Libnet.ro
UNICEF

13:45

Comisia Europeana recomanda ridicarea restrictiilor de calatorie din 15 iunie

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Comisia Europeana recomanda ridicarea restrictiilor de calatorie din 15 iunie

Bruxellesul a recomandat azi ridicarea tuturor restrictiilor de calatorie in interiorul Uniunii Europene si a Spatiului Schengen din 15 iunie si redeschiderea granitelor externe ale UE pentru Balcanii de Vest din 1 iulie. continuă pe Ziarul Bursa

Comisia Europeana recomanda ridicarea restrictiilor de calatorie in UE din 15 iunie

Bruxellesul a recomandat joi ridicarea tuturor restrictiilor de calatorie in interiorul Uniunii Europene si a Spatiului Schengen din 15 iunie si redeschiderea granitelor externe ale UE pentru Balcanii de Vest din 1 iulie, scrie AFP.

Comisia Europeana recomanda deschiderea frontierelor externe ale UE incepand cu 1 iulie

Ieri si azi, doua anunturi extrem de importante. Primul, dat ieri, vine de la Josep Borrell, vice-presedinte al Comisiei Europene, care a anuntat ridicarea partiala si progresiva, incepand cu 1 iulie, a restrictiilor de calatorie impuse la frontierele externe ale UE, insistand asupra faptului ca, asa cum ar fi normal, totul sa se faca in urma unui demers comun al Statelor Membre.

COMISIA EUROPEANA: Romania nu indeplineste niciunul din cele 4 criterii necesare adoptarii euro

Romania nu indeplineste in prezent niciunul dintre cele patru criterii economice necesare pentru adoptarea monedei euro, respectiv cele legate de stabilitatea preturilor, soliditatea finantelor publice, stabilitatea cursului de schimb si convergenta ratelor dobanzilor pe termen lung.

ANAT solicita Guvernului Romaniei eliminarea restrictiilor de calatorie din data de 15 iunie

Patronatul Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania ANAT) solicita Guvernului Romaniei eliminarea restrictiilor de calatorie din data de 15 iunie 2020, incepand cu deplasarile in tarile vecine: Bulgaria, Grecia, Croatia, Muntenegru, Albania, conform unui comunicat.

COMISIA EUROPEANA: Romania, pe ultimul loc la siguranta rutiera

Potrivit cifrelor preliminare publicate astazi de Comisia Europeana, numarul persoanelor care si-au pierdut viata pe drumurile din UE in 2019 este mai mic decat cel din anii precedenti. Se estimeaza ca 22 800 de persoane au murit intr-un accident rutier anul trecut, cu aproximativ 7 000 de decese mai putin decat in 2010, adica o scadere de 23 %. in comparatie cu 2018, numarul a scazut cu 2 %.

Investitiile verzi, vizate de Comisia Europeana si Banca Europeana de Investitii

Comisia Europeana a prezentat propunerea privind o facilitate de imprumut pentru sectorul public in cadrul Mecanismului. Facilitatea va fi pusa in aplicare in parteneriat cu Banca Europeana de Investitii si va incuraja investitiile care sprijina tranzitia catre o economie neutra din punct de vedere climatic.

Comisia Europeana acuza Rusia si China pentru campanii de dezinformare despre COVID-19

Comisia Europeana a publicat un raport in care detaliaza planul sau de a contracara dezinformarile si informatiile false propagate in timpul pandemiei de coronavirus. Printre pericolele identificate se numara si actori straini si tari precum Rusia sau China, care sunt acuzati ca s-au implicat in operatiuni tintite de influenta si campanii de dezinformare in UE si la nivel global, informeaza Europa Libera.

Comisia Europeana: Romania nu indeplineste niciun criteriu privind trecerea la euro

Romania nu indeplineste in prezent niciunul dintre cele patru criterii economice necesare pentru adoptarea monedei euro, se arata in raportul de convergenta pe 2020 publicat miercuri de Comisia Europeana CE).

Comisia Europeana: Romania nu indeplineste niciun criteriu privind trecerea la euro

Romania nu indeplineste in prezent niciunul dintre cele patru criterii economice necesare pentru adoptarea monedei euro, se arata in raportul de convergenta pe 2020 publicat miercuri de Comisia Europeana CE).

Romania nu mai indeplineste niciun criteriu privind trecerea la euro. Tara noastra isi mentine oficial angajamentul de aderare in anul 2024 (raport Comisia Europeana)

Romania nu mai indeplineste niciunul dintre criteriile de aderare la Zona Euro, potrivit Raportului de convergenta publicat de Comisia Europeana raportul poate fi consultat aici). Criteriile de convergenta asigura faptul ca un stat membru este pregatit sa adopte moneda euro si ca aderarea sa la zona euro nu va cauza riscuri economice nici pentru statul membru respectiv si nici pentru zona euro in ansamblu.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 13:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2689 seconds )