Libnet.ro
UNICEF

12:00

De ce sa nu scriem despre Trianon

Hotnews Hotnews,
 De ce sa nu scriem despre Trianon

Am primit mai multe invitatii onorante de a contribui la diferite antologii dintre care doua cu adevarat impresionante cu un text dedicat centenarului Trianonului. I-am intrebat, desigur, pe toti coordonatorii de volum cine si ce mai figureaza in culegere, si mi-au raspuns cu totii ca vor figura doar autori maghiari. Mie mi se pare un lucru lipsit de sens. Decizia de la Trianon atinge in mod direct inca cel putin opt natiuni in afara de cea maghiara. continuă pe Hotnews

MAI: Politia Romana va fi dotata cu mai multe autovehicule Dacia Duster, Logan si Dokker

Politia Romana va fi dotata cu mai multe autovehicule Dacia Duster, Logan si Dokker, dupa ce vor fi semnate, vineri, acordurile de achizitie si furnizare, informeaza Ministerul Afacerilor Interne MAI) intr-un comunicat.

Jay-Z a cumparat o pagina intreaga de publicitate in mai multe cotidiane americane pentru a il omagia pe George Floyd

Rapperul si antreprenorul Jay-Z a cumparat alaturi de un grup de avocati, activisti si victime ale violentelor politienesti o pagina intreaga de publicitate in mai multe cotidiane americane pentru a-l.

Accident la Butimanu, cu patru masini implicate. Mai multe persoane au ajuns la spital

Mai multe persoane au fost transportate la spital, miercuri, in urma unui accident. Patru autoturisme s-au ciocnit in comuna Butimanu.

Cod portocaliu de ploi si caderi de grindina in mai multe zone din tara

Administratia Nationala de Meteorologie ANM) a emis, marti, o atentionare cod portocaliu de ploi, cu caderi de grindina si descarcari electrice in mai multe localitati din judetul Valcea.

Stare de asediu in mai multe orase mari din SUA, din cauza protestelor pentru razbunarea lui George Floyd. Presedintele Trump si guvernatorul democrat din Minneapolis sustin ca miscarile au fost deturnate de agitatori (VIDEO)

Protestele din SUA au continuat si sambata, cand autoritatile au declarat stare de asediu in mai multe orase mari. Demonstrantii au luat din nou cu asalt strazile, pentru a-si exprima furia fata de moartea.

SUA, moartea lui George Floyd: Protestele violente continua in mai multe orase Politia actioneaza Stare de alerta, arestari si restrictii de circulatie

Proteste violente au loc in zeci de orase din Statele Unite, dupa moartea lui George Floyd. Presedintele Donald Trump a transmis o serie de mesaje prin Twitter prin care s-a declarat alaturi de familia victimei si de cei care protesteaza pasnic, dar a condamnat violentele. De asemenea, in mai multe orase a fost instituita starea de alerta pentru 24 de ore. ------------20:33 VIDEO Proteste Black Lives Matter in Londra, Berlin, Toronto si Copenhaga dupa moartea lui George Floyd 19:00 VIDEO Fortele de ordine din SUA au atacat in mod intentionat jurnalistii pe parcursul protestelor din ultimele zile Bellingcat) 18:31 Barbat gasit mort in apropierea unei masini arse la Minneapolis.

DEZBATERE PUBLICA in tara cu cele mai multe mame minore din UE, parlamentul scoate educatia sexuala din scoli Cat de importante sunt astfel de cursuri: ce spun elevii, parintii si ONG-urile

Romania s-a aflat in ultimii ani pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste mamele adolescente, potrivit datelor Eurostat. Cu toate acestea, educatia sexuala in scolile din Romania nu a fost obligatorie pana acum si mai putin de 10% dintre elevi au beneficiat de astfel de cursuri. in aprilie 2020, printr-o lege aprobata de parlament disciplina devine obligatorie in scoli, o data pe semestru. Acum o saptamana o modificare a legii, care a fost votata de parlament miercuri, inlocuieste educatia sexuala cu cea sanitara si introduce acordul parental pentru astfel de cursuri.

Romanii au inca rezerve sa plece la lucru in strainatate. Ce tari ofera cele mai multe locuri de munca

Peste 20. 000 de aplicari pentru joburile din afara tarii au fost inregistrate in luna mai. Germania, Franta, Olanda si Marea Britanie au fost tarile cele mai cautate de romani.

Topul jucatorilor care au castigat cele mai multe cupe ale campionilor la fotbal

Nu mai putin de 11 jucatori, dintre care opt din Spania, au reusit de-a lungul carierei lor sa castige de cel putin cinci ori Cupa Campionilor la fotbal. Care sunt acesti jucatori puteti afla din articolul de mai jos.

SUA. Tot mai multe state impun starea de alerta in cea de-a cincea noapte de anarhie. Trump: Nu voi permite unor gloate furioase sa faca legea

Protestele ce condamna moartea lui George Floyd continua pentru cea de-a cincea noapte. Pana acum a fost cerut ajutorul Garzii Nationale si decretata stare de alerta in peste 25 de orase din 16 state. Mai multi protestatari acuza fortele de ordine de starnirea violentelor dupa ce masinile politiei au intrat in manifestanti.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 12:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,266 seconds )