Libnet.ro
UNICEF

15:00

Cipru: Tarile din Europa de Sud avertizeaza din nou Turcia

Hotnews Hotnews,
 Cipru: Tarile din Europa de Sud avertizeaza din nou Turcia

Cele sapte tari mediteraneene din Europa de Sud, care s-au intalnit vineri in Malta sub egida Med7, au cerut din nou Turciei sa inceteze activitatile ilegale, referindu-se la intentia Ankarei de a fora in apele din zona economica exclusiva a Ciprului, relateaza AFP. continuă pe Hotnews

Magazinele de retail din Europa: Cea mai mare crestere 2019 in Romania si Lituania (studiu GfK)

GfK anticipeaza o crestere a cifrei de afaceri de 2% pentru magazinele de retail din cele 27 de tari ale UE analizate mai putin Marea Britanie) in 2019. Cele mai mari rate de crestere este asteptat sa le aiba Romania 7%) si Lituania aproape 6%), potrivit celei mai recente analize GfK asupra pietei de retail europene, disponibila aici. Majoritatea consumatorilor europeni sunt in prezent impartiti intre forte opuse. Pe de o parte, este incertitudinea legata de Brexit, conflictele comerciale si perspective de crestere mai slabe pe pietele de export importante. Dar, pe de alta parte, Europa are o piata solida a fortei de munca, cresteri salariale mai mari si preturi moderate la combustibili.

Magazinele de retail din Europa: Cea mai mare crestere 2019 in Romania si Lituania

GfK anticipeaza o crestere a cifrei de afaceri de 2% pentru magazinele de retail brick-and-mortar) din cele 27 de tari ale UE analizate mai putin Marea Britanie) in 2019. Cele mai mari rate de crestere este asteptat sa le aiba Romania 7%) si.

Liniile ferate bune din Europa Centrala permit calatoria cu peste 100 kmh de la Praga pana la granita dintre Polonia si Belarus

In timp ce la noi sunt trasee de sute de kilometri pe care viteza medie a trenurilor este de sub 60 kmh, investitiile realizate in ultimele doua decenii in Cehia si Polonia permit viteze medii de 100 kmh pe distante mari. De exemplu, o companie ceha va lansa trenuri directe intre Praga si Terespol, un oras la granita polono-bielorusa, iar cei 960 km vor fi parcursi in sub 9 ore si jumatate. Terespol este un punct esential pe harta feroviara a Europei, fiind unul dintre locurile unde mii de trenuri de marfa din China intra in UE in fiecare an.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 15:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2106 seconds )