Libnet.ro
UNICEF

05:15

Consiliul Concurentei a amendat 11 companii cu 3,67 milioane lei

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Consiliul Concurentei a amendat 11 companii cu 3,67 milioane lei

Consiliul Concurentei a sanctionat 11 companii cu amenzi in valoare totala de 3,67 milioane lei aproximativ 798. 626 euro) pentru incheierea unor intelegeri anticoncurentiale pe piata exploatarii repartitoarelor de costuri pentru incalzire. continuă pe Ziarul Bursa

Amenzi de aproape 800.000 de euro: Concurenta a amendat 11 companii active pe piata repartitoarelor pentru incalzire

Consiliul Concurentei a sanctionat 11 companii cu amenzi in valoare totala de 3. 681 lei aprox. 626 euro) pentru incheierea unor intelegeri anticoncurentiale pe piata exploatarii repartitoarelor de costuri pentru incalzire, a anuntat joi autoritatea. Potrivit autoritatii, trei companii, respectiv ista Romania, Techem Energy Services si Elsaco Brunata s-ar fi inteles sa isi imparta piata, respectiv localitatile in care ofereau servicii de exploatare a repartitoarelor de costuri pentru incalzire, si au fixat tarifelor aferente acestor servicii. In acest fel, consumatorilor li s-a restrans posibilitatea de a alege furnizorul, platind, in acelasi timp, tarife mai mari pentru serviciile prestate de aceste companii.

Consiliul Concurentei: Pietele serviciilor fixe de comunicatii electronice sunt puternic concentrate la nivel national

Pietele serviciilor fixe de comunicatii electronice sunt puternic concentrate la nivel national, patru furnizori detinand peste 85% din totalul abonatilor la serviciile de televiziune TV) si internet fix IF) si 95% la serviciul de telefonie fixa TF), conform unei anchete sectoriale realizate de Consiliul Concurentei.

Consiliul Concurentei a identificat posibile clauze abuzive la furnizarea serviciilor multiplay: Costurile mari de dezabonare descurajeaza schimbarea furnizorului de comunicatii

Consiliul Concurentei a identificat posibile clauze abuzive in contractele de servicii multiplay televiziune, internet fix si telefonie mobila), a anuntat miercuri autoritatea. Astfel, la dezabonarea anticipata, abonatul trebuie sa achite, dupa caz, penalitati reprezentand 50% din valoarea abonamentului aferent lunilor ramase pana la incheierea contractului, contravaloarea tuturor taxelor si tarifelor promotionale, contravaloarea abonamentelor aferente fiecarui serviciu contractat, la pretul de lista inmultit cu numarul de luni ramase pana la incheierea perioadei minime. Costurile mari descurajeaza schimbarea furnizorului, spune autoritatea, care a transmis spre analiza aceste concluzii catre Protectia Consiumatorilor.

Consiliul Concurentei cearta operatorii telecom: dezabonarea, dificila

Procesul de dezabonare a utilizatorilor de servicii multiplay televiziune, internet fix si telefonie mobila) este foarte complicat, incepand cu contactarea furnizorului, pana la concretizarea si solutionarea cererii, a constatat Consiliul Concurentei.

Consiliul Concurentei a avizat preluarea Politub de catre grupul Teraplast

Grupul Teraplast a primit din partea Consiliului Concurentei avizul favorabil de a prelua integral compania Politub, se arata intr-un comunicat al grupului, remis vineri.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 05:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2036 seconds )