Libnet.ro
UNICEF

09:00

Pe buza prapastiei: Brexit fara acord de liber schimb Marea Britanie-UE

Adevărul Adevărul,
Pe buza prapastiei: Brexit fara acord de liber schimb Marea Britanie-UE

Marea Britanie a intrat de miercuri pe un curs invariabil de iesire fara acord din UE. Daca iesirea formala a avut loc la 31 ianuarie, iesirea de facto din regulile europene ar urma sa aiba loc la 31 decembrie, iar un acord de liber schimb trebuia deja stabilit pentru a intra in faza de ratificare de catre Parlamentul britanic, cel european si cele nationale. continuă pe Adevărul

Pana la 12.000 de posibile concedieri in Romania, in urma unui BREXIT fara acord cu UE

Un Brexit fara acord cu UE, de la 1 ianuarie 2021, ar putea aduce concedieri masive in industria textila si de incaltaminte din Romania. Pana la 12. 000 de locuri de munca ar putea fi afectate, undeva la 2%.

Londra si Bruxelles-ul se indreapta in viteza spre Brexit-ul fara acord. Care sunt consecintele pentru muncitorii romani

Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunta ca varianta cea mai probabila este cea in care Marea Britanie incheie perioada de tranzitie post-Brexit fara niciun acord de liber schimb cu Uniunea Europeana.

Un Brexit fara acord poate duce la 12.000 de concedieri in Romania

Un Brexit fara acord cu UE ar insemna ca industria textila si de incaltaminte din Romania ar putea pierde 12. 000 de locuri de munca, adica 2% din PIB si 1,4% din cifra totala de afaceri din economie, scrie ZF, explicand ca multe fabrici vor fi inchise din lipsa de comenzi.

UE a publicat planul pentru cazul unui Brexit fara acord. Marea Britanie, pe lista de restrictii de la 1 ianuarie

Uniunea Europeana a publicat planul de rezerva in cazul in care discutiile pe tema Brexit intre Bruxelles si Londra esueaza. Ultima runda de discutii intre premierul britanic Boris Johnson si presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a incheiat fara ca partile sa depaseasca blocajul referitor la acordul comercial.

Masuri de urgenta ale UE, in caz de Brexit fara acord

Uniunea Europeana UE) a publicat joi masuri de urgenta in domeniile pescuitului, securitatii aeriene si transportului rutier si aerian - in cazul in care nu reuseste sa incheie un acord comercial post-Brexit cu Regatul Unit pana la sfarsitul anului, relateaza AFP.

RELATIILE CU REGATUL UNIT: Comisia propune masuri de contingenta specifice pentru a se pregati pentru un posibil scenariu fara acord

Desi Comisia va continua sa faca tot posibilul pentru a ajunge la un acord reciproc avantajos cu Regatul Unit, in prezent exista o foarte mare incertitudine cu privire la intrarea in vigoare a unui acord la 1 ianuarie 2021, transmite un comunicat de presa.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2406 seconds )