Libnet.ro
UNICEF

15:15

CALENDAR ORTODOX 16 DECEMBRIE. Ce sfant este sarbatorit astazi?

Antena3 Antena3,
CALENDAR ORTODOX 16 DECEMBRIE. Ce sfant este sarbatorit astazi?

Agheu a fost unul din ultimii proroci ai Vechiului Testament . Numele Agheu inseamna sarbatoare, cel ce sarbatoreste sau cel ce este sarbatorit. continuă pe Antena3

CALENDAR ORTODOX 15 DECEMBRIE. Ce sfant este sarbatorit astazi?

Sfantul Elefterie s-a nascut in Roma intr-o familie de nobili crestini. De mic a ramas orfan de tata fiind crescut numai de mama sa, Antia, care, potrivit traditiei, fusese botezata de catre Sfantul Apostol Pavel.

CALENDAR ORTODOX 13 DECEMBRIE. Ce sfant mare este sarbatorit astazi?

Mitropolitul Dosoftei s-a nascut in anul 1624 la Suceava, primind la botez numele Dimitrie. A studiat pentru inceput acasa, apoi la Iasi, la Colegiul de la Trei Ierarhi, infiintat in timpul domnitorului Vasile Lupu. De aici se indreapta spre Liov, unde va studia la Scoala Fratiei Ortodoxe Adormirea Maicii Domnului. Aici a invatat limba greaca, latina, slavona bisericeasca si polona, devenind unul dintre poliglotii vremii. In anul 1649 s-a calugarit la Manastirea Probota, primind numele Dosoftei. In anul 1658 a fost ales si hirotonit episcop de Husi, apoi episcop la Roman, iar in 1671 a fost ales mitropolit al Moldovei.

CALENDAR ORTODOX 14 DECEMBRIE. Ce sfinti mari sunt sarbatoriti astazi?

Sfintii Mucenici Tirs, Calinic, Filimon si Apolonie au trait in timpul persecutiilor impotriva crestinilor, in secolele III si IV. Din Sinaxar aflam ca in timp ce un dregator imparatesc calatorea in Helespont, a fost intampinat de Tirs, marturisitor al lui Hristos.

Live Video finala Chefi la Cutite pe Antena 1 Prima parte, luni 16 decembrie

Chefi la cutiteeste un cooking show romanesc, care a fost difuzat prima data pe 7 martie 2016, de catre canalul de televiziuneAntena 1. Emisiunea este moderata deGina Pistol. Juriul este format dinSorin Bontea,Florin DumitrescusiCatalin Scarlatescu. in anul 2017,Chefi la cutite, a fost desemnat cel mai bun show de divertisment la Premiile Radar de Media. in .

HOROSCOP DRAGOSTE 16 DECEMBRIE. Racii retraiesc greselile din trecut, Scorpionii au parte de surprize

Iata horoscopul zilnic dragoste pentru azi, LUNI 16 decembrie 2019. Intram in ultima saptamana cu Soarele in optimistul Sagetator, de fapt este ultima data cand Soarele este aici in acest deceniu si in actuala era astrologica. De la 1 ianuarie 2020 multe se vor schimba.

HOROSCOP 16 DECEMBRIE. Varsatorii se bazeaza pe cei dragi, Sagetatorii au mintea clara

Iata horoscopul zilei de azi LUNI 16 DECEMBRIE 2019; intram in ultima saptamana cu Soarele in optimistul Sagetator, de fapt este ultima data cand Soarele este aici in acest deceniu si in actuala era astrologica. De la 1 ianuarie 2020 multe se vor schimba.

HOROSCOP. Sfatul Arhanghelului Mihail pentru zodii 16 decembrie. Taurii trebuie sa se concentreze pe prezent, Balantele au noi oportunitati in cariera

Iata pentru LUNI 16 decembrie 2019 calauzirea pentru fiecare zodie de la Arhanghelul Mihail si ingerii sai. Arhanghelul Mihail este foarte puternic, fiind coordonatorul tuturor arhanghelilor si fiintelor de lumina. El are rol principal de protectie si claritate pentru intrebarile noastre.

Curs valutar BNR, luni, 16 decembrie. Ce se intampla cu leul, in raport cu euro

Cei de la Banca Nationala a Romaniei emit cel mai nou curs valutar, pentru data de 16 decembrie 2019. Romanii pot afla cu cat pot cumpara sau vinde orice moneda de circulatie internationala, la inceputul acestei saptamani. Asadar, iata cat costa euro, dolarul, lira sterlina, dar si francul elvetian. Curs valutar BNR, luni, 16 decembrie .

HOROSCOP. Mesajul Fecioarei Maria pentru zodii 16 decembrie. Berbecii sunt sensibili, Fecioarele primesc semne

Primeste cu inima deschisa un mesaj al zilei de LUNI 16 DECEMBRIE 2019 cu scop de imputernicire, sustinere si claritate pentru calatoria ta de viata.

Sarbatoare mare, marti, in calendarul ortodox: Sute de mii de romani isi sarbatoresc ziua de nume

In fiecare an la data de 17 decembrie este praznuit Sfantul Prooroc Daniel, dar si a celor trei tineri Anania, Azaria si Misail. Aflati in postul Craciunului, credinciosii au in aceasta zidezlegare la ul.

ştiri de la Antena3

actualitate, 15:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2332 seconds )