Libnet.ro
UNICEF

01:05

Comisia pe codul electoral: Vot prin corespondenta si anticipat pentru romanii din diaspora, la alegerile prezidentiale. Ce alte modificari vor fi aduse legislatiei electorale

Hotnews Hotnews,
 Comisia pe codul electoral: Vot prin corespondenta si anticipat pentru romanii din diaspora, la alegerile prezidentiale. Ce alte modificari vor fi aduse legislatiei electorale

La alegerile prezidentiale din acest an, alaturi de votul clasic vor functiona si votul prin corespondenta si cel anticipat, pe durata a trei zile, care vor fi valabile numai pentru diaspora, unde mii de romani care au stat la cozi interminabile nu au putut vota in 26 mai, a decis Comisia speciala pentru Codul electoral, care a acordat raport favorabil proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative in materie electorala. Presedintele Autoritatii Electorale Permanente, Constantin Buica, a spus ca votul electronic ar putea fi aplicat din anul 2024. continuă pe Hotnews

Vot prin corespondenta la alegerile prezidentiale in Diaspora

Comisia de cod electoral a votat pentru votul prin corespondenta la alegerile prezidentiale din toamna. Votul este unul de unanimitate. De asemenea, a mai trecut un articol care vorbeste despre faptul ca.

RALUCA TURCAN: PNL propune vot prin corespondenta la alegeri

PNL propune Comisiei speciale pentru elaborarea legislatiei electorale un proiect care prevede introducerea votului prin corespondenta la alegerile prezidentiale si europarlamentare, posibilitatea ca votarea sa fie prelungita timp de 3 zile si cresterea numarului de sectii de votare, a anuntat ieri liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan.

Regulile privind votarea in diaspora se schimba: Vot prin corespondenta si prelungirea orelor de vot

Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru votul in diaspora a acordat joi raport favorabil proiectului de lege pentru modificarea unor acte normative privind votul in strainatate la alegerile prezidentiale.

CONSTANTIN FLORIN MITULESCU-BUICA: Propunem o lege care sa preia votul anticipat, prin corespondenta

Proiectul elaborat de Autoritatea Electorala Permanenta, ce va fi dezbatut in Comisia parlamentara speciala pentru legile electorale, propune abrogarea Legii 370 privind alegerea presedintelui si inlocuirea acesteia cu un nou act normativ, care sa preia votul anticipat, votul prin corespondenta si simplificarea procedurilor la sectiile de votare din strainatate.

Modificarea legislatiei electorale. Seful Autoritatii Electorale: Propunem o lege care sa preia votul timp de 3 zile, votul prin corespondenta si simplificarea procedurilor

Proiectul elaborat de Autoritatea Electorala Permanenta AEP), care va fi dezbatut in Comisia parlamentara speciala pentru legile electorale, propune abrogarea Legii 370 privind alegerea presedintelui si inlocuirea acesteia cu un nou act normativ, care sa preia votul anticipat, timp de trei zile, votul prin corespondenta si simplificarea procedurilor la sectiile de votare din strainatate, a declarat luni presedintele AEP, Constantin Florin Mitulescu-Buica.

FLORIN MITULETU-BUICA (AEP): Votul prin corespondenta se aplica numai pentru diaspora

Presedintele AEP, Florin Mituletu-Buica, a afirmat astazi ca votul prin corespondenta se aplica numai pentru alegatorii romani din diaspora, iar votul electronic ar putea fi aplicat in anul 2024.

Presedintele AEP: Votul prin corespondenta se aplica numai pentru diaspora

Presedintele AEP, Florin Mituletu-Buica, a afirmat joi ca votul prin corespondenta se aplica numai pentru alegatorii romani din diaspora, iar votul electronic ar putea fi aplicat in anul 2024. Votul.

CODUL ADMINISTRATIV ADOPTAT PRIN ORDONANTA DE URGENTA Pensii speciale pentru primari, aprobate de guvernul Dancila

Codul Administrativ, proiect de act normativ controversat, a fost adoptat, ieri, prin ordonanta de urgenta de membrii cabinetului Dancila. Desi Consiliul Economic si Social a avizat negativ textul respectiv, desi sindicatele din administratie au declarat ca vor declansa ample proteste in cazul in care codul va fi adoptat prin ordonanta de urgenta, desi opozitia parlamentara si presedintele Klaus Iohannis au contestat vehement initiativa legislativa a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, membrii Guvernului au decis sa aprobe urgent noul act normativ, ce va intra in vigoare imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2289 seconds )