Libnet.ro
UNICEF

09:45

VIDEO Un mormant egiptean, mai vechi decat piramidele, a fost deschis publicului la 80 de ani de la descoperire

Adevărul Adevărul,
VIDEO Un mormant egiptean, mai vechi decat piramidele, a fost deschis publicului la 80 de ani de la descoperire

Mormantul lui Mehu, vechi de 4. 000 de ani si descoperit in anii 40, a fost deschis pentru prima data publicului, in apropiere de Giza, informeaza CNN. continuă pe Adevărul

Cum si cand a fost realizat cel mai vechi desen din lume

Cel mai vechi desen din lume ar putea trece neobservat cu usurinta, mai ales datorita dimensiunilor sale. E vorba despre cateva linii rosiatice, fade, desenate pe o bucata fina de silcret,.

CTP i-a demonstrat lui Liviu Pop ca 12 nu poate fi mai mare decat 16. Pop e profesor de matematica si fost ministru al Educatiei

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a facut o demonstratie matematica prin care a desfiintat argumentele sebnatorului PSD Liviu Pop, care, in contextul greselilor din manualul de matematica, a spus ca inunele cazuri, 12 este mai mare decat 16. Nu exista un profesor in tara care sa sustina ce a sustinut acest individ, a spus jurnalistul.

Targul BIFE-SIM, mai internationalizat decat in anii trecuti

Targul international de mobila BIFE-SIM, care se afla in aceste zile in desfasurare in cadrul Complexului Expozitional Romexpo din Bucuresti, este mai internationalizat decat in alti ani, ne-a spus Iuliu Moldoveanu, presedintele Asociatiei Clubul Roman de Mobila ACRM). Domnia sa ne-a precizat: La aceasta a 27-a editie a BIFE sunt 265 de expozanti, din 13 tari, pe diverse game tematice - de la saloane clasice la cele moderne, contemporane, la dormitoare si canapele, la sectorul de materiale, materii prime si accesorii, la utilaje etc. De asemenea, exista un concurs de design destul de mare. Sunt prezente la targ firme din Romania in mare parte, care vin si expun traditional la Romexpo - exista companii dedicate doar pentru zona de targuri, care urmaresc sa isi creasca cifra de afaceri doar mergand la targ. Ne asteptam la o participare mai mare a companiilor, dar concentrarea anumitor societati este legata de productia pe care o au si de exportul pe care il fac, in opinia mea. in orice caz, este mai mare prezenta internationala la targul de acum, fata de anii trecuti. Avem Bulgaria, Polonia, Ungaria, Italia, Elvetia, care cred ca este noua la targ. De asemenea, exista integratori care si-au exprimat intentia de a veni la BIFE, sunt dezvoltatori dispusi sa vina sa cunoasca producatorii cu care lucreaza. Vor fi mai multi clienti internationali, pentru ca si promovarea a fost mult mai agresiva.

Targul BIFE-SIM, mai internationalizat decat in anii trecuti

Targul international de mobila BIFE-SIM, care se afla in aceste zile in desfasurare in cadrul Complexului Expozitional Romexpo din Bucuresti, este mai internationalizat decat in alti ani, ne-a spus Iuliu Moldoveanu, presedintele Asociatiei Clubul Roman de Mobila ACRM). Domnia sa ne-a precizat: La aceasta a 27-a editie a BIFE sunt 265 de expozanti, din 13 tari, pe diverse game tematice - de la saloane clasice la cele moderne, contemporane, la dormitoare si canapele, la sectorul de materiale, materii prime si accesorii, la utilaje etc. De asemenea, exista un concurs de design destul de mare. Sunt prezente la targ firme din Romania in mare parte, care vin si expun traditional la Romexpo - exista companii dedicate doar pentru zona de targuri, care urmaresc sa isi creasca cifra de afaceri doar mergand la targ. Ne asteptam la o participare mai mare a companiilor, dar concentrarea anumitor societati este legata de productia pe care o au si de exportul pe care il fac, in opinia mea. in orice caz, este mai mare prezenta internationala la targul de acum, fata de anii trecuti. Avem Bulgaria, Polonia, Ungaria, Italia, Elvetia, care cred ca este noua la targ. De asemenea, exista integratori care si-au exprimat intentia de a veni la BIFE, sunt dezvoltatori dispusi sa vina sa cunoasca producatorii cu care lucreaza. Vor fi mai multi clienti internationali, pentru ca si promovarea a fost mult mai agresiva. Conform lui Iuliu Moldoveanu, consumul de mobila pe piata noastra a scazut si nu sunt foarte multe perspective pozitive pe intern, insa la export exista cresteri importante. Domnia sa ne-a explicat: in primele cinci luni ale anului, am avut un export de 700 de milioane de euro, dupa ce, anul trecut, au fost inregistrate exporturi de 2,2 miliarde euro si un excendent valutar de 1,55 miliarde. Practic, suntem pe acelasi trend ascendent.

Cum arata cel mai vechi desen de origine umana. Dateaza de acum 73.000 de ani

O piatra de mici dimensiuni pe care sunt marcate mai multe linii intersectate realizate cu un pigment din ocru de culoare rosie datand de acum 73. 000 de ani si descoperita intr-o pestera de pe coasta sudica a Af.

Ponta, AVERTISMENT SUMBRU: Vom fi EXECUTATI mult mai repede si mai dur decat Ungaria si Polonia!

Victor Ponta avertizeaza ca Romania va fi penalizata de Uniunea Europeana mult mai repede si mai dur decat Ungaria si Polonia. Vom fi executati mult mai repede si mai dur. Dragnea nu are legaturile si.

Raport: In Romania, numarul de ani de viata sanatoasa pierduti din cauza poluarii, mai mare decat in India

Poluarea atmosferica constituie cel mai mare risc legat de mediu pentru sanatate in Europa, potrivit datelor OMS. In fiecare an, in Uniunea Europeana, acest tip de poluare cauzeaza in jur de 400. 000 de decese premature, iar costurile sale externe.

FOTO VIDEO Secretul celui mai gustos bulz, dezvaluit la Ravasitul Oilor, in Runcu

Cea mai veche traditie in organizarea targului anual de ravasitul oilor are loc in comuna Runcu, din judetul Dambovita. Ciobanii se intalnesc in a treia saptamana din luna septembrie la evenimentul care mai este numic si transhumanta.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2055 seconds )