Libnet.ro
UNICEF

05:00

Circa 8 miliarde de euro, bani europeni, ar putea accesa Romania pentru tranzitia catre o economie verde si pentru inlocuirea centralelor pe carbune cu unele pe gaz Ce spune ministrul economiei

Hotnews Hotnews,
 Circa 8 miliarde de euro, bani europeni, ar putea accesa Romania pentru tranzitia catre o economie verde si pentru inlocuirea centralelor pe carbune cu unele pe gaz Ce spune ministrul economiei

Romania va trebui sa renunte la centralele de producere a energiei electrice pe baza de carbune, urmand ca in locul lor sa fie construite unele care folosesc gaze naturale. Aceasta in conditiile in care Comisia Europeana urmareste, prin acordul verde, reducerea emisiilor de carbon cu 55% pana in anul 2030. in aceasta situatie se afla centralele de la Complexul Energetic Oltenia si Complexul Energetic Hunedoara. Pentru tranzitia catre o economie verde vor fi alocate multe miliarde de euro, pe care Romania trebuie sa le acceseze. Romania se afla pe locul trei in Europa, dupa Polonia si Germania, dupa marimea bugetului de care va beneficia din Fondul de Tranzitie, a declarat ministrul Economiei Virgil Popescu, intr-un interviu acordat HotNews. ro. continuă pe Hotnews

Finantele au incasat cele 3 miliarde euro imprumutate de pe pietele externe. Mai vor sa ia inca atat

Fondurile aferente emisiunii de euroobligatiuni lansate de MFP pe pietele externe in data 21 ianuarie, in valoare totala de 3 miliarde euro, au fost incasate marti, 28 ianuarie, anunta Ministerul Finantelor Publice, intr-un comunicat de presa.

Mazars - venituri de 1,8 miliarde euro pentru exercitiul financiar 20182019

Mazars, compania internationala de audit si consultanta, anunta venituri de 1,8 miliarde euro pentru exercitiul financiar 20182019, in crestere cu 10,4% excluzand impactul Forex de +0,2%), comparativ cu exercitiul financiar anterior, conform unui comunicat remis Redactiei noastre.

Ministerul Finantelor: Romania a atras 3 miliarde euro de pe pietele externe la cele mai scazute costuri istorice

Ministerul Finantelor Publice anunta ca emisiunea de euroobligatiuni lansata saptamana trecuta s-a bucurat de un interes record din partea investitorilor, Romania reusind o serie de performante precum dobanzi reduse si cerere record.

Kone ofera 17 miliarde euro pentru divizia de lifturi a Thyssenkrupp

Compania finlandeza de inginerie Kone Corp. a lansat o oferta de circa 17 miliarde de euro 18,9 miliarde de dolari) pentru preluarea diviziei de lifturi a conglomeratului german Thyssenkrupp AG, conform Reuters, care mentioneaza ca aceasta este cea mai mare oferta depusa pana acum pentru Thyssenkrupp Elevator Technology ET).

CONFERINTA INTERNATIONALA FINANTAREA INFRASTRUCTURII PRIN MECANISMELE PIETEI DE CAPITAL DAN PAUL, ASOCIATIA BROKERILOR: Este nevoie de 15 miliarde euro pe an, pentru construirea autostrazilor

Bursa ofera o alternativa pentru finantarea infrastructurii, a spus presedintele Asociatiei Brokerilor Necesarul de finantare pentru construirea autostrazilor in tara noastra este de circa 15 miliarde de euro pe an, a spus ieri Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor referindu-se la o estimare pe care a facut-o impreuna cu Andre Cappon, Partner of the CBM Group, Inc.

Cand ar putea incepe Romania sa extraga gaze din Marea Neagra

Ministrul Economiei, Energiei, Turismului si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat ca Romania ar putea sa extraga gaze din Marea Neagra in 2022, daca legea va fi aprobata in urmatoarea sesiune parlamentara care va incepe in februarie.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,224 seconds )