Libnet.ro
UNICEF

21:00

Patronii de restaurante si hoteluri din Romnia vor sa aduca mai multi lucratori din afara UE. Principalele 5 masuri cerute

Hotnews Hotnews,
 Patronii de restaurante si hoteluri din Romnia vor sa aduca mai multi lucratori din afara UE. Principalele 5 masuri cerute

Patronii de restaurante si hoteluri din Romania cer statului sa modifice legislatia pentru a permite angajarea mai multor straini din afara Uniunii Europene, pe salarii mai mici decat in prezent. continuă pe Hotnews

Legea energiei va fi schimbata radical: Minim 50% din tranzactiile cu gaze din Romnia vor avea loc pe bursa, existnd riscul reactivarii unei proceduri de infringement

Deputatii din comisia pentru industrii, condusa de Iulian Iancu PSD), au dezbatut marti mai multe amendamente aparute peste noapte, care modifica radical Legea energiei 123/2012. Unul dintre amendamente prevede ca de la 1 ianuarie 2019, minim 50% din cantitatile de gaze contractate intr-un an vor fi tranzactionate pe bursa. insa, nu este cert ca va ramane aceasta cota, fiindca un alt amendament arata ca Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei ANRE) va avea posibilitatea sa o majoreze anual cum doreste. Marea problema este ca impunerea unor astfel de obligatii ar putea reactiva o procedura de infringement din partea Comisiei Europene.

UPDATE Legea energiei a fost schimbata radical: Minim 50% din tranzactiile cu gaze din Romnia vor avea loc pe bursa, existnd riscul reactivarii unei proceduri de infringement

Deputatii din comisia pentru industrii, condusa de Iulian Iancu PSD), au dezbatut marti mai multe amendamente aparute peste noapte, care modifica radical Legea energiei 123/2012. Unul dintre amendamente prevede ca de la 1 ianuarie 2019, minim 50% din cantitatile de gaze contractate intr-un an vor fi tranzactionate pe bursa. insa, nu este cert ca va ramane aceasta cota, fiindca un alt amendament arata ca Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei ANRE) va avea posibilitatea sa o majoreze anual cum doreste. Marea problema este ca impunerea unor astfel de obligatii ar putea reactiva o procedura de infringement din partea Comisiei Europene. UPDATE Legea a fost aprobata miercuri in plenul Camerei Deputatilor.

n luna mai au fost nregistrate 57 de zboruri anulate si 116 zboruri ntrziate pe aeroporturile din Romnia

In luna mai 2018 au fost inregistrate 57 de zboruri anulate si 116 zboruri intarziate pe aeroporturile din Romania, conform analizei efectuate de compania olandeza FlightClaim. ro, unul dintre cei mai importanti jucatori din Europa in ceea ce priveste obtinerea de compensatii pentru pasagerii companiilor aeriene. Companiile aeriene care au avut curse cu probleme sunt predominant companiile low-cost, precum Ryanair, Wizz Air si Blue Air.

VIDEO REPORTAJ Laserul de la Magurele - Care sunt problemele care frneaza cel mai mare proiect stiintific din Romnia

Cel mai mare proiect european de cercetare in domeniul laserilor este tinut la ralanti de legislatia achizitiilor publice, de modul in care Ministerul Educatiei face recunoasterea studiilor si de italienii care intarzie de mai bine de un an instalarea fascicolului Gamma. Consortiul Eurogamma condus de Institutul National de Fizica Nucleara din Italia a creat sistemul de fascicol gamma, a adus componentele la Magurele, insa nu a inceput nici pana acum instalarea, in ciuda penalizarilor pe care le-au platit, a declarat pentru HotNews. ro directorul proiectului ELI-NP, Nicolae Zamfir. in ceea ce priveste angajarile, legislatia romaneasca favorizeaza un nationalism pur, avertizeaza specialistii. Vezi in articol un video reportaj cu problemele care intarzie finalizarea proiectului de la Magurele.

Premierul canadian, Justin Trudeau, ntrebat de un parlamentar conservator daca ia n calcul reintroducerea vizelor pentru romni, fiind invocate gruparile de crima organizata din Romnia

Premierul canadian Justin Trudeau a fost interpelat de parlamentarul conservator Michelle Rempel, care l-a intrebat daca ia in calcul reintroducerea vizelor pentru romani, avand in vedere numarul crescand de false solicitari de azil din partea unor grupari de crima organizata provenind din Romania, scrie News. ro.

La cti oameni ajung firmele din Romnia prin Facebook

Firmele din Romania sunt conectate la nivel global, prin intermediul Facebook, cu 65 de milioane de oameni, sustine un manager regional al retelei de socializare.

Grupul MET va fi al treilea furnizor de energie din Romnia dupa ce va achizitiona RWE Energie

Grupul energetic MET a anuntat luni achizitionarea companiei RWE Energie RWEE) Romania, detinuta de catre Innogy. Prin combinarea celor doua portofolii, MET va ajunge la o cota pe piata de furnzare a energiei de aproape 10%, a treia pozitie pe piata concurentiala de energie din Romania, cu un total de circa 5000 de puncte de consum, se arata intr-un comunicat al MET.

S-a deschis primul hub de blockchain din Romnia. Programatorii si freelancerii pot beneficia gratuit

Odata cu cresterea cotatiei bitcoin si a altor criptomonede de anul trecut s-a amplificat si popularitatea acestora, dar si a tehnologiei din spatele lor blockchain. Astfel, isi face aparitia si primul hub de blockchain din Romania Modex Blockchain Labs de la Bucuresti, de care programatorii si freelancerii pot beneficia gratuit.

Vor fi adoptate prin dezbatere parlamentara

Cele trei Coduri din Justitie vor fi adoptate prin dezbatere parlamentara, a declarat, astazi, presedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justitiei, Florin Iordache.

Piata de media din Romania inregistreaza cea mai mare crestere de dupa criza, de 13% in 2017

Piata de media din Romania a inregistrat o noua crestere de 13% in 2017, pana la valoarea de 412 milioane euro, potrivit noului raport Media Fact Book, realizat de agentia Initiative. Aceasta este cea mai mare crestere de dupa criza, care aduce piata.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 21:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2254 seconds )