Libnet.ro
UNICEF

01:05

Raport negativ pe OUG privind alegerile anticipate. Ce se intampla acum cu legea

Playtech Playtech,
Raport negativ pe OUG privind alegerile anticipate. Ce se intampla acum cu legea

Comisia juridica a Senatului a adoptat, marti, raportul de respingere pe Ordonanta de Urgenta privind alegerile anticipate. Senatul este prima camera sesizata pe actul normativ care se afla in Parlament in procedura de urgenta. Raport negativ pe OUG privind alegerile anticipate Potrivit Mediafax, acest raport reglementeaza alegerile anticipate si a fost adoptat cu opt voturi . continuă pe Playtech

OUG privind alegerile anticipate a fost respinsa

OUG privind alegerile anticipate a fost respinsa marti, de senatorii din Comisia juridica.

CJ a Senatului a RESPINS marti OUG privind alegerile anticipate

Comisia Juridica a Senatului a respins marti, cu voturile PSD, UDMR si ALDE, ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate, ale carei principale prevederi vizau ca romanii vor putea vota la orice sectie din tara sau din strainatate la.

OUG privind alegerile anticipate, respinsa in Comisia juridica din Senat

Raportul de respingere a OUG a fost adoptat prin votul senatorilor PSD si al celor de la UDMR. Aceasta in conditiile in care liderul UDMR Kelemen Hunor a anuntat ca a trimis o scrisoare oficiala Avocatului Poporului, dupa publicarea in Monitorul Oficial a OUG, considerand ca este inacceptabila schimbarea mascata a sistemului electoral, mai multe puncte ale actului normativ fiind neconstitutionale.

Ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate un precedent periculos

Ce ar fi in neregula cu ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate? in primul rand, modul de adoptare a incalcat in mod grosolan principiul transparentei decizionale: nu numai ca nu a existat o publicare a proiectului anterioara adoptarii, dar niciuna dintre principalele prevederi votul in orice sectie de votare, mandatele alocate circumscriptiei pentru cetatenii din strainatate, modul de strangere a semnaturilor de sustinere, obligativitatea ca cel care strange semnaturi pentru sustinerea unei candidaturi sa fie imputernicit in scris de catre conducerea partidului etc. ) nu a facut subiectul unor discutii publice.

Avocatul Poporului va decide saptamana viitoare daca sesizeaza CCR privind OUG pe alegerile anticipate

Avocatul Poporului, Renate Weber, afirma ca institutia va decide saptamana viitoare daca va sesiza sau nu Curtea Constitutionala in legatura cu ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate. Renate Weber a declarat, la RFI, ca nu va face o sesizare in bloc a CCR, pe toate cele 25 de ordonante de urgenta adoptate recent de Guvernul Orban.

PSD mitraliaza la foc automat OUG privind anticipatele

Comisia Juridica a Senatului a respins, marti, ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate, iar azi urmeaza sa fie dat votul si in plenul forului. in acest ritm, saptamana urmatoare initiativa ar putea sa ajunga si sa fie respinsa de deputati, ceea ce ar insemna abrogarea actului normative adoptat de Guvernul Orban special pentru anticipate.

Ciolacu, Ponta si Tariceanu cer Avocatului Poporului sa sesizeze CCR pe ordonanta privind alegerile anticipate

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, presedintele Pro Romania, Victor Ponta, si presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, au cerut marti Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu ordonanta de urgenta referitoare la organizarea alegerilor anticipate, dar si cu privire la toate cele 25 de OUG adoptate de Guvernul Orban in sedinta din 4 februarie.

Rasturnare de situatie. Comisia juridica din Senat a dat aviz negativ ordonantei privind anticipatele

Comisia Juridica a Senatului a respins, marti, ordonanta de urgenta privind alegerile anticipate, ale carei principale prevederi vizau ca romanii vor putea vota la orice sectie din tara sau din strainatate la parlamentare, ca numarul senatorilor si deputatilor de diaspora se dubleaza si romanii din afara granitelor vor putea vota timp de trei zile.

Avocatul Poporului sesizeaza saptamana viitoare la Curtea Constitutionala OUG privind spitalele private

Renate Weber, avocatul Poporului ,a declarat, pentru Digi24, ca sesizarea la Curtea Constitutionala a OUG pe sanatate este pregatita si ca va fi inaintata la inceputul saptamanii viitoare. De asemenea, Avocatul Poporului ar putea decide saptamana viitoare daca va sesiza sau nu Curtea Constitutionala in legatura cu Ordonanta de Urgenta privind alegerile anticipate, a declarat, sambata, la RFI, Renate Weber.

Marcel Ciolacu, despre alegerile anticipate: Social-democratii sunt pregatiti sa faca fata oricarui scrutin organizat

Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a declarat ca partidul pe care il conduce nu se teme de alegerile anticipate, cu toate ca nu intelege motivul organizarii lor cu doar trei luni inainte de alegerile la termen.

ştiri de la Playtech

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2188 seconds )