Libnet.ro
UNICEF

15:15

Scenariul alegerilor anticipate, aruncat in aer Strategia PNL pentru anticipate, sanse minime sa fie pusa in practica, dupa decizia Curtii Constitutionale

Hotnews Hotnews,
 Scenariul alegerilor anticipate, aruncat in aer Strategia PNL pentru anticipate, sanse minime sa fie pusa in practica, dupa decizia Curtii Constitutionale

In urma deciziei CCR intreaga procedura de desemnare a unui Guvern trebuie reluata iar calendarul alegerilor anticipatelor este aruncat in aer. Pentru declansarea alegerilor anticipate este nevoie de respingerea a doua propuneri de premier. intelegerea initiala intre PSD si PNL era ca alegerile anticipate sa se desfasoare concomitent - parlamentare si locale in aceeasi perioada. in noul context politic, intelegerea a picat iar calendarul este greu realizabil, explica surse parlamentare pentru HotNews. ro. continuă pe Hotnews

Consecinte negative grave ce rezulta din esecul declansarii alegerilor anticipate

Pe masura ce trece timpul este tot mai clar ca nu vom avea alegeri anticipate. Ce n-au inteles presedintele Iohannis si premierul Orban este faptul ca in filosofia Constitutiei noastre declansarea alegerilor anticipate este exclusiv atributul majoritatii parlamentare, nu al presedintelui sau al premierului. Toate asigurarile ca vom avea alegeri anticipate, venite din partea presedintelui si a premierului, sunt vorbe in vant.

Guvernul Orban II, la vot in Parlament. Opozitia face front comun pentru a impiedica anticipatele Tot astazi, CCR decide daca desemnarea lui Orban din nou premier este constitutionala

Camera Deputatilor si Senatul au plen reunit, luni, de la ora 16. 00, pentru investirea Guvernului Orban II. PSD, Pro Romania si ALDE au anuntat ca nu participa la sedinta, in timp ce parlamentarii liberali vor fi prezenti in sala, insa nu vor vota. Pentru PNL, scenariul alegerilor anticipate pare tot mai indepartat, in conditiile in care cel mai probabil sedinta de plen va fi amanata astazi din lipsa cvorumului, PSD incercand sa amane votul pentru luna martie.

Reglementarea alegerilor anticipate, pe masa Curtii Constitutionale

Avocatul Poporului a sesizat, vineri, Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate referitoare la prevederile OUG 262020 privind modificarea legislatiei alegerilor parlamentare si unele masuri pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Senatul, cu 86 de voturi pentru PSD, UDMR, ALDE, PMP) si 34 de voturi impotriva PNL, USR), a respins miercuri, 19 februarie, ordonanta emisa de guvernul Orban. Proiectul legislativ va fi trimis Camerei Deputatilor care este for decizional.

Calendarul alegerilor anticipate, anuntat de un liberal

Liderul deputatilor liberali,Florin Roman, s-a aratat convins, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta in Alba Iulia, ca vor fi alegeri anticipate.

Jocurile care strica planul PNL pentru anticipate. Cum poate PSD sa prelungeasca aceasta criza pana in toamna

Sunt negocieri la sange zilele acestea, inaintea votului de investitura al Guvernului Orban II. PNL este in fierbere din cauza anuntului PSD ca nu va asigura cvorum la sedinta, asa ca liberalii discuta om cu om pentru a avea 233 de parlamentari in sala.

Dan Barna rupe tacerea, dupa decizia CCR: Strategia PNL a esuat!

Dan Barna sustine ca asteapta motivarea deciziei CCR referitoare la desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, in functia de premier. Liderul USR apreciaza ca nuantele sunt foarte importante intr-o astfel de decizie.

Rares Bogdan, abandonat de Klaus Iohannis. Orban alege candidatul PNL pentru Capitala

Presedintele Klaus Ioahnnis nu vrea sa se implice in alegerea candidatului PNL la Primaria Capitalei, lasand acest lucru in seama partidului.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 15:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2284 seconds )