Libnet.ro
UNICEF

13:00

Conferinte despre Trianon. Dupa 100 de ani VIDEO

Adevărul Adevărul,
Conferinte despre Trianon. Dupa 100 de ani VIDEO

O serie de conferinte, prelegeri si lecturi publice cu genericul Trianon. Dupa 100 de ani vor fi organizate in perioada urmatoare de Asociatia Contemporanul, in parteneriat cu Academia Romana, Institutul Cultural Roman si Muzeul Municipiului Bucuresti. continuă pe Adevărul

100 de ani de la Trianon. Argumentul rasist cu care maghiarii au pierdut Ardealul

Pe 4 iunie 2020 se implinesc 100 de ani de la semnarea tratului de pace de la Trianon, moment care a consfiintit aparitia Romaniei Mari si dezmembrarea Ungariei. Istoricul roman Marius Turda a elaborat o lucrare in care identifica printre cauzele esecului Ungariei la negocierile de pace si faptul ca a promovat argumente sovine si rasiste.

Liderul al Qaeda din nordul Africii, ucis dupa sapte ani de cautari: Abdelmalek Droukdel a fost lichidat intr-o operatiune a fortelor franceze

Dupa sapte ani in care fortele antitero l-au cautat pe Abdelmalek Droukdel, liderul al Qaeda din nordul Africii a fost ucis. Vestea vine de la Florence Parly, ministrul francez al Apararii, care a organizat o.

De ce sa nu scriem despre Trianon

Am primit mai multe invitatii onorante de a contribui la diferite antologii dintre care doua cu adevarat impresionante cu un text dedicat centenarului Trianonului. I-am intrebat, desigur, pe toti coordonatorii de volum cine si ce mai figureaza in culegere, si mi-au raspuns cu totii ca vor figura doar autori maghiari. Mie mi se pare un lucru lipsit de sens. Decizia de la Trianon atinge in mod direct inca cel putin opt natiuni in afara de cea maghiara.

Povestea universitarului care creste pauni din pasiune. Am primit prima pereche de la sotia mea, acum 22 de ani VIDEO

Cezar Tomescu este cadru didactic la Facultatea de Silvicultura din cadrul Universitatii Stefan cel Mare Suceava. Profesorul creste 50 de pauni, unul mai spectaculos Ca altul. Si-a descoperit pasiunea in adolescenta si, dupa ce s-a casatorit, sotia sa i-a oferit in dar prima pereche de pauni.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 13:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2217 seconds )