Libnet.ro
UNICEF

05:45

Ministrul Culturii a depus amendamentul vizand reducerea TVA la carti, dar si pentru accesul in muzee, cinema

Adevărul Adevărul,
Ministrul Culturii a depus amendamentul vizand reducerea TVA la carti, dar si pentru accesul in muzee, cinema

Ministrul Culturii, deputatul Ionut Vulpescu, a depus marti, la Camera Deputatilor, un amendament la Codul Fiscal care vizeaza reducerea TVA la 5% pentru carti, manuale scolare, reviste, ziare, bilete pentru accesul in castele, muzee, case memoriale, monumente istorice si cinematografe. continuă pe Adevărul

Ministrul Culturii, Ionut Vulpescu: Cartile, manualele scolare, revistele, ziarele si anumite categorii de bilete vor avea TVA 5%

Ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, a depus la Camera Deputatilor un amendament la Codul fiscal prin care TVA se va reduce la 5% pentru carti, manuale scolare, reviste si ziare. in aceasta categorie mai sunt.

Daniel Constantin: Ministerul Agriculturii monitorizeaza reducerea TVA la alimente

Ministerul Agriculturii monitorizeaza reducerea TVA la alimente, astfel incat sa previna practicile incorecte din magazine, care duc la cresteri nejustificate ale preturilor, potrivit afirmatiilor facute ieri de ministrul de resort, Daniel Constantin, in cadrul unei conferinte organizate de Federatia Romalimenta.

Ponta explica ce inseamna reducerea TVA

Premierul Victor Ponta a explicat pentru Digi24 ca reducerea TVA-ului, care va intrat in vigoare peste trei saptamani, inseamna scaderea evaziunii fiscale.

Preturile au urcat cu 0,1% in aprilie, rata anuala a inflatiei a coborat la 0,65%. Alimentele s-au scumpit cu 0,33% in luna in care Ponta a anuntat reducerea TVA

Preturile de consum au crescut in aprilie cu 0,1% fata de martie, iar rata anuala a inflatiei a ajuns la 0,65%, in usoara scadere, in conditiile in care alimentele s-au scumpit cu 0,33% luna trecuta, cand premierul Victor Ponta a anuntat reducerea TVA la 9% din iunie, iar serviciile cu 0,07%, in timp ce marfurile nealimentare au avut preturi apropiate fata de martie.

Sondaj INSCOP: Majoritatea romanilor cred ca alimentele se vor ieftini dupa reducerea TVA

Aproape 60% din romani se asteapta ca preturile alimentelor si ale bauturilor nealcoolice sa fie mai mici dupa reducerea TVA de la 24% la 9% incepand cu 1 iunie, respectandu-se integral sau partial scaderea taxei, releva barometrul INSCOP Research.

INFOGRAFIE Sondaj INSCOP: Majoritatea romanilor cred ca alimentele se vor ieftini dupa reducerea TVA

Aproape 60% din romani se asteapta ca preturile alimentelor si ale bauturilor nealcoolice sa fie mai mici dupa reducerea TVA de la 24% la 9% incepand cu 1 iunie, respectandu-se integral sau partial scaderea taxei, releva barometrul INSCOP Research realizat la comanda ziarului Adevarul.

Chiritoiu: Ne temem ca retailerii se vor intelege intre ei sa pastreze in profituri reducerea TVA

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat, azi, ca se teme ca in aceasta perioada sa nu apara intelegeri intre magazine, lanturi de magazine si intre producatori care sa incerce sa pastreze in profiturile lor reducerea TVA la 9% la alimente incepand cu 1 iunie, transmit surse din presa.

INSCOP: Majoritatea romanilor considera ca reducerea TVA-ului la 9% pentru alimente si bauturile nealcoolice este o masura buna pentru ei si economie

Un sondaj realizat de INSCOP cu privire la efectele reducerii TVA-ului la 9% pentru alimente si bauturi nealcoolice arata faptul ca majoritatea romanilor cred ca aceasta masura este buna atat pentru ei, cat.

Bogdan Chiritoiu: Ne e frica de intelegeri privind reducerea TVA la alimente. Retailerii si producatorii ar putea incerca sa pastreze profiturile

Exista suspiciuni privind intelegerile intre producatori sau lanturile de magazine in ceea ce priveste aplicarea corecta a reducerii de TVA la 9 % la alimente, a declarat, la Cluj, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Reducerea TVA la 20% trebuie stabilita la sfarsitul lunii, dupa discutiile cu FMI si Comisia Europeana

Subiectul reducerii TVA de la 24% la 20% va fi clarificat la sfarsitul lunii mai, in cadrul discutiilor pe care autoritatile noastre le vor avea, in Capitala, cu reprezentantii Fondului Monetar International FMI) si cu cei ai Comisiei Europene CE), a declarat, vineri, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR), Mugur Isarescu.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2077 seconds )