Libnet.ro
UNICEF

07:31

Cel mai mare telescop din lume, aproape finalizat in China

România Liberă România Liberă,
Cel mai mare telescop din lume, aproape finalizat in China

Descoperirea unei forme de viata inteligente este in mare ambitia Chinei, care a anuntat marti ca este in curs de finalizare cel mai mare telescop din lume, scriu miercuri AFP si directmatin. fr, citate de Agerpres. De cativa ani autoritatile chineze isi sporesc investitiile in astronomie. continuă pe România Liberă

China va inaugura anul acesta cel mai mare radiotelescop din lume, ce va cauta semne de viata extraterestra

China va reloca peste 9. 000 de persoane inainte de punerea in functiune, anul acesta, a celui mai mare radiotelescop din lume, care, spera Beijingul, va impulsiona cautarea de viata extraterestra, scrie The Guardian.

Chinezii evacueaza 9.000 de oameni pentru a face loc celui mai mare telescop din lume

Aproape 9. 110 oameni din provincia Guinzhou din China vor fi evacuati pentru a face loc unui telescop radio imens. Constructia FAST Five-hundred-meter Aperture Spherical Telescope) se apropie de sfarsit, potrivit agentiei de stiriXinhua, Aparent, pentru a face loc, toti rezidentii pe o raza de cinci kilometri in raport cu telescopul vor fi nevoiti sa se [].

VIDEO In India s-a lansat cel mai ieftin smartphone din lume, la sub 4 dolari

O companie din India a lansat cel mai ieftin smartphone din lume, modelul cu ecran de 4 inci costand echivalentul a 4 dolari. Procesorul este quad-core de 1,3 Ghz, stocarea este de 8 GB, iar pe spate camera este de 3,2 MB. India are un miliard de utilizatori ai telefoniei mobile si este celebra pentru modelele ultra low-cost. UPDATE Site-ul companiei a picat la foarte putin timp dupa deschidera comenzilor.

Cel mai ieftin smartphone din lume costa doar patru dolari

Romanii si indienii au un lucru in comun: ochiul permanent indreptat spre portofel. Poate ca nu tot timpul spre al altora, dar aproape tot timpul spre cel propriu. Cand vorbim de smartphone-uri noi, grosimea portofelului conteaza. Ei bine, cum preturile mici sunt extrem de importante la romani si indieni, fabricantii Ringing Bells, au lansat cel [].

Aproximativ 10.000 de chinezi vor fi stramutati din locul unde este construit cel mai mare radiotelescop din lume

Aproximativ 10. 000 de persoane din sudul Chinei urmeaza sa fie stramutate, pe fondul construirii celui mai mare radiotelescop din lume in cursul acestui an.

Cel mai mare venit obtinut de o persoana cu profesie libera: 4,4 milioane de euro

Cel mai mare venit obtinut de o persoana fizica in 2014 a fost de 19,97 milioane de lei brut circa 1,6 milioane de lei brut pe luna), obtinut in Bucuresti de o persoana cu profesie libera, categorie in care intra avocatii, auditorii financiari,.

Pretul petrolului, in cea mai mare crestere din ultimii sapte ani

Cotatiile futures ale petrolului brut au crescut masiv vineri, cu peste 10% la bursele externe, dupa ce, in zilele precedente, atinsesera cel mai redus nivel din ultimul deceniu, pe fondul volatilitatii de pe pe pietele mondiale.

AUDIO: Noi ipoteze despre cea mai singuratica balena din lume

Noi ipoteze au fost lansate in cazul celei mai singuratice balene din lume. Astfel, o teorie ar fi ca sunetele emise de balena pe frecventa de 52 de Hertzi reprezinta, de fapt, o metoda prin care sa se faca auzita de celelalte balene sau sa impresioneze membri ai sexului opus, informeaza BBC.

Banca Transilvania, cel mai bun randament din BET

Titlurile Bancii Transilvania TLV) au inregistrat, in perioada 8 -15 februarie, o apreciere de 1,44%, fata de moneda euro, reprezentand cel mai bun plasament din indicele BET, dar si din indicele extins BET-XT, in conditiile in care acestia au avut evolutii negative.

Actiunile Credit Agricole (CA) au inregistrat cel mai semnificativ avans din ultimii patru ani

Actiunile Credit Agricole CA) au inregistrat cel mai semnificativ avans din ultimii patru ani, dupa ce al treilea grup bancar francez a anuntat vanzarea unor participatii in bancile regionale detinute, pentru a-si majora capitalul si dividendele, transmit Bloomberg si Reuters.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 07:31

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2279 seconds )