Libnet.ro
UNICEF

09:15

Cele mai prospere orase din lume: 45 din primele 50 sunt din China

Adevărul Adevărul,
Cele mai prospere orase din lume: 45 din primele 50 sunt din China

Un studiu realizat de Brookings Institution arata ca 45 dintre cele mai prospere 50 de orase ale lumii sunt din China. Sunt metropole ale inovarii, industrializate si conectate la economia globala. continuă pe Adevărul

Topul celor mai sigure tari din lume. Locul pe care il ocupa Romania

Cele mai sigure tari din lume au fost dezvaluite in Indicele Global al Pacii pentru 2018, iar Romania se afla in top 25. Raportul anual, publicat de Insitutul pentru Economie si Pace, a clasat 163 de tari.

Voucherele de vacanta - una dintre cele mai importante masuri din ultimii 28 de ani

Acordarea voucherelor de vacanta este una dintre cele mai importante masuri adoptate in ultimii 28 de ani, apreciaza ministrul Turismului, Bogdan Trif. Acesta mentioneaza ca 1,2 milioane de persoane au intrat in posesia tichetelor de vacanta, in acest an, precizand ca, in primul semestru al anului in curs, a fost inregistrat un salt de 4,1% al numarului de turisti din tara noastra.

Cele mai rare diamante din lume isi dezvaluie secretele

Diamantele albastre sunt cele mai rare diamante din lume, iar oamenii de stiinta nu inteleg absolut totul despre ele. Desi majoritatea sunt transparente, diamantele au culori diverse si, asa cum te-ai astepta, unele sunt mai frecvente decat altele. Cele mai rare sunt diamantele albastre: unul din 200. 000 de diamante are culoarea albastra. Oamenii de stiinta [].

Cea mai scumpa pictura din lume- Salvador Mundi, opera atribuita lui Leonardo da Vinci - ar putea fi creatia lui Bernardino Luini, sustine un cercetator n istoria artei de la Oxford

Istoric al artei specializat in opera lui da Vinci, Matthew Landrus sustine ca pictura cumparata anul trecut la pretul record de 450,3 milioane de dolari, Salvador Mundi, este in mare parte opera lui Bernardino Luini, un ucenic in atelierele italiene renascentiste. Landrus crede ca doar 20-30% din pictura i se poate atribui lui Leonardo da Vinci, scrieCNN.

Care sunt cele mai puternice restaurante din Romania

Piata de restaurante din Romania este evaluata la peste 2,1 miliarde de euro anual, in contextul in care aceasta este puternic fragmentata, cu o serie de nume internationale si romanesti in varful.

FOTO VIDEO Imagini apocaliptice imortalizate la cele mai grave inundatii din istoria moderna a Banatului

In urma celor mai grave inundatii din istoria moderna a Banatului, din anul 2005, au fost afectate 2. 195 de case, dintre care 720 au fost distruse in totalitate.

Cele mai frecvente greseli facute de utilizatorii de centrale termice. Sfaturi pentru eficientizarea si cresterea duratei de viata a centralei

Una dintre cele mai des intalnite greseli ale utilizatorilor de echipamente de incalzire apare inca din momentul instalarii, multi dintre acestia preferand, in mod eronat, sa apeleze la firme nespecializate pentru aceasta etapa. Pe loc secund se afla lipsa activitatilor de mentenanta necesare unei centrale termice, potrivit Ariston Thermo Romania.

Alexandra Fits canta cele mai frumoase cantece ale Mariei Tanase, la Castelul Bran

Castelul Bran propune iubitorilor muzicii un nou concert de exceptie, pe insula lacului mare din Parcul Regal. Sub bagheta dirijorului Cristian Orosanu, Kamerata Kronstadt, pianistul Alexandru Burca si indragita Alexandra Fits vor da viata celor mai frumoase cantece din repertoriul Mariei Tanase.

Cum a ales Marioara Murarescu piesa lui Dumitru Farcas pentru genericul Tezaur Folcloric, unul dintre cele mai celebre si contestate din Romania comunista

Marele taragotist Dumitru Farcas a murit pe 7 august la varsta de 80 de ani. Poate una dintre cele mai puternice amintiri cu care vom ramane este celebra piesa de generic a emisiunii Tezaur Folcloric. Realizatoarea Marioara Murarescu a povestit in urma cu mai multi ani motivul pentru care a ales acea melodie.

Cum a ales Marioara Murarescu piesa lui Dumitru Farcas pentru genericul Tezaur Folcloric, unul dintre cele mai cunoscute si contestate din Romania comunista

Marele taragotist Dumitru Farcas a murit pe 7 august la varsta de 80 de ani. Poate una dintre cele mai puternice amintiri cu care vom ramane este celebra piesa de generic a emisiunii Tezaur Folcloric. Realizatoarea Marioara Murarescu a povestit in urma cu mai multi ani motivul pentru care a ales acea melodie, dar si ca au fost multi care au criticat-o pentru amazoana din imagini.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2146 seconds )