Libnet.ro
UNICEF

00:07

Crestinii ortodocsi intra Saptamana Patimilor. Ce e interzis sa faci in aceste zile, cum atragi sporul si sanatatea

Adevărul Adevărul,
Crestinii ortodocsi intra Saptamana Patimilor. Ce e interzis sa faci in aceste zile, cum atragi sporul si sanatatea

Crestinii ortodocsi intra luni, 13 aprilie in Saptamana Mare, ultima din Postul Pastelui in care, la biserici se fac slujbe numite Denii, pentru pomenirea ultimelor zile ale lui Hristos pe Pamant. Pentru a avea parte de sanatate si prosperitate tot anul, romanii respecta obiceiuri si traditii transmise din stramosi. continuă pe Adevărul

incepe Saptamana Patimilor

Crestinii ortodocsi intra de astazi, 13 aprilie, in Saptamana Patimilor, ultima, dar si cea mai importanta saptamana din Postul Mare, in care enoriasii tin post aspru. Preotul Eugen Onicov, de la Biserica Sfantul Pantelemon din Chisinau, a declarat pentru IPN ca a doua zi dupa Florii, cand este marcata intrarea lui Hristos in Ierusalim, incepe Postul Sfintelor Patimi.

Calendar ortodox 12 aprilie. Mare sarbatoare astazi pentru crestinii ortodocsi

Calendar ortodox 12 aprilie. Intrarea Domnului in Ierusalim inaugureaza ultima saptamana din viata Sa pamanteasca. Astfel, din aceasta zi incepe Saptamana Patimilor. In toate bisericile se oficiaza in fiecare seara Deniile, slujbe prin care credinciosii sunt chemati sa-L insoteasca pe Hristos pe drumul crucii, pana la moartea si Invierea Sa.

Calendar ortodox 13 aprilie. Ce sarbatoresc astazi crestinii ortodocsi

Calendar ortodox 13 aprilie. Biserica a randuit ca la sinaxarul zilei de luni din Saptamana Patimilor sa se faca pomenirea lui Iosif, fiul patriarhului Iacob si a smochinului neroditor.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2119 seconds )