Libnet.ro
UNICEF

01:05

BRAT: Ajutorul de stat pentru TV si radio este o masura buna, dar care trebuie sa vizeze si presa scrisa si online

Adevărul Adevărul,
BRAT: Ajutorul de stat pentru TV si radio este o masura buna, dar care trebuie sa vizeze si presa scrisa si online

Biroul Roman de Audit Transmedia BRAT) apreciaza intentia Guvernului de a oferi ajutor de stat operatorilor economici din domeniul audiovizual care produc si difuzeaza emisiuni informative, culturale si educative, insa precizeaza ca o astfel de masura este benefica si utila si in domeniul presei scrise si al mediului online, noteaza Mediafax. continuă pe Adevărul

A aparut in Monitorul oficial Ordonanta de urgenta care reglementeaza ajutorul de stat pentru televiziuni si radiouri

Monitorul Oficial a publicat Ordonanta de Urgenta 18/2015 prin care Guvernul institutie o schema de ajutor de stat pentru televiziuni si radiouri. Ordonanta, contestata de o parte a societatii civile, prevede un fond de 15 milioane de euro pentru televiziunile care produc emisiuni informative, culturale si educative de interes public, dar criteriile de eligibilitate vor fi facute publice printr-o hotarare de guvern separata. HotNews. ro a scris despre hibele acestei Ordonante care apare exact in anul pre-electoral.

OUG care reglementeaza ajutorul de stat pentru televiziuni si radiouri, publicata in Monitorul Oficial

Ordonanta de Urgenta nr. 18/2015 prin care Guvernul instituie o schema de ajutor de stat pentru televiziuni si radiouri a fost publicata astazi in Monitorul Oficial. Ordonanta prevede un fond de 15 milioane de euro pentru televiziunile care produc emisiuni informative, culturale si educative de interes public, dar criteriile de eligibilitate vor fi facute publice printr-o hotarare de guvern separata.

BRAT: E nevoie de ajutor de stat pentru toata presa. Ajutorul doar pentru TV va crea dezechilibre semnificative in media

Biroul Roman de Audit Transmedia apreciaza, intr-o pozitie transmisa luni presei, ca intentia guvernului de a oferi ajutor de stat posturilor care difuzeaza emisiuni informative, culturale si educative, este de apreciat, dar o astfel de iniativa e benefica si utila pentru toata media. Oferirea de ajutor de stat in domeniul audiovizualului, fara a sprijini in egala masura domeniul presei scrise si al mediului online, va crea dezechilibre semnificative in mass media, apreciaza BRAT, ca urmare a ordonantei de urgenta aprobata saptamana trecuta de guvern, referitoare la ajutorul de stat pentru operatorii din audiovizual.

Organizatiile de media resping ideea ajutorului de stat pentru televiziuni in campania electorala

Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind, in calitate de membra a Conventiei Organizatiilor de Media, sustine, alaturi de Centrul pentru Jurnalism Independent si Active Watch, necesitatea retragerii Ordonantei de urgenta privind instituirea schemei de ajutor de stat pentru operatorii economici din domeniul audiovizual.

ştiri din Showbiz

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2277 seconds )