Libnet.ro
UNICEF

17:15

Controverse aprinse pe amanarea ratelor bancare, in plina pandemie

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Controverse aprinse pe amanarea ratelor bancare, in plina pandemie

Ordonanta de Urgenta prin care a fost aprobata amanarea ratelor bancare pentru persoanele fizice si juridice a nascut controverse aprinse, in plina pandemie de coronavirus. Cei mai multi acuza faptul ca forma aprobata de Executiv difera foarte mult fata de ceea ce autoritatile anuntasera inainte. continuă pe Ziarul Bursa

Citu despre amanarea ratelor bancare: termenul de depunere a cererilor ar putea fi prelungit. Cand vor aparea normele de aplicare

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a tinut sa faca o serie de precizari legate de ordonanta pentru amanarea ratelor bancare, aprobata joi in sedinta de Guvern.

Asociatiile de consumatori dezaproba forma in care a fost aprobata amanarea ratelor bancare

Asociatiile reprezentative ale consumatorilor utilizatori de servicii financiar-bancare impreuna cu avocatii specializati in protectia drepturilor consumatorilor dezaproba cu fermitate actul normativ adoptat de catre guvern, in forma publicata in mass-media, care citeaza surse oficiale, confirmata de declaratiile ulterioare ale ministrului finantelor public.

AUTORITATILE S-AU BALBAIT DIN NOU Ordonanta pentru amanarea ratelor, modificata in sedinta de Guvern de astazi

ACTUALIZARE - 20:11 - Ordonanta de Urgenta a fost trimisa spre publicare in Monitorul Oficial, dupa cum a anuntat, in urma cu cateva momente, ministrul Citu. Acesta a mentionat ca actul normativ a fost aprobat cu modificarile anuntate inaintea sedintei de Guvern. *ACTUALIZARE - 17:40 - Ministrul Finantelor Florin Citu a anuntat, acum cateva momente, ca li se da posibilitatea debitorilor cu restante la plata sa isi aduca imprumutul la zi si ca pentru creditele ipotecare nu va mai fi capitalizata dobanda. --- Autoritatile par sa se balbaie inca pe marginea textului Ordonantei de Urgenta care prevede amanarea ratelor bancare.

Citu, despre amanarea ratelor: E foarte posibil ca ratele sa creasca dupa 9 luni, chiar si pentru cei care nu le-au amanat. Calculele finantistilor

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a explicat ca amanarea ratelor bancare in acest moment este un lucru foarte bun, dar ca este foarte posibil ca dupa 9 luni acestea sa creasca, si nu numai pentru cei care le-au amanat, ci si pentru cei care le-au platit la timp.

Amanarea ratelor, pusa sub semnul intrebarii. Guvernul a retras ordonanta de la publicare. Reactia lui Florin Citu

Guvernul a decis sa retraga de la publicarea in Monitorul Oficial ordonanta de urgenta privind amanarea ratelor la banci, ceea ce pune sub semnul intrebarii aceasta masura. Ministerul Finantelor transmite ca ordonanta nu a fost retrasa.

REACTIA AVOCATULUI PIPEREA LA ORDONANTA DE AMANARE A RATELOR BANCARE Debitorii supra-indatorati de azi vor fi multiplicati de 3-4 ori in urmatoarele noua luni

Debitorii supra-indatorati de azi vor fi multiplicati de 3-4 ori in urmatoarele noua luni, considera avocatul Gheorghe Piperea, care a reactionat, pe pagina sa de Facebook, la Ordonanta de Urgenta ce amana pentru pana la noua luni achitarea ratelor bancare ale firmelor si consumatorilor fara restante la plata, care au sunt afectati de efectele crizei coronavirus, cu capitalizarea dobanzii aferente sumelor amanate si plata acestora ulterior perioadei in care nu au fost achitate ratele.

PSD atac la Citu: Din ordonanta privind amanarea ratelor au de castigat doar bancile

PSD considera ca bancile sunt avantajate de catre ordonanta de urgenta privind amanarea ratelor, adoptata joi de Guvern. Social-democratii sustin ca vor modifica si amenda ordonanta in Parlament.

45 de zile la dispozitie pentru depunerea solicitarii de amanare a ratelor bancare. Dobanda e zero

Guvernul a modificat, luni, OUG privind amanarea ratelor romanilor pentru noua luni, astfel ca romanii au la dispozitie 45 de zile pentru a depune solicitarea de amanare a ratelor bancare, dupa ce OUG se publica in Monitorul Oficial. Dobanda in perioada suspendarii ratelor este zero.

Amanarea ratelor pentru 9 luni: ce inseamna, de fapt, si cum o poti face

Florin Citu, ministrul Finantelor, a prezentat ordonanta de urgenta pentru amanarea ratelor. Va fi posibila, pana la 9 luni, doar ca nu va fi chiar cea mai buna solutie. Nu va fi cea mai.

Modificari pentru amanarea ratelor. Restantierii primesc o sansa. Fara dobanda la dobanda la credite ipotecare

Guvernul modifica ordonanta privind amanarea ratelor la banci, oferind posibilitatea restantierilor sa isi plateasca datoriile pentru a putea beneficia de masura. De asemenea, va fi eliminata dobanda la dobanda la creditele ipotecare, au anuntat premierul Ludovic Orban si ministrul Finantelor Florin Citu.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 17:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2205 seconds )