Libnet.ro
UNICEF

06:30

UPDATE Legea privind statutul magistratilor si proiectul lui Iordache de modificare a Legii ANI au aparut pe site-ul Senatului ca fiind deja adoptate de Camera Deputatilor/ Niciuna dintre legi nu a fost adoptata, deputatii inca voteaza amendamente/ Gotiu

Hotnews Hotnews,
 UPDATE Legea privind statutul magistratilor si proiectul lui Iordache de modificare a Legii ANI au aparut pe site-ul Senatului ca fiind deja adoptate de Camera Deputatilor/ Niciuna dintre legi nu a fost adoptata, deputatii inca voteaza amendamente/ Gotiu

Proiectul PSD-ALDE de modificare a legii privind statutul magistratilor, care se dezbate la aceasta ora in plenul Camerei Deputatilor - nu s-a ajuns nici la jumatatea amendamentelor - si proiectul de modificare a Legii ANI a lui Florin Iordache au fost deja adoptate pe data de 6 decembrie. Asa apar cele doua proiecte pe site-ul Senatului. Practic, cele doua proiecte au primit numere de inregistrare la a doua camera parlamentara sesizata desi ele nici macar nu au ajuns la votul final, inca, in prima camera sesizata, iar site-ul Senatului s-a antepronuntat pe adoptarea acestora in data de 6. UPDATE 19:25 Cele doua proiecte au disparut de pe site-ul Senatului. Senatorul USR Mihai Gotiu, vicepresedinte al Senatului, a relatat pentru HotNews. ro ca a discutat cu secretarul general al Senatului, cel care trebuie sa semneze pe un proiect venit de la Camera inainte ca acesta sa ajunga la Biroul Permanent al Senatului si sa fie inregistrat pe site, si acesta a declarat ca este o eroare materiala si ca nu a semnat de fapt. Practic, s-ar fi pregatit cele doua proiecte pentru sedinta Biroului Permanent al Senatului care ar fi trebuit sa aiba loc chiar in cursul zilei de azi, la ora 17. 00 si care pana la urma s-a amanat pentru joi la ora 10. continuă pe Hotnews

Protest in fata Parlamentului, in timp ce in plen se dezbate legea privind statutul magistratilor

ACTUALIZARE 19:53 Peste 200 de persoane sunt acum in fata Palatului Parlamentului. ---------- Aproximativ 100 de persoane protesteaza in aceasta seara in fata Parlamentului, in timp ce in Camerei Deputatilor se dezbate legea 303/2004 privind statutul magistratilor.

Legea privind statutul magistratilor si proiectul de modificare a legii ANI apar pe site-ul Senatului ca fiind adoptate de catre deputati, desi acestia nu au votat nici jumatate din amendamente (FOTO)

UPDATE: Si proiectul de modificare a legii ANI apare pe site-ul Senatului ca fiind adoptat de Camera Deputatilor, desi acest lucru nu s-a intamplat, mai precizeaza HotNews. Practic, cele doua.

Legile care apareau pe site-ul Senatului ca fiind adoptate, desi nu fusesera votate de Camera, au fost scoase ulterior de pe site. E o eroare materiala

Legea privind statutul magistratilor, care face parte din pachetul de legi pe Justitie, dar si Legea ANI, au aparut ca deja adoptate pe data de 6 decembrie, de catre Camera Deputatilor, pentru aproape o ora, potrivit paginii online a Senatului. Initiativele nici macar nu fusesera votate in Camera Deputatilor. Ulterior, secretarul general al Senatului a precizat ca e vorba de o eroare materiala si ca proiectele vor fi scoase de pe site.

Disperare. Una dintre legile Justitiei apare pe site-ul Senatului ca deja adoptata de Camera Deputatilor, desi aceasta nu a fost inca votata

Parlamentul a reusit o premiera miercuri. Legea privind statutul magistratilor, care face parte din pachetul de legi pe Justitie, apare ca deja adoptata pe data de 6 decembrie, de catre Camera Deputatilor, potrivit paginii online a Senatului. insa la aceasta ora inca nu s-a terminat dezbaterea proiectului si nici nu a fost dat votul final.

UPDATE Plenul Camerei Deputatilor: Minut de reculegere pentru Regele Mihai/ PNL si USR au propus sistarea lucrarilor Camerei Deputatilor si sa fie scoase de la dezbatere Statutul magistratilor si modificarea lui Iordache la Legea ANI

Plenul Camerei Deputatilor a tinut, in deschiderea sedintei de miercuri dimineata, un minut de reculegere pentru Regele Mihai I, care a murit marti, fiind apoi proiectate imagini din timpul discursului sustinut de Majestatea Sa in 2011 in Parlament. Liderul deputatilor PNL Raluca Turcan a propus sistarea lucrarilor plenului, propunere care a fost respinsa insa de majoritatea parlamentara. Si liderul deputatilor USR, Cristian Seidler, a propus ulterior sa nu se mai dezbata cele doua proiecte care creeaza tensiuni de pe ordinea de zi - modificarile la Legea ANI si modificarile la Legea 303/2004 privind Statutul magistratilor. Si aceasta propunere a fost respinsa.

Proiectul privind statutul magistratilor, inregistrat la Senat, desi nu a fost votat de Camera

ACTUALIZARE 20:28 Cosette Chichirau anunta ca il va da in judecata pe Serban Nicolae Deputatul USR Cosette Chichirau a anuntat astazi ca intentioneaza sa-l actioneze in instanta pe senatorul PSD Serban Nicolae, dupa ce l-a apostrofat pe acesta pe holurile Palatului Parlamentului si i-a cerut sa-i ceara scuze pentru jignirile primite in cursul zilei. *ACTUALIZARE 19:59 Proiectul a fost retras de pe site-ul Senatului *ACTUALIZARE 19:20 Deputatii liberali au atras atentia astazi ca proiectul de modificare a statutului judecatorilor si procurorilor a fost deja inregistrat la Senat ca fiind adoptat de Camera, desi inca nu s-au finalizat dezbaterile pe marginea acestuia. *ACTUALIZARE 16:45 Raluca Turcan: Circul nu face bine nimanui; dezbaterile trebuie sa se faca cu argumente si solutii *ACTUALIZARE 15:57 Sedinta Camerei a fost reluata; presedintele de sedinta conduce cu ajutorul unui microfon portabil.

Proiectul privind statutul magistratilor, inregistrat la Senat, desi nu a fost votat de Camera

ACTUALIZARE 19:20 Deputatii liberali au atras atentia astazi ca proiectul de modificare a statutului judecatorilor si procurorilor a fost deja inregistrat la Senat ca fiind adoptat de Camera, desi inca nu s-au finalizat dezbaterile pe marginea acestuia. *ACTUALIZARE 16:45 Raluca Turcan: Circul nu face bine nimanui; dezbaterile trebuie sa se faca cu argumente si solutii *ACTUALIZARE 15:57 Sedinta Camerei a fost reluata; presedintele de sedinta conduce cu ajutorul unui microfon portabil.

Chichirau, dupa ce a fost jignita de Serban Nicolae: Hotii vor sa faca legea pentru ei. PSD-istii sunt socati ca cineva chiar li se opune. Ei considera ca Parlamentul e proprietatea lor (VIDEO)

A fost scandal mare miercuri, in Camera Deputatilor, acolo unde au fost dezbatute legea privind statutul magistratilor si proiectul privind modificarea Legii ANI. Opozitia a acuzat nereguli grave in.

FINAL Statutul magistratilor mai asteapta votul final in plenul Camerei Deputatilor. Ultramaraton de votat amendamente nedezbatute/ Modificarea anuntata la raspunderea magistratilor a trecut: statul se indreapta cu actiune in despagubiri impotriva magist

Dupa 12 ore de la inceputul sedintei de plen si 10 ore de dezbateri, care in realitate au fost doar voturi pe amendamente nedezbatute - peste 700, proiectul de lege PSD-ALDE de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor a fost adoptata doar pe articole, fara sa se dea un vot in ansamblu, intrucat la ora 22. 45 mai erau doar circa 140 de deputati in sala, iar pentru vot final este necesar un cvorum de 165. Sedinta de plen a fost marcata de un protest spontan inedit al celor de la USR, care au luat cu asalt practic tribuna salii de plen cu pancarte improvizate pe care scria Hotii!, in timp ce deputatul Stelian Ion isi citea amendamentele si le discuta la o portavoce, microfonul fiindu-i taiat. Vreme de minute bune, votul pe amendamente s-a dat in paralel cu aceasta actiune a lor. Singura modificare fata de ceea ce s-a votat in comisia speciala pentru legile justitiei a fost una premeditata si anuntata acum doua zile de Florin Iordache, deputatul PSD care conduce comisia - PSD si ALDE au revenit la propunerea din initiativa lor legislativa in cazul prevederii privind raspunderea magistratilor - actiunea in regres a statului. Vezi detalii in articol si desfasurarea LIVE TEXT a unei zile foarte lungi in plenul ParlamentuluiJoi de la ora 10. 30 comisia lui Iordache isi reia activitate pentru a finaliza si cel de-al doilea proiect din pachet, Legea 304.

Legile justitiei: Statutul magistratilor, la vot in plenul Camerei Deputatilor. PSD a anuntat ca va vota altfel decat in comisia speciala privind raspunderea magistratilor - actiunea in regres/ 400 de amendamente respinse, multe apartinand chiar PSD

Proiectul PSD-ALDE de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor intra miercuri la dezbatere si vot in plenul Camerei Deputatilor, prima camera sesizata, cu un raport din partea comisiei speciale parlamentare conduse de deputatul PSD Florin Iordache ce contine aproximativ 300 de amendamente admise si 400 de amendamente respinse, multe apartinand chiar initiatorilor, adica PSD si ALDE. Pentru dezbaterea acestui raport - cel putin o parte dintre amendamentele respinse vor fi sustinute in plen - a fost alocat un timp de o ora si un sfert din programul sedintei de plen, incepand cu ora 10. Ulterior, legea va intra la vot final.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 06:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2313 seconds )