Libnet.ro
UNICEF

07:15

Comisia Europeana publica primul raport anual privind situatia statului de drept in UE

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Comisia Europeana publica primul raport anual privind situatia statului de drept in UE

Comisia Europeana a publicat astazi primul raport privind statul de drept in UE. Raportul publicat astazi include contributii din partea fiecarui stat membru si abordeaza atat evolutiile pozitive, cat si cele negative care s-au inregistrat in acest domeniu in intreaga UE. Raportul constata existenta unor standarde inalte in materie de respectare a statului de drept in multe state membre, dar apreciaza ca, la nivelul UE, persista totusi provocari importante in aceasta privinta, conform unui comunicat trimis redactiei. continuă pe Ziarul Bursa

Comisia Europeana publica primul sau raport anual privind situatia statului de drept in UE

Comisia Europeana publica miercuri primul raport privind statul de drept in UE, care include contributii din partea fiecarui stat membru si abordeaza atat evolutiile pozitive, cat si cele negative care s-au inregistrat in acest domeniu in intreaga UE.

Raport privind statul de drept: Comisia Europeana acuza lipsa de transparenta privind actionariatul presei din Romania

Lipsa unor reglementari profesionale care sa garanteze independenta editoriala, dar mai ales lipsa de transparenta in ceea ce priveste actionariatul institutiilor de presa sunt motive de ingrijorare in ceea ce priveste libertatea presei in Romania, se arata in primul raport UE privind statul de drept in cele 27 de tari membre.

VIDEO Primul Raport UE privind statul de drept: Avertismente dure privind independenta justitiei pentru Ungaria si Polonia

Standardele Uniunii Europene privind statul de drept sunt serios afectate intr-o serie de tari membre, se arata in primul Raport al Comisiei Europene pe aceasta tema, realizat pentru toate cele 27 de state. Cele mai dure avertismente vizeaza Ungaria si Polonia, cu observatii critice si la adresa Bulgariei, Croatiei, Slovaciei si Maltei. Romania este mentionata si ea in context.

Primul raport al CE privind statul de drept in tarile membre: Masurile pandemiei au mers prea departe

Primul raport realizat vreodata de Comisia Europeana cu privire la situatia statului de drept in tarile membre evidentiaza provocari pentru media si sistemul judiciar. in prim plan reiese si faptul ca unelemasuri luate in contextul pandemiei au fost abuzive. Romania nu mai este cap de afis, dar este citata la capitolul subminarea independentei justitiei .

Primul raport al CE privind statul de drept in tarile membre evidentiaza provocari in sistemul judiciar si media

Primul raport realizat vreodata de Comisia Europeana cu privire la situatia statului de drept in tarile membre, consultat de Reuters inaintea prezentarii sale oficiale miercuri, evidentiaza provocari pentru media si sistemul judiciar ca riscuri esentiale pentru sustinerea standardelor democratice.

Comisia Europeana, nemultumita de modul in care au fost numiti in functii procurorul general si proaspat demisionara sefa a DIICOT

Printre principalele probleme ale Romaniei mentionate in raportul privind statul de drept realizat de Comisia Europeana se afla si modul in care au fost numiti in functii procurorului general si procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism DIICOT). in document se arata ca Gabriela Scutea si Giorgiana Hosu au fost numite cu toate ca au fost avizate negativ de CSM.

COMISIA EUROPEANA: 550 de milioane de euro din fondurile politicii de coeziune pentru sprijinirea IMM-urilor din Romania

Comisia Europeana a aprobat modificarea programului operational Competitivitate in Romania, prin redirectionarea unei finantari in valoare de 550 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a atenua efectele negative ale crizei provocate de coronavirus asupra economiei tarii. Se va acorda sprijin financiar unui numar de peste 120 000 de microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii IMM-uri) si unor initiative de digitalizare si educatie electronica, conform unui comunicat trimis redactiei.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 07:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,22 seconds )