Libnet.ro
UNICEF

01:05

Care sunt simbolurile ascunse din spatele servirii mielului de Paste

Adevărul Adevărul,
Care sunt simbolurile ascunse din spatele servirii mielului de Paste

Aratam anul trecut ca in limba romana cuvantul Pasti sau Paste) ne vine, cu acelasi inteles, din latinescul bisericesc paschae pluralul lui pascha), care, la randul sau, provine din grecescul pasha Pi;940;sigma;chi;alpha;), iar acesta din ebraicul: pesah 1508;1462;1468;1505;1463;1495;), doar ca, ajunsi aici, dam de necunoscut, scrie profesorul universitarDan Caragea pe blogul sau de pe adevarul. ro. continuă pe Adevărul

Mega-proiectul IT de la Cluj: 20.000 de angajati, finantare de 500 milioane de euro. Ce este Cluj Innovation City, care sunt obiectivele sale si cine se poate angaja

In jur de 20. 000 de oameni vor fi angajati in urmatorii 15 ani pe platforma de cercetare aplicata si de business din cadrul proiectului Cluj Innovation City, a declarat pentru HotNews. ro presedintele Cluj IT Cluster, Alexandru Tulai. In prezent, exista 32 de proiecte propuse, printre care patru Centre de inovare in Stiintele Vietii, in ITC, in Mediu si Energie si in Sanatate. Intregul program este estimat la 500 de milioane de euro, iar pentru segmentul de cercetare si pentru ridicarea unui campus universitar Clusterul va depune o aplicatie de finantare la Comisia Europeana in a doua parte a anului. Citeste in articol cum a luat nastere Cluj Innovation City, care sunt obiectivele sale finale si componentele de dezvoltare.

Care sunt statele cu cele mai mari cheltuieli militare in 2013

The Economist a publicat un grafic care arata care fost au cheltuielile militare ale marilor puteri mondiale in cursul anului trecut. Astfel, Rusia a inregistrat cheltuieli militare mai mari decat SUA pentru prima.

Care sunt retailerii cu cea mai mare vizibilitate in media

Carrefour este retailerul care a inregistrat cele mai multe aparitii media in intervalul 1 ianuarie 31 martie 2014, 4. 860 de materiale, cele mai multe dintre ele fiind in mediul online. Locul doi, in topul general al aparitiilor media,.

Hidrologii au emis Cod Galben de inundatii. Vedeti care sunt raurile vizate

O avertizare cod galben de inundantii a fost emisa pentru rauri din judetele Caras-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinti si Valcea. De miercuri pana vineri seara, se pot produce cresteri de debite si niveluri. Av.

Care sunt concurentii ce au intrat in bucataria Masterchef

Seara trecuta a fost una extrem de importanta pentru noul sezon al emisiunii Masterchef, juratii alegandu-i pe cei 22 de concurenti ce au intrat in bucataria show-ului si, totodata, in cel mai dur cantonament culinar. A urmat apoi prima intalnire a concurentilor cu celebra Cutie a Misterelor, presarata cu momente extrem de interesante si care mai de care mai inedite.

FIJ se declara ingrijorata de violentele la adresa jurnalistilor care relateaza despre criza din Ucraina

Federatia Internationala a Jurnalistilor a tras un semnal de alrama cu privire la agravarea conditiilor de munca ale jurnalistilor care acopera criza din Ucraina, victime ale unor acte de violenta sau.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2267 seconds )