Libnet.ro
UNICEF

13:30

Criza francului elvetian si razboiul in Europa

Adevărul Adevărul,
Criza francului elvetian si razboiul in Europa

Daca vrem un exemplu perfect despre ce pot face astazi politicile nationale inguste in Europa, atunci nu avem decat a privi la criza francului elvetian. continuă pe Adevărul

Asociatie: Falimentul personal, o solutie la criza francului elvetian. Bancile trebuie sa suporte, pentru o vreme, o parte din costurile clientilor

Legea falimentului personal este o solutie la criza francului elvetian, considera Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania APC), care critica angajamentele Guvernelor din ultimii ani, care au promis de mai multe ori in fata Fondului Monetar International FMI) si Comisiei Europene CE) ca nu vor adopta o lege in acest sens.

Criza francului elvetian ajunge luni in Parlament

Biroul permanent al Camerei Deputatilor urmeaza sa decida luni daca va cere o sesiune extraordinara pentru gasirea unor solutii privind situatia disperata a romanilor care au credite in franci elvetieni. Moneda a atins niveluri record fata de leu saptamana trecuta, cand a ajuns sa coste aproape cat un euro. Daca trendul va continua, 75 000 de romani imprumutati in franci sunt in pericol sa nu isi mai poata plati ratele.

Autoritatile au gasit solutia la criza francului: falimentul personal. Timp de patru ani, Guvernul si Parlamentul au evitat total subiectul

Leul si-a continuat azi declinul in fata francului elvetian, moneda din Tara Cantoanelor atingand un nou maxim la cursul afisat de BNR, de 4,4716 lei pentru un franc. Deprecierea a fost un nou imbold pentru politicieni, atat de la Putere, cat si din Opozitie, sa caute urgent solutii pentru rezolvarea acestei mini-crize, dupa ce peste 75. 000 de romani au fost afectati de aprecierea francului elvetian cu circa 20% in ultimele zile.

Andreea Paul (PNL) cere audierea lui Isarescu in Parlament, dupa explozia francului elvetian

Prim-vicepresedintele PNL Andreea Paul cere audierea conducerii BNR, inclusiv a guvernatorului Mugur Isarescu, in Comisia de Buget a Camerei Deputatilor, dupa cresterea francului elvetian.

Ponta ii cere ministrului Finantelor sa discute cu BNR pentru a gasi o solutie in cazul francului elvetian

Premierul intervine in scandalul cresterii spectaculoase a francului elvetian. Victor Ponta i-a cerut ministrului Finantelor, Darius Vilcov, sa discute cu oficialii Bancii Nationale a Romaniei si sa gaseasca.

Cresterea francului elvetian nu are niciun impact asupra imprumutatilor in valuta din Ungaria

Cresterea francului elvetian nu are nici un impact asupra debitorilor ipotecari cu credite in valuta din Ungaria, ne-au declarat reprezentanti ai Biroului de Comunicare al premierului Victor Orban, precizand ca decizia de saptamana trecuta a Bancii Nationale a Elvetiei SNB) a confirmat ca masurile guvernului Orban, avand ca scop reducerea poverii datoriilor in valuta din Ungaria, au fost relevante.

Ponta ii cere lui Valcov sa discute cu BNR despre impactul aprecierii puternice a francului elvetian

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Finantelor, Darius Valcov, sa discute cu oficialii Bancii Nationale a Romaniei BNR) despre situatia creata prin cresterea brusca a francului elvetian in raport cu euro si leu, au declarat agentiei Mediafax.

Camera Deputatilor decide, luni, daca cere sesiune extraordinara pentru rezolvarea crizei francului elvetian

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor decide, luni, daca va cere o sesiune extraordinara pentru gasirea unor solutiii pentru romanii cu credite in franci elvetieni.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 13:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2191 seconds )