Libnet.ro
UNICEF

01:05

TEST Cat de multe stii despre Revolutia romana din decembrie 1989?

Adevărul Adevărul,
TEST Cat de multe stii despre Revolutia romana din decembrie 1989?

La 25 de ani de la Revolutia romana, Adevarul va propune un scurt test, de 25 de intrebari, despre evenimentele din decembrie 1989, despre oamenii care au avut un rol esential atunci, dar si despre ce a ramas in urma acestor miscari care au schimbat istoria Romaniei. Va puteti testa cunostintele raspunzand catorva intrebari de baza, la un sfert de veac de cand Romania si-a redobandit libertatea. continuă pe Adevărul

TEST Cat de multe stii depre Revolutia romana din decembrie 1989?

La 25 de ani de la Revolutia romana, Adevarul va propune un scurt test, de 25 de intrebari, despre evnimentele din decembrie 1989, despre oamenii care au avut un rol esential atunci, dar si despre ce a ramas in urma acestor miscari care au schimbat Romania. Va puteti testa cunostintele raspunzand catorva intrebari de baza, la un sfert de veac de cand Romania si-a redobandit libertatea.

Ce cred despre revolutia din 1989

Au trecut mai bine de 25 de ani de la Revolutia Romana din 1989. Lucrurile nu sunt suficient de aranjate, iar protagonistii inca intervin si bruiaza aflarea adevarului. Am citit despre fenomen, l-am trait prin ochii unui copil, acum pot sa exprim un punct de vedere, personal, despre ceea ce eu cred ca s-a intamplat in acele vremuri, sau legat de acele vremuri. Dar acesta cel mai probabil nu este adevarul ci perceptia publica asupra evenimentelor.

FOTO Revolutia Romana, in Buzau. Povesti despre haosul care a ucis si ranit zeci de oameni nevinovati

Un sfert de secol s-a scurs de la Revolutia anticomunista care s-a soldat cu moartea a 47 de buzoieni. De atunci, investigatiile autoritatilor dar si anchetele jurnalistice au scos la lumina episoade care zugravesc un tablou haotic despre cele trei zile de lupte. La Buzau, intre 22 decembrie si 25 decembrie, au fost intense schimburi de focuri in zona Cimitirului Eroilor, in zona Episcopiei, in zona fabricii Chimica si in Palatul Comunal.

in Premiera. Ultima misiune: revolutia romana

Dupa 25 de ani de libertate, inca mai sunt dileme, intrebari fara raspuns si o singura certitudine: revolutia de la noi a fost cea mai sangeroasa din Europa si a facut multe victime si in randul.

Filmele despre Revolutia din 89: de la productii umoristice la pelicule netriumfaliste

Cineastii romani au exploatat din plin subiectul Revolutiei din 039;89, regizori precum Corneliu Porumboiu, Andrei Ujica, Radu Muntean si Catalin Mitulescu abordand aceasta tema, unii cu umor negru, dulce-amarui, altii aducand pe marele ecran.

Radu Banciu, despre Revolutia din 1989: Justitie pentru noi este cam mult, nu meritam asa ceva (VIDEO)

RaduBanciu a vorbit, luni, in emisiunea Lumea lui Banciu de pe B1 TV, despre caderea comunismului si Revolutia din anul 1989. 25 ani de la caderea comunismului. O sarbatoare pe care o tot tinem in.

Tot ce trebuie sa stii despre drona care a filmat accidentul SMURD

Accidentul SMURD din urma cu aproape o saptamana a fost filmat din drona. Ce este insa acest dispozitiv, ce model avea cel care a filmat totul si la ce este folosit?.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2071 seconds )