Libnet.ro
UNICEF

08:30

Compensatii de 80 milioane de euro pentru pagubele pestei porcine

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Compensatii de 80 milioane de euro pentru pagubele pestei porcine

Ministerul Agriculturii vrea sa instituie o schema de ajutor de stat de 80 milioane euro pentru compensarea pagubelor cauzate de pesta porcina africana in gospodariile populatiei, potrivit unui proiect de Ordonanta de urgenta a Guvernului publicat in dezbatere pe site-ul ministerului. continuă pe Ziarul Bursa

Antreprenor IT: 2019 va fi un an al premierelor. Aproape 150 milioane de euro pentru investitii de tip venture capital n startup-urile romnesti

Anul 2019 va fi unul al premierelor daca ne uitam la banii care sunt in piata, in special pentru inovare. Va fi probabil pentru prima data cand vor fi disponibili intre 120 si 150 de milioane de euro in fonduri de investitii de tip venture capital, ceea ce are un impact major asupra ecosistemului antreprenoral si de startup-uri din IT din Romania - sustine Teodor Blidarus, fondatorul firmei romanesti de tehnologie Softelligence si presedintele Asociatiei de Software.

Bruxellesul confirma: Romania nu a solicitat UE ajutor suplimentar pentru gestionarea pestei porcine

Comisia Europeana nu a primit nicio cerere oficiala din partea Romaniei pentru acordarea unui ajutor financiar suplimentar in contextul crizei de Pesta Porcina Africana PPA), desi poate solicita inclusiv decontarea a 50-75% din cheltuielile cu despagubirea fermierilor, scrie cursdeguvernare. ro.

Teorie surprinzatoare pentru raspandirea pestei porcine: Virusul trece granitele in bagajele oamenilor

Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor OIE) atrage atentia asupra faptului ca pesta porcina s-a raspandit rapid in Europa de Est si China, zone unde apar cazuri noi in fiecare zi, in zone departate una de cealalta. Muncitorii migranti pastreaza legaturi stranse cu tarile de origine, ceea ce implica vizite si revenirea cu alimente asupra lor, a spus seful OIE.

Persoanele care si-au pierdut locurile de munca din cauza pestei porcine vor primi o compensatie de 500 de lei, timp de sase luni, n plus fata de indemnizatia de somaj

Guvernul discuta joi o ordonanta de urgenta privind acordarea unei compensatii financiare lunare de 500 de lei, timp de jumatate de an, persoanelor care si-au pierdut locurile de munca din cauza pestei porcine. Compensatia financiara va fi acordata in plus fata de ajutorul de somaj.

Guvernul va oferi sprijin pentru cei care raman someri din cauza virusului pestei porcine

Guvernul va oferi sprijin lunar de 500 de lei timp de sase luni persoanelor care raman fara locurile de munca pe care le ocupau in ferme si societati comerciale care desfasurau activitati in sectorul cresterii porcilor si care au fost afectate de virusul pestei porcine, a anuntat joi premierul Viorica Dancila.

Dancila: Vom oferi un sprijin lunar de 500 de lei pentru cei care raman someri din cauza virusului pestei porcine

Guvernul va oferi un sprijin lunar de 500 de lei, timp de sase luni, persoanelor care si-au pierdut locurile de munca din cauza virusului pestei porcine, a anuntat premierul Viorica Dancila.

VIDEO Dezastrul pestei porcine. Daea, despre porcii crescuti n gospodarii: Nu interzicem, dar trebuie sa se faca n conditii sanitare de biosecuritate

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, ca Guvernul nu va interzice cresterea porcilor in gospodariile particulare, din cauza pestei porcine, insa trebuie sa se faca in conditii sanitare, de biosecuritate. 75% din porcii crescuti in gospodarii in UE sunt in Romania, a spus la randul sau comisarul european pentru agricultura Phil Hogan.

VIDEO Criza pestei porcine. Daea, despre porcii crescuti n gospodarii: Nu interzicem, dar trebuie sa se faca n conditii sanitare de biosecuritate

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, ca Guvernul nu va interzice cresterea porcilor in gospodariile particulare, din cauza pestei porcine, insa trebuie sa se faca in conditii sanitare, de biosecuritate. 75% din porcii crescuti in gospodarii in UE sunt in Romania, a spus la randul sau comisarul european pentru agricultura Phil Hogan.

Comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentara va analiza situatia pestei porcine din Romnia

Comisarul european Vytenis Andriukaitis pentru sanatate si siguranta alimentara va analiza situatia pestei porcine africane din Romania, dar si ce masuri pot fi luate pentru cresterea eficientei in combatere si eradicare, scrie Mediafax, citand Ministerul Agriculturii.

Guvernul Ciolos nu a facut nimic privind criza pestei porcine, desi a primit informari in 2016 de la SRI

Desi prima informare despre pericolul pestei porcine africane a fost facuta in iunie 2016, potrivit declaratiilor facute joi de directorul SRI, Eduard Hellvig, in Comisia parlamentara de control a activitatii.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,197 seconds )