Libnet.ro
UNICEF

20:30

O cariera de exceptie: Mircea Albulescu - biografie

România Liberă România Liberă,
O cariera de exceptie: Mircea Albulescu - biografie

Actorul Mircea Albulescu s-a nascut la 4 octombrie 1934 in Bucuresti si a fost absolvent al Scolii Medii Tehnice de Arhitectura cu diploma de conductor-arhitect 1952). Si-a inceput cariera de actor ca artist amator in echipa de teatru a Ateneului Popular Ana Ipatescu, iar in 1950 a fost angajat la Teatrul National ca artist corp ansamblu, adica figuratie. Doi ani mai tarziu, a devenit student al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica, la clasa profesorului Aura Buzescu. continuă pe România Liberă

Mircea Albulescu a murit. Actorul avea 81 de ani

Mircea Albulescu a murit, vineri dimineata, la Spitalul Floreasca, unde era internat de joi. in ultima vreme, actorul suferise mai multe interventii pe cord. Avea 81 de ani.

Mircea Albulescu a murit

Actorul Mircea Albulescu a murit la varsta de 81 de ani. Mircea Albulescu era unul dintre cei mai indragiti actori romani, era profesor universitar Doctor in Arte), publicist, poet,.

Mircea Albulescu a murit. Cine a fost actorul roman care l-a impresionat pe Coppola

Mircea Albulescu a murit. Era unul dintre cei mai mari actori ai Romaniei si avea81 de ani. in urma sa, a ramas o bogata cariera artistica. Cine era Mircea Albulescu? Actorul a jucat a jucat in multe dintre filmele regizate de Sergiu Nicolaescu Dacii, 1967, Mihai Viteazul, 1970, Zile Fierbinti, 1975, Revansa, 1978, Pentru Patrie, [].

Cine a fost Mircea Albulescu. Cariera stelara pentru actorul cu o voce inconfundabila

Actorul Mircea Albulescu s-a nascut in Bucuresti si a fost absolvent al Scolii Medii Tehnice de Arhitectura cu diploma de conductor-arhitect 1952), transmite Agerpres. isi incepe cariera de.

Documentul CNSAS care atesta ca actorul Mircea Albulescu a fost sursa Manole a Securitatii, avand dosar de retea. Ce i-a relatat artistul unui ofiter, in anul 1988

Ziarul Adevarul a intrat in posesia Adeverintei nr. 2011 eliberata de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii prin care se certifica faptul ca Iorgu Albulescu Mircea Albulescu) are dosar de retea. Marele actor Mircea Albulescu, care a murit vineri dimineata 8 aprilie 2016) la varsta de 81 de ani, a primit de la Securitate numele conspirativ Manole.

Documentul CNSAS care atesta ca actorul Mircea Albulescu a fost sursa Manole a Securitatii, avand dosar de retea

Ziarul Adevarul a intrat in posesia Adeverintei nr. 2011 eliberata de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii prin care se certifica faptul ca Iorgu Albulescu Mircea Albulescu) are dosar de retea. Marele actor Mircea Albulescu, care a murit vineri dimineata 8 aprilie 2016) la varsta de 81 de ani, a primit de la Securitate numele conspirativ Manole.

Actorul Mircea Albulescu va fi inmormantat cu onoruri militare duminica la Cimitirul Reinvierea

Actorul Mircea Albulescu avea grad de comandor si va fi inmormantat cu onoruri militare. Sicriul cu trupul neinsufletit va fi depus sambata, intre orele 10,00 si 13,00, in foaierul Salii Mari a Teatrului National Bucuresti. Marele artist va fi transportat apoi la Capela de la Cimitirul Reinvierea, iar inmormantarea va avea loc duminica, la ora 14:00.

Actorul Mircea Albulescu a incetat din viata

Actorul Mircea Albulescu a incetat din viata, astazi in jurul orei 7 dimineata, la varsta de 81 de ani, anunta surse din zona media.

Actorul Mircea Albulescu a murit la varsta de 81 de ani (VIDEO)

Actorul Mircea Albulescu a incetat din viata la varsta de 81 de ani, informeaza B1 TV. Astept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea asteptare. Sotia mea a incetat din viat.

Mircea Albulescu spunea ca nu doreste nimanui singuratatea. O femeie mai poti gasi, dar o sotie, mai greu

Dupa moartea sotiei, artistul isi renovase casa si se refugiase in teatru si in poezie. Mircea Albulescu spunea ca cel mai sigur moment al vietii este moartea. A facut roluri antologice in teatru si in film. Cine nu a retinut scena sodomizarii lui Victor Petrini din filmul Cel mai iubit dintre pamanteni 1993), in care actorul intruchipa un detinut transformat in gardian monstruos?.

ştiri din Cultura

ştiri de la România Liberă

actualitate, 20:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2685 seconds )