Libnet.ro
UNICEF

01:05

Cine beneficiaza de decontarea de la stat a somajului tehnic si cum intri in posesia banilor

Playtech Playtech,
Cine beneficiaza de decontarea de la stat a somajului tehnic si cum intri in posesia banilor

Guvernul a promis ca va deconta somajul tehnic in cazul angajatilor afectati de pandemia de coronavirus. Cererile se depun incepand din data de 1 aprilie. Guvernul a promis ca va deconta. continuă pe Playtech

Angajatorii pot depune solicitari pentru decontarea somajului tehnic al angajatilor

Angajatorii pot depune, de marti, la Ministerul Muncii, solicitare de decontare a somajului tehnic, a anuntat, luni, seful Cancelariei primului ministru, Ionel Danca, dupa ce OUG privind reglementarea somajului tehnic a fost publicata, luni.

1 aprilie - start pentru solicitarea somajului tehnic

Titlul articolului nu este o pacaleala. incepand de astazi, companiile si intreprinderile mici si mijlocii, care au fost afectate de criza din sanatate si de masurile impuse prin starea de urgenta si ordonantele militare si care au suspendat contractele de munca ale angajatilor, pot depune la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca solicitarile privind plata somajului tehnic de la bugetul de stat. Pana in acest moment, conform datelor furnizate de Ministerul Muncii, peste 500. 000 de angajati au intrat in somaj tehnic, si se estimeaza ca in perioada urmatoare inca 500. 000 vor avea aceeasi soarta. Conform ministrului de resort, Violeta Alexandru, plata somajului tehnic pentru toate aceste persoane inseamna un efort bugetar de 4 miliarde lei, la care se va adauga un sprijin si din fondurile europene.

Certificatele de Situatie de Urgenta NU mai sunt necesare pentru obtinerea somajului tehnic- Ministerul Economiei

Guvernul a stabilit prin OUG 322020 ca Certificatele de Situatie de Urgenta NU mai sunt necesare pentru obtinerea somajului tehnic pentru salariatii angajatorilor care isi reduc sau isi intrerup activitatea ca urmare a efectelor epidemiei de SARS-CoV-2. Angajatorii vor depunde cereri insotite de declaratii pe propria raspundere, transmite Ministerul Economiei.

INCEPAND DE ASTAZI Angajatorii pot depune solicitarile pentru obtinerea fondurilor necesare achitarii somajului tehnic

Angajatorii pot depune incepand de miercuri solicitarile pentru obtinerea fondurilor necesare achitarii somajului tehnic pentru perioada 16-30 martie, si ca ele vor fi procesate in termen de cel mult 15 zile pentru persoanele care au contracte individuale de munca si de 10 zile pentru persoanele care lucreaza in alte forme contractuale.

Ministerul Muncii simplifica procedura de obtinere a somajului tehnic

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a anuntat, astazi, documentele necesare angajatorului pentru a putea accesa fondurile destinate somajului tehnic.

Bolos |Se poate prelungi perioada somajului tehnic in functie de problemele pe care le vom intalni

In sedinta de guvern organizata astazi, premierul si ministrii au adus clarificari ordonantelor de urgenta adoptate pana in prezent. Ioan Marcel Bolos, ministrul Fondurilor Europene, a declarat ca optiunea somajului tehnic este finantata din Programul.

Orban, despre ordonanta somajului tehnic pe timpul pandemiei: Vor fi controale

Pentru a ajuta companiile afectate de pandemie, Guvernul Romaniei a introdus Ordonanta 302020 referitoare la somajul tehnic. Acum, Orban vine cu mentiuni speciale referitoare la.

ştiri de la Playtech

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,196 seconds )