Libnet.ro
UNICEF

08:00

Comisia Europeana va da in judecata Polonia pentru legea Curtii Supreme

Adevărul Adevărul,
Comisia Europeana va da in judecata Polonia pentru legea Curtii Supreme

Comisia Europeana va trimite Polonia la Curtea Europeana de Justitie din cauza unei legi noi privind pensionarea anticipata a 40% din judecatorii Curtii Supreme din Polonia, conform unor oficiali, scrie Reuters. continuă pe Adevărul

Comisia Europeana da in judecata Polonia din cauza unei legi care afecteaza Justitia

Comisia Europeana va aduce Polonia in fata Curtii Europene de Justitie din cauza reformei judiciare, informeaza Reuters. Legea in cauza forteaza iesirea la pensie a circa 40% dintre judecatorii Curtii.

Comisia Europeana va aduce Polonia n fata Curtii Europene de Justitie, pentru reformele judiciare

Comisia Europeana va aduce Polonia in fata Curtii Europene de Justitie din cauza reformei judiciare, considerata de Bruxelles o atingere a principiului separarii puterilor in stat, scrie Reuters.

Polonia: Judecatorii Curtii Supreme sfideaza Guvernul si refuza sa plece din functii n 3 iulie

Judecatorii Curtii Supreme SN) au decis joi, impreuna cu presedinta lor Malgorzata Gersdorf, ca vor ramane in functie, sfidand astfel reforma controversata a puterii conservatoare care prevede expirarea mandatului lor miercurea viitoare, scrie AFP.

Departamentul de Stat al SUA: Decizia Curtii Supreme de Justitie reprezinta o amenintare la adresa democratiei

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii mentioneaza ca decizia netransparenta a Curtii Supreme de Justitie a Moldovei de a mentine decizia de invalidare a alegerilor primarului Chisinaului din 3 iunie reprezinta o amenintare la adresa democratiei in Moldova, transmite IPN cu referire la o declaratie a purtatoarei de cuvant a institutiei, Heather Nauert.

Reactii la cald dupa decizia Curtii Supreme de Justitie vizavi de nevalidarea mandatului primarului ales al Chisinaului

Decizia Curtii Supreme de Justitie privind nevalidarea mandatului primarului ales, Andrei Nastase, nu poate fi considerata una neasteptata avand in vedere incheierile anterioare emise de Curtea de Apel si Judecatoria municipiului Chisinau. Aceasta opinie a fost exprimata de invitatii emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8, transmite IPN.

Masinile diesel, interzise OFICIAL: Confirmarea a venit chiar de la Comisia Europeana! Pana cand mai au voie sa circule soferii romani

Elzbieta Bienkowska, comisarul european pentru piata interna si industrie, considera ca, in cativa ani, masinile diesel nu vor mai putea fi vazute pe strazi. Deja, cateva mari orase europene au anuntat .

Senatul a respins cererea de reexaminare a lui Iohannis pentru Legea CSM, care se ntoarce la promulgare la presedinte

Plenul Senatului a votat respingerea cererii de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis la proiectul de modificare a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Legea a trecut deja de mai multe controale de constitutionalitate, astfel ca reexaminarea era ultimul instrument de contestare a legii. Aceasta se intoarce la promulgare la presedinte in forma trimisa in luna martie.

Camera Deputatilor a respins cererea de reexaminare a lui Iohannis pentru Legea CSM. Care sunt principalele prevederi ale legii

Plenul Camerei Deputatilor a votat respingerea cererii de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis la proiectul de modificare a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Daca votul se mentine si la Senat, camera decizionala, legea va pleca inapoi la promulgare in forma trimisa in luna martie.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2862 seconds )