Libnet.ro
UNICEF

01:05

Ciolos ii infiereaza pe cei ce chiar si dupa 30 de ani traiesc din manipularea celor cu bun-simt

România Liberă România Liberă,
Ciolos ii infiereaza pe cei ce chiar si dupa 30 de ani traiesc din manipularea celor cu bun-simt

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, afirma ca lectia sa personala, dupa Revolutie si intreaga perioada. continuă pe România Liberă

Scrisoarea fiicei unuia dintre eroii Revolutiei, dupa 30 de ani: A vota, a trage la raspundere decidentii politici, a milita pentru dreptate si adevar - Asta inseamna libertate! Pentru asta au murit ei!

Iulia, fiica Eroului Martir Rosca Grigore Tiberiu, care avea 33 de ani cand a fost ucis in 1989, iar ea doar 9 ani cand si-a pierdut tatal, a postat pe Facebook un mesaj despre cum unii dintre urmasii eroilor au renuntat sa mai spere, satui de minciuni, impostura si complicitate a celor ce trebuiau sa scoata adevarul la lumina cu cei ce au ucis. Ce descurajare ne cuprinde cand vedem ca, dupa atata timp, cei care au ucis sunt tot liberi si ne mai si rad in fata, cu un cinism imposibil de calificat, a scris Iulia care indeamna in final la apararea valorilor umane, la vot, la tragerea la raspundere a decidentilor politici si la a milita pentru dreptate, adevar si respectarea drepturilor omului.

Dupa 30 de ani

Pentru noi, cei de astazi, tot ceea ce a urmat anului 1989, reprezinta un prezent in desfasurare. Si ce se poate povesti despre prezent? Respiram. Si foarte rar ne privim chipurile, unora, altora. Doar fizionomii flanand pe strada. Iata un detaliu de care ar trebui sa ne ingrijim in viitor.

DUPA 30 DE ANI (I) 16-22 decembrie, acele zile de har

Viata mea este impartita in doua perioade: inainte de 1989, si dupa 1989. Nu sunt singurul. Multi dintre cei din generatia mea simt la fel. inca ma consider partial norocos asa, retrospectiv) ca am avut parte si de experienta din fericire nu extrem de lunga, insa suficient de lunga pentru a o intelege) de a trai sub regimul comunist. Eugen L Nagy a predat stiinte politice si cursuri interdisciplinare la University of Southern Mississippi, Central Washington University si Marymount University.

DUPA 30 DE ANI (II): Vocatia Politicii

Intotdeauna m-a mirat ceea ce am aflat in timpul regimului comunist, ori imediat dupa despre politica romaneasca din perioada interbelica, ori de dinainte de Primul Razboi Mondial; aspectele politice ale scrierilor lui Caragiale le gaseam fie ininteligibile, fie surprinzator de negative si de cinice. Iar apoi a urmat, dupa Revolutia din 1989, perioada de tranzitie care poate ca se incheie acum, sau care poate ca s-a incheiat in era Basescu, sau care poate ca a inceput sa se incheie atunci cand Conventia Democratica si Emil Constantinescu au cistigat alegerile, in 1996.

Stirile ProTV: Resursele Romaniei, dupa 30 de ani. Padurile dispar, titeiul se va epuiza in 20 de ani

Romania este o tara bogata in resurse naturale, care stau la baza dezvoltarii unei societati moderne. Cu o conditie: sa fie exploatate in mod inteligent, cu grija fata de mediu si viziune pentru viitor.

VIDEO Nepotii mortilor de la Timisoara despre care se crede ca ar fi fost arsi la Slatina, in cautarea adevarului, dupa 30 de ani. O sa-l gasim, pana la urma

Un grup de timisoreni, printre care s-au numarat si cei patru nepoti ai unei femei omorate in 17 decembrie 2019 la Timisoara, au venit din nou la Slatina sa aprinda o lumanare in locul in care se presupune ca 27 de morti ar fi fost arsi. Care este povestea.

Cine este fosta iubita a lui Mircea Badea. Cum arata si cu ce se ocupa Diana, dupa zece ani de relatie cu prezentatorul de la Antena 3

Despre celebrul Mircea Badea, vedeta Antenei 3, s-a scris mult. S-a scris si despre relatia, de aproape 18 ani, cu Carmen Bruma. Dar inaintea ei a fost o alta poveste de dragoste, cu alta femeie. Cine este fosta iubita a lui Mircea Badea Femeia cu care Mircea Badea a avut o relatie de aproape 7 .

Mircea Geoana, dupa 30 de ani de libertate: Niciodata in istoria noastra milenara nu am fost in mai multa siguranta decat suntem acum, facand parte din NATO, cea mai de succes Alianta din istoria omenirii

Niciodata in istoria noastra milenara nu am fost in mai multa siguranta decat suntem acum, facand parte din NATO, cea mai de succes Alianta din istoria omenirii, a afirmat Mircea Geoana, secretarul general.

Celebra scena a tinerei urcata cu steagul tricolor pe balconul Comitetului Central, refacuta dupa 30 de ani: Mi-am dat seama cat de aproape am fost de moarte

Gabriela Floare Nanus s-a urcat din nou, dupa 30 de ani, in balconul Comitetului Central al Partidului Comunist Roman, acolo unde in zilele fierbinti ale lui decembrie 89 a descoperit ce inseamna libertatea.

GATA! S-a intamplat dupa 11 ani de CASNICIE cu REGHE! Anamaria Prodan a facut ANUNTUL OFICIAL!

Anamaria Prodan a tinut sa faca anuntul oficial dupa ce in toate publicatiile a aparut informatia ca a divortat de Laurentiu Reghecampf.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2125 seconds )