Libnet.ro
UNICEF

21:30

Cele doua Ordonante de Urgenta ale lui Tudorel Toader, printre care cea de modificare a legilor justitiei, au fost publicate in Monitorul Oficial

B1 B1,
Cele doua Ordonante de Urgenta ale lui Tudorel Toader, printre care cea de modificare a legilor justitiei, au fost publicate in Monitorul Oficial

Cele doua Ordonante de Urgemta adoptate marti in sedinta de Guvern si anuntate apoi de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, au fost publicate miercuri seara in Monitorul Oficial. Una dintre ele se refera la. continuă pe B1

Ordonantele lui Tudorel Toader au fost publicate n Monitorul Oficial. Controversata sectie de anchetare a magistratilor primeste puteri sporite / La sefia parchetelor pot fi numiti si judecatori care au ndeplinit functia de procuror

Cele doua ordonante de urgenta promovate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si adoptate marti de Guvernul Dancila au fost publicate miercuri seara in Monitorul Oficial. Controversate Ordonanta de Urgenta care modifica din nou cele trei legi ale justitiei prevede ca sefii parchetelor pot fi numiti cu avizul consultativ al plenului CSM, pana acum avizul apartinand Sectiei pentru procurori a CSM. O alta modificare este ca la conducerea acestor parchete pot fi numiti si judecatori care au indeplinit functia de procuror si a fost eliminata conditia vechimii. De asemenea, una dintre cele mai controversate prevederi estea cea privind Sectia de anchetare a magistratilor, care iese de sub autoritatea procurorului general si care va avea si competenta de retragere a cailor de atac in cauzele de competenta sa, inclusiv pentru cele aflate pe rolul instantelor sau solutionate definitiv anterior operationalizarii sectiei.

Ordonantele lui Tudorel Toader au fost publicate n Monitorul Oficial

Cele doua ordonante de urgenta promovate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, au fost publicate in aceasta seara in Monitorul Oficial. Ordonanta prevede modificarea atributiilor Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, in sensul in care aceasta va avea si competenta de retragere a cailor de atac in cauzele de competenta sa, inclusiv pentru cele aflate pe rolul instantelor sau solutionate definitiv anterior operationalizarii Sectiei.

VIDEO Tudorel Toader anunta doua OUG n Justitie / Functiile de conducere din Parchete nu mai pot fi ocupate prin delegare / La aceste functii pot candida si judecatori care au fost procurori

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat marti ca Guvernul a adoptat doua ordonante de urgenta - una dintre ele vizeaza desemnarea candidatilor Romaniei pentru functia de procuror european, iar cea de a doua modifica toate cele trei legi ale justitiei, modificate deja anul trecut de catre PSD-ALDE, precum si unele regulamente pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii INM). Una dintre cele mai importante modificari este ca la functiile de conducere din parchete, incepand cu functia de procuror general, pot candida si judecatori care au fost procurori, iar avizul nu va mai fi dat de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii CSM), cum se intampla acum, ci de catre plenul CSM.

Si procurorii DIICOT critica ordonanta de urgenta a lui Tudorel Toader

Procurorii DIICOT critica si ei ordonanta de urgenta promovata in urma cu o zi de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, apreciind ca aceste modificari contravin arhitecturii institutionale stabilite prin Constitutie si ar pune Ministerul Public in imposibilitatea de a-si realiza atributiile specifice.

Tudorel Toader a anuntat ca Guvernul a adoptat doua OUG in domeniul justitiei: Una dintre ele se refera la desemnarea candidatilor Romaniei pentru functia de procuror european (VIDEO)

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat marti, la finalul sedintei de Guvern ca au fost adoptate doua ordonante de urgenta vizand domeniul justitiei. Una dintre ele se refera la infiintarea.

Tudorel Toader, din nou la RAPORT in fata lui Liviu Dragnea. Ministrul Justitiei chemat de urgenta la Parlament

Tudorel Toader a fost chemat din nou, miercuri dimineata, in biroul lui Liviu Dragnea. intrevederea dintre cei doi are loc dupa ce Guvernul a adoptat, marti seara, o OUG pentru modificarea legilor.

Tudorel Toader, dupa criticile lui Augustin Lazar privind OUG: Fireasca nemultumirea de a nu mai putea delega, nici sa fie delegat, asa cum se pregatea

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, comenteza ironic criticile procurorului general privind Ordonanta de Urgenta care modifica din nou legile justitiei. Fireasca nemultumirea de a nu mai putea delega, nici sa fie delegat, asa cum se pregatea, a declarat pentru HotNews. ro ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

TUDOREL TOADER: Procedura de selectie a procurorului european, adoptata

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, anunta ca a fost adoptata ordonanta de urgenta privind procedura de selectie a procurorului european din partea Romaniei.

Tudorel Toader la Cluj. Va participa la sedinta de evaluare a Curtii de Apel

Programul ministrului Justitiei, Tudorel Toader, prevede participarea, vineri, la sedinta Adunarii Generale a judecatorilor Curtii de Apel Cluj, in cadrul careia va fi dezbatut raportul de activitate al instantei pe anul 2018. Marti, cateva zeci de clujeni au protestat in centrul orasului fata de modificarea legilor justitiei prin Ordonanta de Urgenta.

PNL si USR au depus o motiune simpla impotriva lui Tudorel Toader. Turcan: Este foarte grav ce s-a intamplat aseara

PNL si USR au depus miercuri la Camera Deputatilor o motiune simpla pe justitie intitulata Tudorel Toader si PSD-ALDE, luati mainile murdare de pe Justitie, dupa ce, aseara, Guvernul a adoptat o noua ordonanta de urgenta care modifica legile justitiei.

ştiri de la B1

actualitate, 21:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2102 seconds )