Libnet.ro
UNICEF

19:45

CALENDAR ORTODOX 6 IANUARIE. Mare sarbatoare pentru crestinii ortodocsi

Antena3 Antena3,
CALENDAR ORTODOX 6 IANUARIE. Mare sarbatoare pentru crestinii ortodocsi

Pe data de 6 ianuarie, crestinii ortodocsi praznuiesc Botezul Domnului sau Boboteaza. Aceasta sarbatoare reprezinta botezul in apa Iordanului a Mantuitorului Iisus Hristos de catre Sfantul Ioan Botezatorul. In ajunul si in ziua de Boboteaza, in toate bisericile ortodoxe, cu puterea Duhului Sfant, la rugaciunile arhiereilor si preotilor se sfinteste aghiasma cea mare. continuă pe Antena3

Calendar ortodox 3 ianuarie. Ce sfant este sarbatorit astazi

Calendar ortodox 3 ianuarie. Ce sarbatoare este trecuta, astazi, in calendarul ortodox si ce sfant este praznuit de crestinii din intreaga lume.

CALENDAR ORTODOX 5 IANUARIE. Ce sarbatoare este astazi

In Ajunul Bobotezei se tine post negru, nu se mananca si nu se bea nimic. Potrivit canonului 1 al Sfantului Teofil al Alexandriei, in Ajunul Bobotezei se ajuneaza total. In Tipicul Sfantului Sava se spune ca, daca Ajunul cade duminica sau sambata, nu se tine post negru.

Calendar ortodox 4 ianuarie. Ce sarbatoare este astazi

Calendar ortodox 4 ianuarie. Dupa alegerea celor doisprezece apostoli, Mantuitorul a luat 70 de apostoli, ca sa-i trimita la propovaduire. Toti acesti ucenici au propovaduit cuvantul lui Hristos, indurand chinuri si prigoniri.

Azi este MARE SARBATOARE! FEREASCA DUMNEZEU sa faci asta DE BOBOTEAZA. Este complet INTERZIS, vei avea GHINION tot anul

Pe 6 ianuarie, crestinii ortodocsi sarbatoresc Boboteaza. Tot in aceasta zi, preotul arunca o cruce in apa, iar temerarii se arunca pentru a scoate obiectul sfant din apa rece.

Cel mai mare proces pentru viol inregistrat vreodata in Marea Britanie: Un indonezian ar fi violat aproape 200 de barbati pe care ii racola din cluburi de noapte si ii seda

Justitia britanica a condamnat luni la inchisoare pe viata un barbat indonezian descris drept cel mai mare delicvent sexual din Regatul Unit, gasit vinovat pentru violarea a 48 de barbati, conform agentiilor internationale de presa, citate de Agerpres. Politia estimeaza insa ca numarul victimelor sale se ridica la aproape 200, fiind vorba despre barbati pe care ii racola la iesirea din cluburile de noapte, ii ducea acasa si ii seda.

ştiri de la Antena3

actualitate, 19:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2287 seconds )