Libnet.ro
UNICEF

00:07

Cea mai frumoasa biserica ortodoxa a Moldovei, la un pas de prabusire. Cum a fost abandonat vechiul lacas de cult ridicat de armeni acum 400 de ani

Adevărul Adevărul,
Cea mai frumoasa biserica ortodoxa a Moldovei, la un pas de prabusire. Cum a fost abandonat vechiul lacas de cult ridicat de armeni acum 400 de ani

Una dintre cele mai vechi biserici armenesti din Europa dar si cea mai frumoasa din Moldova, cum spun specialistii arhitecti, se afla la un pas de prabusire. Ridicata acum 500 de ani la Botosani de negustorii armeni, biserica a fost abandonata si s-a deteriorat. Turla din curtea lacasului de cult servea ca si loc de avertizare in cazul unei invazii. continuă pe Adevărul

Adrian Cioroianu, Cea mai frumoasa poveste. Cateva adevaruri simple despre istoria romanilor

Prin insasi natura meseriei sale, istoricul a fost deopotriva un arhivar al istoriei cat si un actor direct implicat in cursul evenimentelor. Mai mult decat atat, istoriografia se vede prinsa intre doua tipuri de asteptari:una academica, bazata pe obiectivitate si interpretare judicioase a urmelor trecutului si altapsihologicace presupune adresarea in fata unui public larg, eterogen, cu scopul de a-i inculca anumite valori.

Omul care a invins statul si Biserica Ortodoxa: Emil Moise s-a luptat pentru ca ora de religie sa devina optionala in scoli

Un singur om a reusit sa invinga statul si Biserica Ortodoxa Romana. Este vorba despre Emil Moise, profesor de filosofie si absolvent de drept care s-a luptat pentru ca ora de religie sa devina optionala in.

Verdictul analistilor: Cea mai dezechilibrata campanie electorala. Ponta a indus ideea de candidat dorit de toata lumea, iar Iohannis a fost reactiv

Analistii politici contactati de Adevarul sustin ca am asistat la cea mai slaba, dezechilibrata si agresiva campanie electorala din ultimii 25 de ani.

VIDEO. Darius Valcov: Eurostat a confirmat datele INS. Romania a avut cea mai mare crestere economica din UE

Comparativ cu trimestrul al treilea din 2013, economia Romaniei consemneaza al doilea mare avans din UE, de 3,3%, dupa Polonia 3,4%). in spatele Romaniei se afla Marea Britanie cu o crestere de 3%), Ungaria, 3,1%) si Lituania 2,6%). Germania, cea mai mare economie din UE, a inregistrat o crestere de 0,1% a PIB-ului din trimestrul al treilea comparativ cu trimestrul precedent si de 1,2% fata de trimestrul al treilea din 2013.

Dambovita, judetul cu cea mai mare suprafata de culturi de legume calamitata din Romania

Peste 3. 200 de hectare de culturi agricole au declarate calamitate in Dambovita. Declaratia a fost facuta de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la Voinesti. Dambovita are, astfel, cea mai mare suprafata calamitata de culturi de legume din tara.

Eurostat: Romania a inregistrat cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana in trimestrul al treilea

Romania a inregistrat in trimestrul al treilea cea mai mare crestere a Produsului Intern Brut PIB) din Uniunea Europeana UE), de 1,9% fata de trimestrul anterior, si a doua in ceea ce priveste evolutia PIB fata de aceeasi perioada din 2013, dupa Polonia, potrivit datelor publicate de Eurostat.

Crin Antonescu: Aceasta campanie electorala a fost de departe cea mai slaba

Fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat ca, in opinia sa, aceasta campanie prezidentiala a fost cea mai slaba de pana acum si a mentionat ca in urma confruntarii dintre Victor Ponta si Klaus.

Antonescu: A fost cea mai slaba campanie prezidentiala, ziua votului nu va fi una vesela

Fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca, in opinia sa, aceasta campanie prezidentiala a fost cea mai slaba de pana acum, mentionand ca in urma confruntarii dintre Victor Ponta si.

VIDEO. Crin Antonescu: A fost CEA MAI SLABA CAMPANIE PREZIDENTIALA, ziua votului nu va fi una vesela

Crin Antonescu, fostul presedinte al PNL, a declarat, joi, la RFI, ca aceasta campanie prezidentiala a fost cea mai slaba de pana acum si a aminti ca in urma confruntarii dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis nu s-a spus si nu s-a intamplat nimic esential.

Primii canibali de pe teritoriul Romaniei. Ipotezele arheologilor privind cea mai misterioasa civilizatie a Europei

Practici ritualice macabre cu 4000 de ani iHr, la Botosani. Ultimele dovezi ale cercetatorilor arata ca oamenii culturii Cucuteni, cea mai misterioasa civilizatie europeana, isi mancau mortii, le pisau oasele si le amestecau in vasele devenite celebre in toata lume.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2023 seconds )