companie de stat specializata in productie, servicii si cercetare-dezvoltare in domeniul aeronauticii pentru aeronave civile si militare de pasageri sau cargo, a raportat pierderi de 14,13 milioane lei in primul semestru, la jumatate fata de cat fusese aprobat prin bugetul de venituri si cheltuieli, potrivit rezultatelor aprobate de Consiliul de Administratie.

Romaero a raportat pierderi de 14,13 milioane lei

Romaero Bucuresti, companie de stat specializata in productie, servicii si cercetare-dezvoltare in domeniul aeronauticii pentru aeronave civile si militare de pasageri sau cargo, a raportat pierderi de 14,13 milioane lei in primul semestru, la jumatate fata de cat fusese aprobat prin bugetul de venituri si cheltuieli, potrivit rezultatelor aprobate de Consiliul de Administratie.

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a delegat principalele servicii publice din Bucuresti catre companiile municipale, de la constructia de drumuri, ntretinerea spatii verzi, parcuri, cimitire, pna la publicitatea stradala

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi delegarea gestiunii catre companiile municipale pentru principalele servicii publice din Bucuresti: construire, modernizare, reparare si intretinere a arterelor de circulatie, administrare parcaje, optimizarea circulatiei rutiere, exploatarea strandurilor si lacurilor, amenajare si intretinere parcuri, spatii verzi, baze sportive, cimitire, fondul imobiliar si organizarea publicitatii stradale. Aceste servicii erau prestate pana acum de Primarie prin directiile de specialitate sau prin alte institutii din subordine. Acestea incheiau contracte cu operatori privati pentru aceste servicii sau le faceau in regie proprie.

Radiografia dezastrului de la RADET: pierderi de 28,61% n 2017, circa 80 milioane lei si peste 7.500 de incidente si avarii

RADET a avut in 2017 pierderi totale de caldura de 28,61%, valoarea pierderilor de energie termica si apa de adaos ridicandu-se la circa 80 milioane lei, potrivit bilantului energetic al sistemului de termoficare postat pe site-ul municipalitatii. Municipalitatea urmeaza sa compenseze aceste pierderi, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General de pe 23 august. Pierderile sunt cauzate de sistemul de transport si distributie invechit. Cu toate ca acesta are nevoie urgenta de investitii, in proiectul de rectificare bugetara aflat pe ordinea de zi se taie 43 milioane lei de la investitii si se dau la subventie. Reamintim ca Primaria Capitalei subventioneaza circa 50% din pretul gigacaloriei pentru toti abonatii RADET, indiferent de venit. Aceasta este una dintre cele mai mari subventii din tara.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2242 seconds )