Libnet.ro
UNICEF

19:30

CHELTUIELI BUGETARE NOI 13 miliarde lei pentru majorarea pensiilor si alocatiilor

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
CHELTUIELI BUGETARE NOI 13 miliarde lei pentru majorarea pensiilor si alocatiilor

In cazul in care CCR va da dreptate Parlamentului privind dublarea alocatiilor, cheltuielile publice vor creste cu inca 16 miliarde lei Prima zi de toamna a adus intrarea in vigoare a dispozitiilor legale privind majorarea cu 14% a valorii punctului de pensie si cu 20% a alocatiilor pentru copii. Conform datelor Casei Nationale de Pensii Publice, aproximativ 5 milioane de persoane varstnice primesc lunar, in medie, 1340 lei cu titlu de pensie. Prin ordonanta de rectificare bugetara din 14 august, punctul de pensie creste cu 177 de lei, de la 1265 la 1442 de lei, iar pensia minima garantata creste si ea cu 96 de lei, de la 704 la 800 de lei. continuă pe Ziarul Bursa

Impactul cresterii pensiilor si alocatiilor este de 13 miliarde lei. Analist: Ghinion! Tot atat au fost investitiile statului pe primele sapte luni

Impactul cresterii pensiilor si alocatiilor care intra in vigoare in aceasta luna este de aproximativ 13 miliarde lei, pentru anul viitor. Aceasta suma reprezinta cam cat au fost investitiile publice in primele sapte luni, arata analistul economic Iancu Guda.

Suma totala de imprumut pentru anul acesta: 138,5 miliarde lei

Pentru ca la cea de-a doua rectificare bugetara a fost majorat deficitul la 8,6% din PIB, asta inseamna ca si necesarul de finantare refinantarea datoriei existente plus deficitul) a trebuit majorat. Asadar, daca anterior era vorba de 120 miliarde lei, se pare ca acum suma este de 138,5 miliarde lei, respectiv o crestere de 15,4%, reiese dintr-un document al Ministerului Finantelor.

Guvernul aloca 2 miliarde de lei pentru pregatirea proiectelor de accesare a fondurilor europene

Guvernul a aprobat luni acordarea a doua miliarde de lei pentru pregatirea proiectelor de atragere a fondurilor europene in perioada 2021 - 2027, suma care va fi decontata de Uniunea Europeana, a declarat luni ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, intr-un briefing de presa sustinut la finalul sedintei Executivului.

Pensiile speciale au crescut cu 74% in numai patru ani. Romania cheltuie aproape 5 miliarde lei lunar cu pensiile privilegiatilor

Pensiile speciale au crescut cu 74% in numai patru ani. Daca in iunie 2016 statul platea 2,85 miliarde lei pe aceste pensii pentru privilegiati, in iunie 2020 cheltuielile cu aceste pensii au crescut la 4,97 miliarde lei, arata un calcul realizat de deputatul USR Claudiu Nasui.

Se dau 2.500 de lei pentru romani. Cum se pot lua banii

Sprijin guvernamental de 2. 500 de lei pentru mii de romani. Modalitatile de acordare sunt reglementate printr-un ordin emis de ministrul Muncii, Violeta Alexandru. 500 de lei pentru romani. Conditii si cum a fost stabilita suma Guvernul a hotarat sa acorde un sprijin in valoare de 2. 500 de lei fiecarui angajat care a lucrat in perioada .

Administratia Fondului Cultural National a lansat o sesiune de finantare de 15 milioane de lei pentru proiecte culturale derulate in 2021

Administratia Fondului Cultural National a lansat marti sesiunea de finantare I2021, cu buget de 15 milioane de lei, destinata proiectelor culturale ce se vor derula intre ianuarie si 15 noiembrie 2021.

Proiect de 100 de milioane de lei pentru digitalizarea Romaniei

Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei si Ministerul Fondurilor Europene au semnat contractul de .

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 19:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2208 seconds )